Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»
Program
»
Problem sa verzijom 10.0.15
Stopnja: Newbie
Pridružen(a): 25/10/2018(UTC) Objave: 3
|
1. Od posljednjeg upgrade-a dešava se da prilikom knjiženja izvoda i pokušaja povezivanja uplata ili naplata ne prikazuje mi uopce vezane dokumente (račune dobavljača ili kupaca), a sigurno su uneseni u Pa. Ogroman problem, jer ne zatvara obaveze i potraživanja kako treba.
2. Konto kartice lista na način da ih podijeli u dva dijela, sto nimalo nije praktično i ne znam po kojem osnovu pravi dijeljenje.
3. Kad se knjiže izvodi u prikazu "Trenutno stanje" iznosi su netačni od datuma upgrade-a.
Ovo sam do sad primijetio. Ko nije, nek ne nadograđuje. Da imam mogućnost downgradea, vratio bi na prethodnu verziju.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 21/12/2011(UTC) Objave: 82
|
Poštovani,
već ste problem prijavili na Help desk i tražila sam Vam dodatne informacije za svaku tačku koju sta napisali. Niste mi odgovorili pa Vas molim da mi odgovorite na email ili da se telefonski čujemo.
Već sam probala kod sebe na testnoj bazi sve stvari koje ste prijavili, na istoj verziji i kod mene rade pa Vas molim da ubuduće ne radite takve generalizacije koje nisu potvrđene sa naše strane.
Korisnici u ovoj temi će biti dalje obaviješteni o samom ishodu.
LP, Melisa
|
|
|
|
|
|
|
Poštovana, Radim na tome da vam sve posaljem, a nisam jucer stigao da vam odgovorim, kao ni danas prije ovog momenta. Svakako da cu, ukoliko vi to ne uradite, ja obrazloziti o cemu je riječ kako bi se rijesio problem adekvatno i dodatno objasnio korisnicima. LP Kenan,
|
|
|
|
|
|
|
Problem riješen! Ostajem duzan objasnjenje, pa evo o cemu se radilo. Radi sigurnosti, gore navedene probleme sam provjerio u drugoj bazi i problema ustvari nije bilo. Obzirom da mi je prilikom izlistavanja konto kartice tražilo da navedem koja je to primarna valuta, sto mi je bilo nelogicno jer je uvijek bila primarna valuta KM, te sam morao dodatno definisati da mi karticu izlista u KM, posumnjao sam da je nesto u postavkama pogresno. Nakon sto sam se uvjerio da je sve OK sa drugom bazom, shvatio sam da nije problem u buildu, nego do nekih postavki. Ocito je bilo do postavki jer "slika govori hiljadu riječi". Pogledajte screenshote. Ako slucajno iko bude imao slicnih problema, nek zna sta je rješenje. Hvala DataLab Help Desk timu na pomoci. Kenan, Pripete datoteke:  Krive postavke.png (97kb) prenešeno 16-krat. Prave postavke.png (97kb) prenešeno 11-krat.Za ogled priponke se prosimo prijavite!
|
|
|
|
|
|
|
Originally Posted by: komerspahic  Problem riješen!
Ostajem duzan objasnjenje, pa evo o cemu se radilo. Radi sigurnosti, gore navedene probleme sam provjerio u drugoj bazi i problema ustvari nije bilo. Obzirom da mi je prilikom izlistavanja konto kartice tražilo da navedem koja je to primarna valuta, sto mi je bilo nelogicno jer je uvijek bila primarna valuta KM, te sam morao dodatno definisati da mi karticu izlista u KM, posumnjao sam da je nesto u postavkama pogresno. Nakon sto sam se uvjerio da je sve OK sa drugom bazom, shvatio sam da nije problem u buildu, nego do nekih postavki. Ocito je bilo do postavki jer "slika govori hiljadu riječi".
Pogledajte screenshote.
Ako slucajno iko bude imao slicnih problema, nek zna sta je rješenje.
Hvala DataLab Help Desk timu na pomoci.
Kenan, Poštovani Kenane, super da smo odmah reagovali i da ste riješili problem. Šta ćemo sada sa mojih 50 000 uznemirenih korisnika koji ne čitaju postove ali čitaju naslove :). Šalim se. Dakle, dragi korisnici, kao što vidite iz prethodnog odgovora, problemi nisu vezani za verziji 10 015 00. Lijep pozdrav, Melisa
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 11/01/2015(UTC) Objave: 13  Lokacija: Sarajevo
|
Originally Posted by: melisasmajic  Originally Posted by: komerspahic  Problem riješen!
Ostajem duzan objasnjenje, pa evo o cemu se radilo. Radi sigurnosti, gore navedene probleme sam provjerio u drugoj bazi i problema ustvari nije bilo. Obzirom da mi je prilikom izlistavanja konto kartice tražilo da navedem koja je to primarna valuta, sto mi je bilo nelogicno jer je uvijek bila primarna valuta KM, te sam morao dodatno definisati da mi karticu izlista u KM, posumnjao sam da je nesto u postavkama pogresno. Nakon sto sam se uvjerio da je sve OK sa drugom bazom, shvatio sam da nije problem u buildu, nego do nekih postavki. Ocito je bilo do postavki jer "slika govori hiljadu riječi".
Pogledajte screenshote.
Ako slucajno iko bude imao slicnih problema, nek zna sta je rješenje.
Hvala DataLab Help Desk timu na pomoci.
Kenan, Poštovani Kenane, super da smo odmah reagovali i da ste riješili problem. Šta ćemo sada sa mojih 50 000 uznemirenih korisnika koji ne čitaju postove ali čitaju naslove :). Šalim se. Dakle, dragi korisnici, kao što vidite iz prethodnog odgovora, problemi nisu vezani za verziji 10 015 00. Lijep pozdrav, Melisa 😪 Jedino da admin foruma koriguje naslov posta.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 09/04/2014(UTC) Objave: 28
|
dobro da ja pročitah post. Haman sm bio spreman kritikovati DATALAB. :)
|
|
|
|
|
|
|
Originally Posted by: COOL  dobro da ja pročitah post. Haman sm bio spreman kritikovati DATALAB. :)
:) Vole ljudi da kritikuju / ''drama naslovi'', takav nam je trend danas, šta ćemo. Najvažnije od svega jeste da problema nema, za ostalo ćemo lako. Pozdrav, Melisa
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Postavke
»