Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Guest
#1 Posted: : 06 June 2002 01:00:00(UTC)
Guest

Rank: Guest

You have been a member since:: 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

V navodilih pri reklamacijah dobaviteljem je zapisano, da mi izdajamo bremepis na blago izdaja, kjer pa se potem poknjizi na konto 12xx in moramo narediti pobot. <br><br>Zakaj se ta bremepis ne naredi na prevzemu, pa se ze takoj poknjizi pravilno? Ce izdajamo, potem nam taksno dejanje povzroca povecavo prodaje, kar pa ni res, mora nam zmanjsati prevzem, pomeni, da bi moja varianta bila pravilna. <br><br>Obstaja za to kaksna zadeva v racunovodskih standardih ali kje?<br><h3>Željen način ali pravilno delo</h3><br>Prosim za obrazlozitev, zakaj zadeve ne bi mogli voditi tako, kot sem zapisal.<br>
Guest
#2 Posted: : 06 June 2002 01:00:00(UTC)
Guest

Rank: Guest

You have been a member since:: 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

Resnično ve vem, kje v navodilih piše, da moramo dobavitelju izdelati bremepis na blago-izdaja. Seveda pa ni razloga, da tega (v upravičenih<br>primerih) ne bi naredili ter tako vzpostavili neko terjatev, kot izhaja iz tvoje prijave.<br><br>Praviloma pa:<br><br>Dobropis dobavitelju je negativni prevzem (če gre za količinski dobropis)<br>Bremepis dobavitelju je pozitiven prevzem (če gre za količinski bremepis)<br>Največkrat pa gre za kombinacijo obojega (storniramo prevzem ene količine/vrednosti z negativno količino/vrednostjo ter prevzamemo drugo<br>količino/vrednost, pri čemer gre v obeh pozicijah lahko za en artikel ali pa za dva v primeru zamenjave za drugo blago).
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)