Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
ratko
#1 Objavljeno : 28 May 2018 06:01:22(UTC)
ratko

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 16/12/2009(UTC)
Objave: 93

Pokušavam da uradim inventuru, ostao sam cijelu noć da sve završim i kada sam kliknuo na dugme POTVRDI iskočila mi je greška:
"
Inventura se ne može potvrditi. Popravite datum inventure i ponovno povucite stanje
"

Satima pokušavam da riješim ovaj problem, ali bezuspješno, datum na inventuri je 28.05.2018. i ne razumijem u čemu je problem, pokušao sam i da ga promjenim, da povučem ponovo zalihe i potpuno i "djelomično" stanje, ali ništa ne pomaže...

Koristim build 5.5.69.70...

Kako da popravim datum? Unio sam par hiljada artikala i još mi samo treba da moram ponovo...

Hvala.
melisasmajic
#2 Objavljeno : 28 May 2018 16:00:57(UTC)
melisasmajic

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 21/12/2011(UTC)
Objave: 82

Pozdrav,

pogledajte koji datum stoji u polju addatedue u tabeli the_move. Moguće da stoji neki drugi, a ne onaj iz zaglavlja koji vidite. Svakako savjetujem da se obratite svome partneru za podršku za detaljniju obradu prijavljenog problema.

Također, probajte se ponovo prijaviti u Pantheonu i potvrditi stanje.
Ukoliko ne uspijete riješiti sami, javite se partneru ili na 033/652-101.

LP,
Melisa
ratko
#3 Objavljeno : 28 May 2018 17:12:27(UTC)
ratko

Provjerio sam koji je datum u tom polju i isti je, ali i dalje iskace ova greska, da li neko zna koji datum sa kojim datumom poredi pantheon kada se potvrdjuje inventura???? Na 10 mjesta upisuje datume i vrijeme za inventuru i za svaki artikl, pokusao sam sve, ali i dalje ista greska...dok recimo imam jednu drugu inventuru i upravo u ovom polju addatedue za tu inventuru pise 24.5., a na inventuri 28.5. i opet sve normalno funkcionise...
Da li neko iz datalaba zna koje datume i sta jos provjerava prilikom potvrdjivanja inventure, kako da popravim ovo? Nije mi problem ni da radim direktno u mssql bazi...molim za brz odgovor...

Hvala.

Uredil uporabnik 28 May 2018 17:14:28(UTC)  | Razlog: Ni naveden

SuMu
#4 Objavljeno : 28 May 2018 18:06:38(UTC)
SuMu

Stopnja: Member

Pridružen(a): 03/12/2017(UTC)
Objave: 11

Pregledajte manjkove, jer vjerovatno neki artikal koji vam je na inventuri manjak ne moze da bude manjak (izlazio je nakon datuma inveture).
ratko
#5 Objavljeno : 29 May 2018 03:04:10(UTC)
ratko

Da, tacno je, imao sam problem jer je za jedan artikl u koloni inventura upisano -1, ali naravno ja nisam mogao da zakljucim da je problem u tome jer pantheon ispisuje gresku koja nema nikakve veze sa ovim problemom...hvala puno SuMu!

A sada imam novi problem, sada radi potvrdjivanje inventure, ali kada kliknem na dugme potvrdi pantheon automatski povuce trenutno stanje zaliha (a u medjuvremenu je bilo prometa) i na osnovu kolone inventura ponovo racuna kolonu razlika tako da recimo ako sam ja upisao da neceg nedostaje 2 komada, a u medjuvremenu smo prodali recimo 1 komad tog artikla, pantheon ce da ovo moje -2 promjeni u -1 i eto problema....

Da li postoji neki nacin da blokiram novu provjeru stanja zaliha kada se ide na opciju potvrdi inventuru???

Takodje, poslao sam ovo pitanje knjigovodji, ali dok ne dobijem odgovor da pitam i ovdje, da li se po zakonu manjak u inventuri obracunava po cijeni za vrednovanje ili po mojoj maloprodajnoj cijeni tj. na koju cijenu moram da platim pdv za taj manjak, ako sam dobro primjetio pantheon obracun vrsi po mojoj maloprodajnoj cijeni, a to po meni nema nikakve logike, ja tu robu nisam prodao i bilo bi logicno da platim na nabavnu cijenu....

Hvala.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,114 sekunde.