Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavio
#1 Posted: : 24 August 2009 17:01:45(UTC)
HD_prijavio

Rank: Datalab

You have been a member since:: 14/08/2009(UTC)

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Zdravo druze
Imam pitanje nadam se da nece biti tesko. radim pantheon u ovoj novoj firmi sto radimo implementaciju i odradio sam dobar dio posla ali mi sada treba da ispraznim tabele u bazi. Sve je testirano i robno i knjigovodstvo i sve je ok, ali sada imam potrebu da ispraznim šifarnike artikala,subjekata,dokumenata i uopste znaci sve podatke. Želja mi je da mi ostane samo struktura dokumenata i postavke svih dokumenata i AK. Da ne pomislis da se nisam trudio pokusao sam ja i izvoziti iz prazne baze i uvoziti u ovu moju,nije proslo. Pa sam probao preko SQL-a onom naredbom truncate pa ni to ne moze a probao sam i u AK spasiti odvojeno strukture,bazu i program ali ni sa tim nisam nista postigo. Ako ti nije problem neki savjet,SQL naredbu ili nesto na koji nacin da to odradim, bio bih ti izrazito zahvalan.
Pozz
HD_odgovorio
#2 Posted: : 24 August 2009 17:01:45(UTC)
HD_odgovorio

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Pozdrav tale,

Imas vise nacina kako to da odradis. U sustini problem ti prave constrainti(foreign keys) koji su na tabelama i koji ne dozvoljavaju brisanje zapisa iz zavisnih tabela ukoliko postoje u master tabelama.
To znaci da ne mozes obrisati artikal ukoliko postoji na poziciji robnih dokumenata.
Dakle prvo ces brisati pozicije temeljnica(the_accttransitem) pa zaglavlja temeljnica(the_accttrans) pa pozicije robnih dokumenata (the_moveitem) pa zaglavlja robnih dokumenata (the_move)
Zatim sifrant subjekata (the_setsubj) pa sifrant artikala(the_setitem). Dakle bitan redoslijed.

Mozes sa truncate table „naziv tabele“ ili delete „naziv tabele“
Ukoliko u pojedinom brisanju javi ti constraint violation onda pobrises prvo foreign keys-e koji ti se javljaju u poruci sa naredbom:

Alter table „naziv tabele“
drop constraint „naziv constrainta“

onda ponovis naredbu za brisanje tabele pa ako ti opet javi da imas drugi constraint njega dropnes itd dok ne dozvoli obrisati.
Ili ako imas management studio mozes iz njega brisati foreign keyse.

LP

HD_odgovorio
#3 Posted: : 24 August 2009 17:01:45(UTC)
HD_odgovorio

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)

HVALA
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)