Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 19/01/2015(UTC) Objave: 2
|
Že cca. 2 leti uporabljam Pantheon (gostovanje), ki ga imam nameščenega na Windows 8.1, ki teče v Parallelsih na Macu. Pred kratkim sem moral na novo namestiti Windowse in Pantheon. Vse deluje normalno, razen da sedaj šumniki ponekod ne delujejo. Recimo, ko v Pantheonu odprem formo za izdajo računov piše "Plaènik" in "Naroèilnica", čeprav na isti formi normalno piše recimo "Račun" in "Način pl.". Tudi, v naziv storitve ni možno pisati šumnikov in ko izvozim račun v PDF na njem piše "Plaènik" in ni šumnikov v imenu podjetja stranke. Skratka, neuporabno Ima kdo kakšno idejo kaj naj naredim, da rešim tole težavo s šumniki? Uporabljam zadnjo verzijo, ki je na voljo za hosting - 10.0.3.10. Pripete datoteke:  Screen Shot 2016-11-23 at 19.03.46.png (16kb) prenešeno 26-krat.Za ogled priponke se prosimo prijavite!
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 07/12/2011(UTC) Objave: 83
|
Problem imaš v Windowsih, ne v Pantheonu. Sesula se ti je ena od mednarodnih nastavitev. Sam delam tudi v Parallelsih in Windows 10 in nimam nobenih takih problemov.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 12/05/2013(UTC) Objave: 1
|
Ne bo šlo. Problem je definitivno v Pantheonu. Tudi mi imamo to težavo............Vedno, ko na Datalabu delajo nadgradnje, se zadeva poruši, potem ob naslednji nadgradnji pa spet nekaj časa normalno deluje......
Pri zadnji nadgradnji se je npr. porušilo, da v .pdf-ju pri plačah ne pokaže več datuma izplačila...............
Trenutno smo v fazi, ko šumniki ne delajo. V prejšnji verziji so delovali normalno. V naslednji - pa vedo samo oni...............
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/05/2013(UTC) Objave: 83
|
bo kar stvar Windowsa, čeprav nisem informatik. je bilo tudi pri nas tako pri izpisih plač .... in sem ugotovila, čeprav nisem računalničar, da je to zato, ker imajo Windows 10 drugačen izpis datumov in je zato tako tudi v pth potegnilo. ko sem popravila na ws nastavitvah je tudi v pth prav izpisovalo in je okence bilo dovolj veliko .... težava je bila, ker je izpisoval ws po defaultu datum takole dd. mm. yyyy namesto dd.mm.yyyy - samo v tem je bila težava
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/05/2013(UTC) Objave: 83
|
kar pa se šumnikov tiče - mogoče imate izbrano kakšno pisavo, ki je program ne podpira ... čeprav večina jih ... poskusite s to varianto najprej
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 19/01/2015(UTC) Objave: 2
|
Mi je uspelo rešiti moj problem s šumniki. Stvar sem rešil tako, da sem v Windows nastavitvah Region -> Administrative -> Change system locale (pod Language for non-Unicode programs) nastavil Current system locale na Slovenian (Slovenia). Najlepša hvala vsem za pomoč! Uredil uporabnik 24 November 2016 16:53:11(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.