Stopnja: PA User
Pridružen(a): 18/06/2009(UTC) Objave: 118
Zahvale: 1 krat
|
Po namestitvi Pantheona v Windows 7 so se pojavili drugačni izpisi za datume (na zaslonu - v vnosnih maskah). Sedaj namesto "6. 10. 2009" piše "10/06/2009" - kje za vraga se to lahko spremeni?
Sistemske nastavitve (Windows 7) sem pravkar preveril in tam je vse pravilno.
Hvala in lp, Iztok
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 204
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Format datuma v Pantheonu je odvisen od nastavitev na Windowsih. Pomembne so nastavitve v Regional settings: jezik naj bo slovenski in format datuma "d.M.yyyy"
|
|
|
|
|
Sem tudi sam najprej pomislil na te nastavitve, vendar je očitno kakšen hrošč v Panthonu, ker imam to pravilno nastavljeno. Sem pravkar še enkrat preveril. Tudi v drugih programih tega nisem opazil.
BTW - v tem forumu mi ne pošilja obvestila, da je bilo v temi kaj dopisano. Ampak to je verjetno hrošč foruma.
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 576  Prejete zahvale: 9 krat v 9 objavah
|
grilc wrote: BTW - v tem forumu mi ne pošilja obvestila, da je bilo v temi kaj dopisano. Ampak to je verjetno hrošč foruma.
Cel usersite dela čudno. Na IE7 so nonstop neke napake na strani izginja search v helpdesku, 1x se prijavis imas angleško stran, 1x se sploh ne odpre in dobis error.... Webpage error details User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; Trident/4.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729) Timestamp: Wed, 7 Oct 2009 08:29:39 UTC Message: 'Image' is undefined Line: 130 Char: 13 Code: 0 URI: https://helpdesk.datalab...assist/scripts/common.js |
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 19/06/2012(UTC) Objave: 49
|
Spoštovani,
ker želimo izboljšati uporabniške izkušnje, me zanima sledeče:
- kaj konkretno vam onemogoča delo na usersite-u? - ali usersite izbira vsakič drug jezik za vaše uporabniško ime? - kako izgine search na helpdesk aplikaciji?
Hvala za informacije in morebitne podrobnosti. Z njimi bomo lahko simulirali ter izboljšali vašo izkušnjo.
Lep pozdrav, Luka Levstek Datalab d.d.
|
|
|
|
|
Kar zadeva datume - čeprav včeraj zagotovo nisem nič šaril po kakšnih nastavitvah sistema ali Pantheona, sem danes presenečeno opazil, da pri izdaji računa datum prikazuje pravilno. No - v vnosnih maskah je datum izpisan "po slovensko". Ampak - ko sem želel vnesti datum v datumsko polje pri naročilnici, se tam pojavlja poševnica '/' (kot bi vnašal po ameriško). Torej mešano - v enem delu po slovensko, v drugem (na isti vnosni maski) pa po ameriško. Vendar - ko zapustim to datumsko polje, vsebina izgine!!! Torej sedaj - iz meni povsem neznanega vzroka ne morem več vpisati datuma. Za hec sem sedajle skočil še na ponudbe - a glej zlomka - tam je v celotni maski datum po ameriško ...
@Lukalev: Tudi meni se forum (oz. celotne "Pantheon uporabniške strani") pogosto čudno obnašajo. Sedaj imam sistem postavljen na novo (Win 7) in bom bolj pozoren. Javim, ko se kaj zgodi. Če nič drugega, opažam, da ne pošlje obvestila o novih sporočilih ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Advanced Member
Pridružen(a): 19/06/2012(UTC) Objave: 49
|
Spoštovani,
sporočam, da smo začeli z izdelavo pošiljanja sporočil sodelujočih na forumu in bo kmalu delovalo.
Kako se obnašajo uporabniške strani pod novim sistemom?
Lep pozdrav, Luka Levstek Datalab d.d.
|
|
|
|
|
Za sedaj še nisem prejel obvestila - zato tudi pišem tale post, da mogoče zagrabi. Vidim, da je tema v "My profile" v "Supscriptions".
Seveda pa bi bil še bolj vesel odgovorov ...
|
|
|
|
|
Ima kdo kakšno idejo ... stvar je res sitna. V polje datum naročila hočem vnesti današnji datum (3. november 2009). Nalašč vnesem tako, da uporabim koledarček, ki se odpre ob tem polju in takrat mi napiše 11/3/2009. Ko pa kliknem v sosednje polje, se vsebina spremeni v 3/11/2009. In grem preverit kaj sedaj Pantheon "misli" - kliknem spet na koledarček in odpre se mi 11. marec 2009. To je zagotovo napačno.
Prosim za čim prejšnjo rešitev. Če seveda tole na Datalabu sploh kdo bere ... glede na neaktivnost.
|
|
|
|
|
Situacijie tu na WIN7 ne moremo ponoviti. V Contol panel: Region and settings je nastavljeno: - format: Slovenian - Short date: d.M.yyyy - Long date: d.MMMMyyyy
Pod Additional settings - Date: - Short date: d.M.yyyy - Long date: d.MMMM yyyy
Kakšne so vaše nastavitve? Podrobno.
|
|
|
|
|
Hm, imam točno tako. LanguageAdvanced-languageIzgled v PantheonuOb tem, da se tisto polje za datum ob polju naročila obnaša zelo čudno - tako kot sem opisal v prejšnjem sporočilu. Kar je res nerodno, saj na koncu sploh ne veš, kaj Pantheon "misli", da je tam zapisano. Pantheon je pravilno deloval na XPjih. V Windows 7 pa mi pravilno delujejo vse ostale aplikacije (govorim o datumu). Z veseljem bi prebral kakšno idejo/rešitev.
|
|
|
|
|
Na mojih 32-bit WIN7 ne morem reproducirati situacije. Uporabljate 32 ali 64 bitne WIN?
|
|
|
|
|
32-bitne ...
Če lahko še kako pomagam ... sem na voljo.
|
|
|
|
|
Ali so bili predhodno na postaji nameščeni win XP in se je čez naredila instalacija Win7? Ali je bila instalacija win7 narejena na postaji brez predhodnega OS?
|
|
|
|
|
Nekaj dni sem bil odsoten, se opravičujem za zamudo.
Res je - Win7 je bil nameščen preko WinXP.
|
|
|
|
|
Torej napako smo pred kakim mesecem odkrili, žal še ne popravili. Napaka se pojavi v primeru ko se OS Windows XP nadgradi na Windows 7. Če se Win7 namesti na postajo, ki predhodno nima nameščenega OS; potem je ok. Glede rešitve še sporočim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Prosim če preverite naslednje... Pri meni je delovalo.
Če imate OS Windows7 nadgrajen iz Windows XP in se vam datum v Pantheonu izpisuje v ameriškem formatu kljub temu, da imate format v windowsih nastavljen na Slovenian je rešitev ta, da format nastavite na English (United States), shranite, odprete in zaprete PA in format ponovno nastavite nazaj na slovenian. Ponovno odprete PA in format datuma mora biti pravilen.
Format se nastavlja v: control panel - clock, language and region - region and language - format.
|
|
|
|
|
Super - na prvi pogled zadeva sedaj deluje pravilo.
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.