Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Prevzem
»
Iz katerega dokumenta ˝vleče˝ nabavno ceno?
Stopnja: Member
Pridružen(a): 23/03/2016(UTC) Objave: 16
|
Zdravo, iščem po nastavitvah programa, a ne nikjer ne najdem.
Mi imamo nastavljen naslednjo pot dokumentov: 020 (naročilo dobavitelju) > 170 (prevzem) > 150 (blago - prevzem - zbirno)...
Pogosto se zgodi, da cena na naročilnici ni prava - prevzeme pa kolegi delajo na podlagi naročilnice.
Moja teorija je sledeča: nabavno vrednost Pantheon ˝vleče˝ iz prevzema (170). Če se cena na računu razlikuje od vrednosti prevzema, je potrebno najprej popraviti vrednosti na prevzemu in šele potem na 150 uvoziti prevzem. Ali pa narediti uvoz in potem popraviti oba dokumenta. Vsekakor pa morata biti oba dokumenta vrednostno in količinsko enaka.
Imam prav? Prosim za komentar...
|
|
|
|
|
|
|
Originally Posted by: daniel@thinkseaspace.com  Zdravo, iščem po nastavitvah programa, a ne nikjer ne najdem.
Mi imamo nastavljen naslednjo pot dokumentov: 020 (naročilo dobavitelju) > 170 (prevzem) > 150 (blago - prevzem - zbirno)...
Pogosto se zgodi, da cena na naročilnici ni prava - prevzeme pa kolegi delajo na podlagi naročilnice.
Moja teorija je sledeča: nabavno vrednost Pantheon ˝vleče˝ iz prevzema (170). Če se cena na računu razlikuje od vrednosti prevzema, je potrebno najprej popraviti vrednosti na prevzemu in šele potem na 150 uvoziti prevzem. Ali pa narediti uvoz in potem popraviti oba dokumenta. Vsekakor pa morata biti oba dokumenta vrednostno in količinsko enaka.
Imam prav? Prosim za komentar...
|
|
|
|
|
|
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 579  Prejete zahvale: 9 krat v 9 objavah
|
Originally Posted by: daniel@thinkseaspace.com  Zdravo, iščem po nastavitvah programa, a ne nikjer ne najdem.
Imam prav? Prosim za komentar... NE Na zbirnem prevzemu popravite ceno in na kalkulaciji nabave potrdite kalkulacijo in vam bo ceno popravilo tudi na internem dokumentu. |
|
|
|
|
|
|
|
Dejan, hvala za odgovor...
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Prevzem
»
Iz katerega dokumenta ˝vleče˝ nabavno ceno?
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.