|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
plate i poslovne jedinice
Rank: Datalab
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Pitanje ( ako jedna firma ima Poslovne jedinice i one su sjedišne za radnike ) 1. Ako je sjedište firme u BANJA LUCI 2. Prebivalište je u NOVOM GRADU Obrazac 1002 funkcioniše OK ( doprinosi su na sjedištu, a porez na domicilni ) U AK je postavljeno sjedište na BANJA LUKA Drugi slučaj ( radi se o istoj firmi) - ta firma ima Poslovnu jedinicu u NOVOM GRADU i za neke radnike je NOVI GRAD sjetište i tu se trebaju plaćati doprinosi a prebivalište im je u BANJA LUCI za porez Ja sam otvorio P01 - redovni obračun NOVI GRAD i na tom dokunentu promjenio sjedište firme na NOVI GRAD, ali ako je već urađen obračun P00 - gdje je sjedište BANJA LUKA, 1002 ne funkcioniše Da li je kluč za sjedište firme na AK ili na obrascima P00 ili P01 itd. Kako se ovo rješava - imaš li savjet
|
|
|
|
|
|
You have been a member since:: 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Možeš potvrditi Hvala, kad bude po sjedištu, možeš i mailom javiti ili ću otvoriti tikrt idući mjesec
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Siniša,
Uradiće ovo, napraviće da vuče opštinu sjedišta firme da VD. Kad budem imala remark i deadline, javim vam. Imamm remark za izvoz 1002, deadline je 28.7. Lp, Admira
|
|
|
|
|
|
|
Da u pravu ste, i ja sam ih davno jednom pitala za mogućnost više sjedišta firme u jednoj bazi, i najbolja varijanta bi bila da povlači sa VD, ali sam dobila odgovor da postoji mogućnost samo za jednu opštinu sjedišta firme iz AK. Sada ću odmah otvoriti ticket sa zahtjevom da se napravi da povlači opštinu sjedišta firme sa VD plata. Javim vam čim budem imala povratni info.
Lp, Admira
|
|
|
|
|
|
|
Ako se i mora mjenjati na AK sjedište nije ni to veliki problem, samo što 1002 ne funkcioniše kako treba kao da zapamti prvi obračun i sa drugim obračunaom - prikatuje isti mislim ako se uradi obračun sa P00 i P01(predefinisanim)
|
|
|
|
|
|
|
U pravu ste za sve ovo, i ja sam isti primjer pravila, i isti slučaj i kod mene. Sad ću ja poslati u Sloveniju, i ovo, pa neka nam riješe ovaj problem, ako oni misli da je lakše, ili da nam omoguće ovako s promjenama, ili sa VD da povlači opštinu sjedišta firme, ili neki treći način, javim vam uglavnom.
Lp, Admira
|
|
|
|
|
|
|
nema načina da zapamti opštinu sjedišta iz Prvog obračun, pa kad promijenite za drugi obračun, da povuče tu opštinu iz AK,a za prvi obračun da zapamti onu prvu opštinu. Pokušala sam sa opcijum ¨zaključen¨ ali ne i dalje samo vuče koja je opština tekuća postavljena u AK. Jedino da odmah idete na print, pa onda mijenjate, i tako da radite, a da u PA stoji opština sjedišta koja je u AK. Ovo vas nisam skontala sa P00 i P01 i 1002, šta vam nije ok, možete malo bolje pojasniti molim vas? Iz Slo su obećali da će napraviti da se opština povlači sa VD Plate, na ispisima i 1002, nadam se da će vam to pomoći, ukoliko se nešto drugo ne poremeti. Upozorila sam ih da budu pažljivi sa 1002, ako budu nešto pravili.
Lp, Admira
|
|
|
|
|
|
|
Podvoji se P00 redovni obračun i napravi P01 1. uradimo obračun sa P00 - na AK - sjedište Banja luka - 1002 je OK 2. uradimo obračun sa P01- na AK - sjedište Novi grad - 1002 daje ispis iz obračuna P00, a na P01 je dobar obraču , povukao radnike koji imaju obračun VD P01 - ali 1002 ne valja -- kad obrišem P00 obračun i uradim P01 onda je OK 1002 , ali onda zapamti taj i kad se napravi P00 - pamti od P01
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ok, moze, super. Hvala vama.
lp, Admira
|
|
|
|
|
|
|
To sam i pretpostavio, ali može li se napraviti poboljšanje, za sjedište da vuče sa P00, sa P01, sa P02 itd, gdje bi se upisala opština sjedišta i da odatle vuče, Drugo, ako se otvori P01 redovni obračun RS npr Novi grad se prvo obračuna sa P00 za redovni obračun RS -Banja Luka i pogleda se 1002 - OK pa se obračuna sa P01 redovni obračun RS npr Novi grad - (NORMALNO PROMJENIMO U AK SJEDIŠTE NA Novi grad ) ne može se vidjeti 1002 - daje samo onaj 1002 - iz prvog obračuna P00 razdvajam na P00 i P001, P002 - tako da kod kod radnika izaberem vrstu obračuna i samo povlači te radnike na obračunu Pogledaj problem više vrsta obračuna i 1002
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav Siniša,
Sjedište firme, povlači isključivo iz AK, na sa VD - Plate, ili bilo koje druge VD. U jednoj bazi mozete imati samo jednu opštinu sjedišta firme. Ako sam dobro razumijela vi imate upravo taj slučaj, jedna baza, a više opština sjedišta firme, tj. centrala i poslovna jedinica.U tom slučaju imate dvije opcije: 1. razdvojene baze 2. mijenjati opštinu sjedišta firme u AK prema potrebi obračuna, ako je to moguće, odnosno ne smeta vam da to radite svaki put pri obračunu.
Lp, Admira
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
plate i poslovne jedinice
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,502 seconds.
|
|
|