Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
FIFO in serijske številke
Stepen: Member
Pridružen(a): 23/03/2016(UTC) Komentari: 16
|
Pri nas imamo nastavljeno vrednotenje zalog FIFO – tako vsaj pravi Pantheon... :)
Imam vprašanje, vezano na FIFO in serijske številke: ali ni tako, da bi moral Pantheon pri razknjiževanju zaloge vzeti tisto vrednost, ki je vezana na serijsko številko barke?
To pomeni, da če na isti datum kreiramo dva izdelka s serijskima številkama, bi po moji logiki moral Pantheon razknjižiti tisto vrednost, ki je vezana na tisto serijsko številko.
Po moji logiki bi moralo biti takole: - prevzem serijske številke: 01, z vrednostjo 100 - prevzem serijske številke: 02, z vrednostjo 120
- izdaja serijske številke: 02, po moji logiki bi moralo razknjižiti oz. upoštevati ceno za vrednotenje 120.
Hvala vnaprej!
|
|
|
|
Stepen: Advanced Member
Pridružen(a): 03/10/2013(UTC) Komentari: 95
|
zdravo, Vi imate vklopljeno vrednotenje po FIFO metodi izdelka, za vrednotenje zaloge po serijskih številkah imate možnost vklopa v administratorski konzoli, vendar morate biti previdni, da se vrednotenje za nazaj ne podre - podrobnosti v navodilih. Kje se nastavi prilagam print screen. lp, m Priložene datoteke:  Capture.PNG (28kb) prenešeno 29-puta.You cannot view/download attachments. Try to login or register.
|
|
|
|
Stepen: Member
Pridružen(a): 23/03/2016(UTC) Komentari: 16
|
Zdravo, hvala za hiter odgovor. Kaj pa se zgodi z ostalimi artikli, ki nimajo vodenja po serijskih številkah? Se za njih uporablja FIFO?
Če pravilno razumem, ostane nastavitev FIFO, samo pri nastavitvi blaga se doda nastavitev vodenja po serijskih številkah?
Hvala vnaprej za pomoč...
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
FIFO in serijske številke