Usersite
»
UserSite SR
»
Kadrovi
»
Plate
»
Nova vrsta zarade - obračunava ¨čudne¨ doprinose
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Kreirao sam novu vrstu zarade za osnivača, kako bi koristio drugi doprinos za pio, zbog različitog uplatnog računa na OD obrascu i nalozima za plaćanje. Međutim, Pantheon mi obračuna doprinose i na recimo D1, koji ne postoji u konkretnoj vrsti rada, a postoji u opštini? Mislio sam da je problem prilikom podvajanja vrste rada, ali probao sam i da kreiram potpuno novu (u mom primeru R5) ali se ponaša potpuno isto....
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Uzrok leži u podešavanju vrste zarade u polju minuli rad. Naime: 1) U opciji P - dodaj zaradi, dodaje se obračunat minuli rad iz zadate VZ MND, pri čemu se NE UZIMAJU u obzir podešavanja za vrstu rada iz zarade MND.
2) Za razliku od ove opcije u slučaju S - Ukupno, automatski se na izabranu Vrstu zarade obračunava i minuli rad na osnovu zadate VZ MND i u ovom slučaju se UZIMAJU u obzir i sva podešavanja za vrstu rada, koja je u tom slučaju zadato RD.
Treba voditi računa kod podešavanja ove opcije (S-Ukupno) u slučaju da imamo vrstu zarade, koju terete različiti porezi i doprinosi od onih, koji su podešeni u Vrsti rada RD! Takav slučaj može biti npr. kod obračuna zarade zaposlenom po čl. 45 st. 1 Zakona ili kod obračuna zarade osnivaču i dr.
Rešenje za ovaj konkretan problem je znači da u novokreiranoj vrsti zarade promenite opciju za Minuli rad na P - dodaj zaradi.
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SR
»
Kadrovi
»
Plate
»
Nova vrsta zarade - obračunava ¨čudne¨ doprinose
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.509 seconds.