Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 22/11/2012(UTC) Objave: 45
Zahvale: 1 krat
|
Poštovanje. Pri ispisu trenutne zalihe po cijeni za vrednovanje imam cijene za vrednovanje u minusu. Materijalno razdoblje zaključeno s 28.02.2017. Izvršim preračun prometa ali mi se ništa ne dešava. Kako mogu definirati cijene za vrednovanje da se obračunavaju od datuma zaključka materijalnog prometa i da definiram cijenu za vrednovanje na navedeni datum(da od te cijene vrši preračune a predhodne promete da zanemari)
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 13
|
Pozdrav Bez obzira što ste zaključili materijalno razdoblje, na taj datum postoje neke cijene za vrednovanje. Ako su od ranije u minusu, ostat će u minusu. Najispravnije je, korištenjem skladišnog kartona, pronaći gdje i zašto je cijena otišla u minus i korigovati tu grešku. Ako ipak želite ručno da zaključite promete na neki datum i od tog datuma koristite određene cijene za vrednovanje, onda: - Otključajte (privremeno) materijalne promete
- Pronađite posljednji dokument koji "donosi" robu na skladište prije ili na datum koji će biti datum zaključka materijalnih prometa
- Ručno na njemu unesite cijenu koju želite.
- Ponovo unesite datum zaključka materijalnih prometa
Nadam se da sam dobro shvatio pitanje i da će Vam ovo pomoći Pozdrav |
Armin |
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Pantheon koristimo od 2009 godine pa skladišnim kartonom je zaista teško vršiti ispravku. Mora se promijeniti zaključak materijalnih prometa, PDV obračuni, kad se izvrši preračun cijena za vrednovanje više niti jedna vrijednost dokument se ne podudara s vrijednosti u financijskom knjiženju (rasknjižavanje robe) jer su promijenjene cijene za vrednovanje na dokumentima. Drugi prijedlog već koristim (moja baza artikala je preko 24000 stavkiv i 10 skladišta) i ovo ide presporo. Pretpostavljam da postoji tabela u kojoj se preračunavaju i čuvaju cijene za vrednovanje za artikle. SQL-om bi mogao napuniti cijene za vrednovanje na datum zaključka materijalnih prometa u toj tabeli (nešto kao početno stanje za cijene za vrednovanje) i mislim da bi mi to bilo najbrže, samo mi treba ime tabele (ako postoji) S poštovanjem Uredil uporabnik 25 April 2017 07:21:47(UTC)
| Razlog: Ni naveden
|
|
|
|
|
|
|
Rješeno Ne smije biti uključena kvačica u AK-Prostavke-Parametri programa-Roba-Osnovni podaci "Koristi zadnju potvrđenu inventuru za početno vrijednost" tad cijene za vrednovanje ne računa kako treba.
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.