Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
banna
#1 Objavljeno : 04 December 2017 13:30:09(UTC)
banna

Stopnja: Member

Pridružen(a): 01/02/2011(UTC)
Objave: 6

Ne znam nastaviti, oz napačno izračuna plačo za delavca starejšega od 55 let (2.č. ZIUPTD), zaposlenega za določen čas. Če je imel kdo podoben primer, prosim za pomoč, kajti v nastavitvah plač lahko označim samo eno ali drugo, obojega hkrati ne morem
banna
#2 Objavljeno : 18 December 2017 15:39:48(UTC)
banna

Kaj res nihče nima te težave? Pričakovala bi, da odgovori kdo iz Datalaba, vendar se tovrstni odgovori ne zaračunavajo posebej in verjetno ni volje. Pa brez zamere...
KONT_AM
#3 Objavljeno : 21 December 2017 07:55:28(UTC)
KONT_AM

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 11/02/2014(UTC)
Objave: 2

Jaz sem imela tak primer, pa sem se tudi pozanimala na davčni kako je s tem. Dobila sem odgovor, da se oprostitev prispevkov nanaša na vse prispevke, tudi, če je oseba zaposlena za določen čas. (če je oseba starejša od 55 let in je 6 mes. pred sklenitvijo pogodbe o zaposlitvijo prijavljena v evidenci brezposelnih, je prvih 24. mes. zaposlitve oproščena plačila vseh prispevkov delodajalca 16,1%).
Sedaj to spraviti v program, da bo pravilen REK. Jaz sem v personalni mapi - parametri za izračun plač - prispevki označila - 2.člen ZIUPTD starejši od 55 let. Oboje ne moreš označiti hkrati, kot ste rekli.
Še drugi del odgovora iz davčne:
"Plačnik davki pri izpolnjevanju REK-1, uveljavljanje oprostitve označi z izpolnitvijo polja A022 individualnega dela REK obrazca, pri čemer pa ne glede na to, da je oseba zaposlena za določen čas polja A020 ne označi."

Lep pozdrav
banna
#4 Objavljeno : 21 December 2017 09:09:47(UTC)
banna

Najlepša hvala za odgovor. Stvari v zvezi z davčno so mi jasne, ni mi pa jasno kako to urediti v Pantheonu, ker zakon določa oprostitev prispevkov v višini 16,1%, razliko do petkratnika višine prispevka za zaposlovanje pa je potrebno plačati za pogodbe sklenjene za določen čas. Torej moram vsakič ročno popravljati Reke in pa tudi temeljnice za plače
KONT_AM
#5 Objavljeno : 21 December 2017 11:48:42(UTC)
KONT_AM

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 11/02/2014(UTC)
Objave: 2

Ja tudi jaz sem tako razmišljala kot vi , vendar mi je ta svetovalec povedal, da se oprostitev nanaša na vse prispevke 16,10%, tudi če je oseba zaposlena za določen čas. Tako, da tega sedaj sploh ne upoštevam. Vem pa ne, če je to sigurno prav. Na davčno sem dala pisno vprašanje in dobila pisni odgovor. Če bom kdaj kaj popravljala, bom to pokazala kakšnemu inšpektorju.
Rek-a ne popravljam, če tako označim kot sem vam omenila , gre Rek skozi tudi na davčni.

Lep pozdrav,
Anica
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,456 sekunde.