Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Harune, U jednoj firmi su POS racune za npr. maj unijeli ukupno pod jednim datumom 31.5. Tako je urađeno za sve prethodne mjesece. Sabirali su prodatu robu po prijašnjem programu i to unosili ukupno pod jednim datumom za protekli mjesec. Dakle 6 mjeseci, 6 pos računa.
Dalje pitanje korisnika.
Ovako kad su cure kucale račune sve na 31.03.2008 recimo za 3. mjesec, a prethodni su kucale na 29.02.2008. Eh sada imamo nivelaciju 11.03.2008. gdje se nivelise kolicina od 14 komada artikla 1001028 a kod mene je 21 zato što program vuče broj komada od 29.02.2008,zbog toga što između nema kucanih računa da mi skinu robu sa stanja. PITANJE: KAKO TO RIJEŠITI, jeli bolje da im izvadimo artikle sa te nivelacije od 11.03.2008 i kucamo račun sa tim artiklima 10.03.2008. pa da to ponovo zaključimo, samim time moramo prepraviti tu nivelaciju, nanovo je potvrditi i sve ostale iza nje ili ima neki drugi nacin da to rijesimo.
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Pozdrav Adi,
Najlakse da probas ovako: na 990 dokumentu promjene cijene kada ukucas artikala ponudice kolicinu na zalihi sto ti ne odgovara kako si i sam rekao (21 nudi a treba 14). Medjutim ti imas mogucnost da promijenis kolicinu na zeljenu. Ali ima jos jedan fazon...onda nemoj potvdjivati nivelaciju na dugme potvrdi jer ce ti vratiti kolicinu na trenutnu vec je samo potvrdi sa kvacicom da bi se pojavila nivelacija u TK. Probaj da li ti ovo odgovara, ako ne onda ces morati slati bazu.
LP
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.