Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
bitnik
#1 Objavljeno : 19 February 2018 14:40:23(UTC)
bitnik

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 14/12/2012(UTC)
Objave: 135

Pozdravljeni souporabniki,

Zanima me na kakšen način rešujete skladišča, ki imajo idente z zalogo količine 0 ter pozitivno ali negativno vrednost.

Primer:
IDENT1 Količina: 0, Vrednost: -1,25
IDENT2 Količina: 0, Vrednost 2,34

Na skladišču sem že pognal tako obnovitev zaloge kot tudi preračun cen za vrednotenje.

Kako pravilno popravim zadevo?

Hvala za vaše odgovore,

Lep pozdrav,
B.

Uredil uporabnik 19 February 2018 14:43:08(UTC)  | Razlog: Ni naveden

rotarm
#2 Objavljeno : 19 February 2018 17:27:05(UTC)
rotarm

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 86

Jaz uporabim dokument 1R0 (Blago/Prevzem/interno) ki mi dovoli knjižiti samo vrednost, brez količine.
Če moram vrednost na skladišču povečati (ker je negativna) samo vpišem vrednost do 0, če pa jo je treba zmanjšati, negativne "cene" ne dovoli, potem moram najprej prevzeti 1 kos tega identa z vrednostjo 0, v naslednji vrstici pa -1 kol in pozitivno ceno => vrednost je negativna, do 0.

Ne vem če je to "pravilno" ampak drugače ne znam. Mogoče ima še kdo drug kakšen predlog?

LPM
Smartbit podpora
#3 Objavljeno : 19 February 2018 17:46:32(UTC)
Smartbit podpora

Stopnja: Member

Pridružen(a): 05/05/2017(UTC)
Objave: 26

Pozdravljeni,
predlagam, da takšne popravke delate na svoji vrsti dokumenta izdaje ; torej odprete nov poslovni dogodek, ki mora v parametrih imeti vkloplnjen preklopnik Možnost vrednostnega knjiženja (slika spodaj).
Nato pa na dokumentu vnesete skladišče ter ident in vrednost, ki jo želite korigirati na skladišču - vrednost vnesete v polje Cena za vred., pri čemer količine ne vnašate (slika). Na skladišnem kartonu se tako prikaže samo ta vrednost (v plus ali minus) in se tako 'korigira' vrednost zaloge.
Lp.
Pripete datoteke:
Vred.knjiženje - VD.PNG (57kb) prenešeno 77-krat.
Vred.knjiženje - pozicija.PNG (13kb) prenešeno 62-krat.

Za ogled priponke se prosimo prijavite!
bitnik
#4 Objavljeno : 19 February 2018 22:33:13(UTC)
bitnik

Pridružen(a): 14/12/2012(UTC)
Objave: 135

Hvala obema za odgovore! Tovrstno rešitev sem našel tudi v navodilih (https://usersite.datalab.eu/Wiki/tabid/178/language/sl-SI/Default.aspx?ctxid=340), vendar pa spodaj v opombi piše da: "Ta vrsta dokumenta velja le za metodo vrednotenja Po povprečnih cenah." Ker pri nas vodimo vsa skladišča po FIFO metodi sem razumel, da tak način ni pravilen saj bi nepravilno posegal v nadaljnje izračune cene za vrednotenje.

Če se najde še kakšen alternativen način se priporočam, drugače bom pa sledil vašim priporočilom.

Še enkrat hvala!

LPB

Uredil uporabnik 19 February 2018 22:33:45(UTC)  | Razlog: Ni naveden

madd12345
#5 Objavljeno : 21 February 2018 09:26:56(UTC)
madd12345

Pridružen(a): 10/12/2013(UTC)
Objave: 196

Tudi pri nas vodimo po FIFO cenah in enake napake popravljam kot je zgoraj navedeno, vendar na
interni izdajnici, na enak način. Tudi jan ne vem če je pravilno, vendar vsaj zaloge z negativno vrednostjo nimam. Dokument ne upoštevam in knjižim nikamor.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,430 sekunde.