Forum

SALV_TMI
#1 Objavljeno: : 08 June 2020 22:08:05(UTC)
SALV_TMI

Stepen: Newbie

Pridružen(a): 07/09/2018(UTC)
Komentari: 2

Pozdravljeni,

ali je možno na posamezen artikel vpisati dodatne šifre artiklov.

Npr.

imamo šifro identa, ki je enaka šifri artikla, sedaj bi pa radi imeli še poleg šifre artikla še EAN kodo (ki bi jo tudi radi imeli izpisano na računu) ter še dodatno kodo ki je unikatna za vsak artikel, ki bi tudi morala biti izpisana na izdanem računu.

Nikjer nisem zasledil kakšnih navodil oz. napotkov na to temo.
sebastijan
#2 Objavljeno: : 09 June 2020 13:40:00(UTC)
sebastijan

Stepen: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Komentari: 327
Man

Uporabite poljubna polja na izdelku.
BogdanL
#3 Objavljeno: : 16 June 2020 07:48:48(UTC)
BogdanL

Stepen: Newbie

Pridružen(a): 11/11/2016(UTC)
Komentari: 9

Izvirnik napisal: SALV_TMI Pojdi na citirano objavo
...sedaj bi pa radi imeli še poleg šifre artikla še EAN kodo (ki bi jo tudi radi imeli izpisano na računu) ter še dodatno kodo ki je unikatna za vsak artikel, ki bi tudi morala biti izpisana na izdanem računu.


Vedno je dobro imeti dobaviteljevo oznako nekje posebej spravljeno. Pantheon ima za EAN šifro že predvideno 13-mestno polje Dobaviteljeva šifra. V našem podjetju včasih enostavno kakšen podatek povezan z dobaviteljevo (naročnikovo...) oznako identa damo tudi v Naziv, sicer pa res lahko uporabite Poljubna polja identa, ki jim v administratorski konzoli določite imena za uporabo in tovrstne podatke dodajate tam. Na voljo imate 10 numeričnih, 10 znakovnih in 10 datumskih posebnih polj, kar bi za posebno uporabo moralo zadoščati. V našem podjetju (tekstil) s poljubnimi polji tako vodimo dodatne podatke o sezoni, modelu, nazive v drugih jezikih, surovinsko sestavo, pa tudi dobaviteljevo oznako, kadar je ta alfanumerična (pogosto) in daljša od 13 znakov.

Če sem prav razumel, bi radi imeli še dodatno kodo, ki bi bila unikatna za vsak 'artikel' - verjetno mislite za vsak kos posebej. To se v Pantheonu lahko reši tudi z uporabo 'serijskih številk' - poglejte Vodenje serijskih številk pri Osnovnih podatkih o identu - verjetno bi vam opcija 'Ena serijska številka je en kos' ustrezala za ta namen - en kos ena oznaka. V tem primeru bi pri vsakem prometnem dokumentu (prejem, izdaja...) poleg šifre identa morali vnesti še serijsko številko konkretnega kosa.

Na izpise si boste morali te dodatne podatke sami dodati, kar pa je zelo preprosto, le poiskati jih je treba v že pripravljenih podatkovnih strukturah. Pri nas imamo tako npr. cel kup inačic izpisov računov glede na jezik, vsebino, partnerja....

Glede na to, da se izgledi dokumentov lahko s časom spreminjajo, smo v našem podjetju tudi uveljavili prakso, da vsak izdani dokument spreminjamo v .PDF shranimo na predvideno mesto in povezavo dodamo v Dokumentaciji - tako tudi ob kasnejši spremembi obrazca za izpis, npr. računa, ostaja v Pantheonu v elektronski obliki shranjena oblika originalnega izpisa.

Edited by user 16 June 2020 07:51:50(UTC)  | Reason: Not specified

Smartbit podpora
#4 Objavljeno: : 22 June 2020 09:56:15(UTC)
Smartbit podpora

Stepen: Member

Pridružen(a): 05/05/2017(UTC)
Komentari: 23

Za dodatne kode artiklov (šifre in / ali nazive) vnesite v panel Kode subjektov, logika je, da so lahko dodatne kode povezane s partnerji (različni dobavitelji / kupci lahko imajo za vašo šifro artikla različne kode), ali pa uporabite eno dodatno kodo za vse kupce/dobavitelje.
Na spodnji povezavi so tudi povezani linki do nastavitev v AD konzoli ter ureditve izpisov.
https://usersite.datalab.../htmlid/245/default.aspx
https://usersite.datalab.../htmlid/217/default.aspx
Lp.
RSS izvor  Atom Feed
Korisnici u toj temi
Brza navigacija  
Ne možete dodavati nove teme.
Ne možete odgovarati na teme.
Ne možete brisati svoje objave.
Ne možete uređivati svoje objave.
Ne možete kreirati ankete.
Ne možete popunjavati ankete.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Podržano {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2021, Yet Another Forum.NET
Stranica se učitala za 0,127 sekunde.