Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
Amebis_Anton
#1 Objavljeno : 20 October 2009 10:31:36(UTC)
Amebis_Anton

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 5

Kako delujejo oddelki pri subjektih? Včeraj sem porabil kar nekaj časa, vendar nisem našel ustrezne rešitve.

UPORABLJENE OZNAKE: Podjetja bom označeval s črkami (A, B, C, ....), oddelke posameznega podjetja pa s številkami (1,2,3,....). Predpostavimo, da je podjetje E moj kupec, ki ima 3 oddelke (1,2,in3)

KAKO TO REŠUJEM TRENUTNO (pa mislim, da ni prav): Za podjetje E vnesem vse potrebne podatke subjekta (šifra, naslov, DŠ in oznako, da je kupec). Za podjetje E vnesem dodatne 3 subjekte z oznakami E1, E2 in E3 z vsemi potrebnimi podatki subjekta (šifra, naslov, DŠ in oznako, da je kupec) ter kontaktnimi osebami. Seveda vseskozi dobivam obvestila Panteona, da subjekt s tako pravno številko že obstaja, oznake da je posamezen subjekt oddelek (npr. E3) ne uporabljam, ker mi ne dela ali pa mi ne dela tako kot jaz želim. Vse predračune za to podjetje izdajam na subjekte E1, E2 ali E3, da se ve, za koga v podjetju sploh so. Ko pride do računa, tega lahko naredim le na subjekt E (ne na E1, E2 ali E3) brez dodatne oznake oddelka. Tako pridem do neskladja računov in predračunov saj na podjetju E ne vidim, katere vse predračune smo jim izdali ter kateri račun pripada posameznemu oddelku v podjetju.

KAKO MI DELAJO ODDELKI: Če želim subjekt označiti le kot oddelek, porabim kar nekaj klikov (kljukica za oddelek da, pa zopet kljukica za oddelek ne - po možnosti večkrat, da se mi sploh odpre ekranska maska "Oddelčna struktura podjetja". Če je v polju "Podenota" kljukica, ne morem vnesti nič, če pa to kljukico odstranim, se mi odpre polje, v katerem pa lahko izberem le naše podjetje in nič drugega. Če vnesem subjekt E3 samo kot oddelek, se mi le ta pojavi kot izbira le pri podatkih o kontaktnih osebah in nikjer drugje.

KAJ ŽELIM: Posamezni pravni osebi, ki je lahko kupec ali dobavitelj, dodati več oddelkov, da se na primer pri izdaji računa nekje na računu zapiše, da se račun nanaša na primer na oddelek 3 v podjetju E. Če se ne ve, posledično skoraj 100% sledi klic iz podjetja, ki je prekjemnik računa, na koga (oddelek ali oseba) se računa nanaša - potrata časa za mene in za prejemnika računa. Želim torej delujočo običajno drevesno strukturo subjekta (o kateri je govora v navodilih Panteona), kjer bom subjekt E z vsemi generalijami (šifra, naslov, DŠ in oznako, da je kupec) vnesel le enkrat, nato pa bom vnesel oddelke E1, E2 in E3 (šifra, naslov, oznaka de je oddelek ter brez DŠ) ter pri oddelku imel izbiro, da vnesem, kdo je njegov nadrejeni subjekt (podjetje E), ali pa pri subjektu E imel na izbiro, da vnesem vse njegove podrejene subjekte (oddelke E1, E2 in E3).

Prosim za pomoč in navodila.
Lep pozdrav
MT
#2 Objavljeno : 24 February 2011 09:59:46(UTC)
MT

Objave: 47

Sicer je to vprašanje že kar nekaj časa objavljeno, me pa vseeno zanima, če je v zvezi z zgoraj opisanimi težavami kakršnakoli novost/izboljšava/navodila.

Trenutno uporabljam Pantheon 554940 in mi oddelki delujejo precej podobno, kot je zapisano zgoraj. Ob tem se mi maska "Oddelčna struktura podjetja" sploh ne odpre.

Ali je težava v kakšni nastavitvi? V delovanju Pantheona? Ali so te težave v kakšni novejši verziji odpravljene?

Glede na to, da na zgornje vprašanje ni bilo odgovora uporabnikov več kot eno leto se bojim, da takega odgovora tudi na moje vprašanje ne bo.
Zato prosim, da poda kratko pojasnilo vsaj odgovorni v Datalab-u.

Hvala.
JUREBOV
#3 Objavljeno : 28 February 2011 16:38:21(UTC)
JUREBOV

Stopnja: Datalab

Objave: 204

Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
Priporočam, da naredite nadgradnjo (vsaj testne baze) in tam ponovno preverite delovanje oddelkov. Oddelki se ne nastavljajo le za točno določen subjekt (matična enota) - na dokumentih izdaje se v spustnem seznamu prikazujejo vsi kreirani oddekli. Na izpisih dokumentov izdaje se ne prikazuje kateri oddelek je določen, potrebno je kreirati uporabniški izpis kamor se doda dataset: [qReportIzpisD."acDept"].
MT
#4 Objavljeno : 22 March 2011 16:14:34(UTC)
MT

Objave: 47

Hvala za odgovor.

Pantheon imamo zdaj nadgrajen na 55.51.03, vendar ni nikakršnih sprememb pri delovanju oddelkov.

Kar bi želel je, da nekako določim strukturo oddelkov v lastnem podjetju.
Torej krovno podjetje POD ima oddelke OD1, OD2, OD3 in znotraj teh oddelkov še stroškovne nostilce. Npr. v oddelku OD1 so stroškovni nosilci ST1, ST2, ST3.

Na posamezne dokumente (došle fakture,...) želimo ročno vpisovati ustrezne stroškovne nosilce (npr. ST1). Pri tem naj vpiše avtomatsko v isto pozicijo tudi ustrezen oddelek (npr. OD1, v katerega spada vneseni stroškovni nosilec).
Vse to želimo delati z namenom, da dobimo pregled stroškov po oddelkih in stroškovnih nosilcih.

Upam, da obstaja ustrezna funkcionalnost v Pantheonu, ker je omenjena potreba dokaj vsakdanja in nezahtevna.

Lap pozdrav.
MARKOTUK
#5 Objavljeno : 29 March 2011 11:21:17(UTC)
MARKOTUK

Stopnja: DL Partner

Objave: 51

možno je nastavit na idente oddelek + stroškovni nosilec, tako vam ob vnosu identa takoj vnese oddelek ter stroškovni nosilec v pozicijo dokumenta. nisem pa zasledil, das bi imel PA rešeno zadevo, kot ste jo vi opisali.
MARKOTUK
#6 Objavljeno : 29 March 2011 11:21:20(UTC)
MARKOTUK

možno je nastavit na idente oddelek + stroškovni nosilec, tako vam ob vnosu identa takoj vnese oddelek ter stroškovni nosilec v pozicijo dokumenta. nisem pa zasledil, das bi imel PA rešeno zadevo, kot ste jo vi opisali.
MARKOTUK
#7 Objavljeno : 29 March 2011 11:21:21(UTC)
MARKOTUK

RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,209 sekunde.