Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Aleme, bio je Boris iz digita i u 2 minute smo napravili konekciju na bazu i pustili printer u pogon. Medjutim printer ne radi bez PLU sifre... Obzirom da su kod nas sifre idu od 00001 pa nagore automatski da li moram unositi PLU sifre ili moze i bez toga. Ako moraju PLU daces mi samo skript da updatujem polja PLU iz same sifre (tj da kopiram sifru u PLU polje), i da li je moguce automatizovati to npr. pri kreiranju novog artikla da PLU povuce istu vrijednost kao sifra ili cu ga morati rucno dokucavati.....Jos jedno pitanjce...Kako preusmjeriti racune iz dokumenta 310 na fisklani printer.
Pozdrav
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Da, Partner tako radi, samo sa numerickim siframa, ne prima alfanumericke, vezano za to da li ce ista raditi za alfanumericke sifre, najbolje bi bilo da pitas Borislava, mada kako mi je rekao do sada jos uvijek nisu nista napravili po tom pitanju.
Moraju se unositi plu sifre, jer se tako salje file za print, tj. tako se pune digitove tabele , tj. tem tabele fiskala. Te skripte mi ne nudimo, to je na partnerima da urade takva rjesenja vezano za unos plu sifri, takvo nesto je uradio Milan iz Digicoma, pa ga mozes kontaktirati i vidjeti da li vam moze tu proceduru dati, prodati, ili vec...
Kada napravis proceduru, kao sto je Milan, onda ce ona sama dodijeliti plu sifre, i svejedno je koji je plu, bitno je da nisu isti, a kako cete unositi plu to je na vama, najbolje ih je dodijeliti od 1 pa nadalje...
To za dokument 310 nije radjeno, ovo se odnosi na pos, to cu tek vidjeti da li se to moze raditi i da li je predvidjeno fiskalom.
Lp
|
|
|
|
|
|
|
Ovako, pokusao sam sa update tabele MS, ali u njoj ne nadjoh polje anPLUcode, da bi mogao izvrsiti update. Sta dalje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Napravicu update sam, samo mi daj gdje se nalayi polje anPLUcode...Meni prikaz imena objekata pokazuje da to polje treba biti u tabeli MS ali tamo ga nisam nasao. Kao sto sam ti rekao nase sifre idu od 1 pa nadalje, najjednostavnije je da napravim update tabele da kopiram vrijednost polja acIdent u anPLUcode....to mi je sekund posla...samo mi treba informacija gdje se nalazi to polje...
i daj mi SQLI postupak za to...npr... update MS set ms.anPLUcode=acIdent
Pozdrav
|
|
|
|
|
|
|
Ime polja je na 5.0 i 5.5 isto. To je anPluCode. Samo u 5.5 nalazi se u tabeli tHE_SetItem a u 5.0 nalazi se u tabeli MS.
Lp
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.