Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavio
#1 Posted : 07 April 2010 14:13:00(UTC)
HD_prijavio

Rank: Datalab

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Pozdrav,
Molim pomoć za rješavanje sljedećeg problema: korisniku se "neobjašnjivo" pojavljuju cijene 0 u kalkulaciji šifranta identa (ili u generalnoj cijeni ili na odvojenom cjeniku za to skladište - kako za koji artikal). Pregledom je ustanovljeno da postoji dokument prijema na kojem su sve prodajne cijene navedene. Nakon toga je generiran dokument prijenosa na kojem su za nekoliko artikala navedne cijene 0. Pretpostavljam da su na dokumentu prijema cijene bile 0 te su naknadno izmjenjene, no što se ne bi trebale te cijene prebaciti u glavni cjenik?
LP,
HD_odgovorio
#2 Posted : 07 April 2010 14:13:00(UTC)
HD_odgovorio

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Pozdrav Sandra,

Da, trebale bi se ako je na VD na kojem se zaprimaju identi na skladište označena mogućnost ¨popunjavanje prodajne cijene pri identu.¨

Ako uključite ovu mogućnost tada morate znati da vam tada čarobnjak 100000A - Kreiranje promjene cijene neće moći za artikle kreirati zapisnik o promijeni cijene - jer će već ova mogućnost ubaciti novu cijenu u šifrant identa i čarobnjak ne može vidjeti da se išta promijenilo.

Ako je ova mogućnost isključena tada se cijena u kalkulaciji mijenja kada potvrdite zapisnik o promijeni cijene.

Pozdrav Saša,
Hvala na odgovoru, no taj dio sam znala, možda nisam baš precizno objasnila što meni treba. Dakle, npr. napravio se prijem na skl. VP Rijeka i nisu se odmah unijele sve cijene u kalkulaciju prodaje te je cijena u glavnoj kalkulaciji ostala 0. Odmah nakon toga je napravljen prijenos sa skl. VP Rijeka na skl. MP Mavrinci dodavanjem dokumenta prijema te su artikli sa cijenom 0 i u ovom dokumentu 0. Problem je u tome što se čim se napravio dokument prijenosa, u šifrantu identa oformio novi cjenik (slika 1) -(korisnik ima mogućnost odvojene kalkulacije, ima više odvojenih lokacija). Nakon toga ako se unese prodajna cijena u prijem ona se prenese i u glavnu kalkulaciju u šifrant identa i to je u redu. Međutim, cijena u donjem cjeniku ostaje 0, a ukoliko se u dokumentu prijenosa ispravi cijena ta se ne prenese na donji cjenik već na glavnu kalkulaciju i to tako da ¨ispravi¨ cijenu sa dokumenta prijema, tako da u donjem cjeniku štogod napravili ostaje 0 i ta se cijena ispisuje na izl.dokumentima tog skladišta. Kako to riješiti a da nije ručno u samom šifrantu identa? Hvala.
Lp,

Pozdrav Sandra,

ovo bi se trebalo riješti tako da kad putem prijenosa zaprimiš idente na skladište ¨M. maloprodaja¨ da tada kreiraš zapisnik o promijeni cijene za to skladište i potvrdiš zapisnik.

Čini mi se da postavke kod korisnika nisu dobro postavljene.
Molim te pročitaj http://help.datalab.hr/P55/000340.html za "¨popunjavanje prodajne cijene pri identu.¨

Pozdrav Saša,
znači normalno je da cijena iz prijenosnice gdje je prijemno skladište npr. MP Mavrinci i koja je ¨oformila¨ novi cjenik pri nekom identu, prilikom izmjene cijene u tom prijenosu promijeni glavnu cijenu u kalkulaciji identa a ne onu u tom novom cjeniku?
Lp,

Pozdrav Sandra,

nije normalno, cijena se treba promijeniti na odvojenoj kalkulaciji tog skladišta u šifrantu idenata.

Ako ti se do desi tada su postavke loše postavljene:
1) na postavkama te VD uključena je mogućnost ¨popunjavnje prodajne cijene pri materijalnom sredstvu¨

citat iz linka sa Helpa koji sam ti posalo za tu mogućnost:

¨polje označimo, ako želimo da je u slučaju kada u kalkulaciji prijema unesemo prodajnu cijenu artikla (ili se ista promijeni s obzirom na izabrani utjecaj promjene nabavne cijene na prodajnu cijenu - pogledajte prodajnu kalkulaciju šifranta materijalnih sredstava), program je prepiše još i u kalkulaciju šifranta materijalnih sredstava.
Za prijeme na skladišta gdje se zaliha knjiži po maloprodajnim cijenama i promjene cijene se moraju dokumentirati dokumentom za promjenu cijene, ovaj prekidač ne smije biti označen.¨

2) čak i ako je ova mogućnost uključena (što je u ovom slučaju nepravilno) - to se ne dešava ako se pravilno radi.
Pretpostavljam da korisnik u dokumentu prijenosa ne mijenja cijenu za prijemno skladište -
Na dokumentu prijenosa postoje dva panela -
A) Kalkulacija prodaje - ako se ovdje upisuje cijena tada se mijenja cijena u glavnoj kalkulaciji
B) Kalkulacija prodaje - prijemno skladište - mijenja se cijena u odvojenoj kalkulacji za to skladište na koje se zaprima roba

HD_odgovorio
#3 Posted : 07 April 2010 14:13:00(UTC)
HD_odgovorio

Pozdrav Saša,
Ok, hvala na odgovoru. Moram skrušeno priznati da sam i ja previdjela odvojeni panel kalk.prodaje-prijem.skl. na prijenosnici.
Lp,
HD_odgovorio
#4 Posted : 07 April 2010 14:13:00(UTC)
HD_odgovorio

Pozdrav Sandra,

i ja isto jednom prilikom :).
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)