Stopnja: PA User
Pridružen(a): 10/02/2010(UTC) Objave: 88
|
Pozdravljeni,
mene pa zanima kako najbolje rešiti situacijo z delom po pogodbi (izdelava serijskih izdelkov v proizvodnji). Na primer: - imam pogodbo z kupcem za 5 let. Ta pogodba zajema več različnih izdelkov ter se z časom spreminja glede na cene. - kupec mi mesečno naročuje izdelke (ni naročilnica ampak samo podatek o količini) - če dodajam količine na "izdan predračun kupcu" ter recimo da enkrat ne dobavim kompletne naročene količine imam zaradi tega en in isti izdelek na računu 2 krat
nekako to ni najbolj pravilen postopek ima kdo kakšno rešitev ali mogoče datalab razmišlja o kakšni spremembi?
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 07/09/2010(UTC) Objave: 143
|
Istok pozdravljeni,
zahvaljujem se vam za vprašanje in vas obveščam, da sem nanj že opozorila pristojnega na Datalabu, ki vam bo pripravil odgovor jutri oz. najkasneje v sredo.
Hvala za razumevanje in lep pozdrav, Nina.
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 40
|
Istok pozdravljen!
Pravzaprav so vsa naročila kupca kljub future pogodbi še vedno klasična naročila? IMHO da, s to razliko, da se vodijo na svoj način, kar bi sam rešil z lastno vrsto dokumenta - samo za tega naročnika. Če greva po vrsti:
- imam pogodbo z kupcem za 5 let. Ta pogodba zajema več različnih izdelkov ter se z časom spreminja glede na cene.
AČ: Verjetno gre za pogodbeno ceno, ki se ažurira po določenem času (kvartalno, ipd ...). Za tega naročnika bi kreiral pogodbeni cenik, obenem bi upošteval časovno veljavo cene.
- kupec mi mesečno naročuje izdelke (ni naročilnica ampak samo podatek o količini)
AČ: Če predpostaviva novo VD samo za tega kupca, potem se tvorijo tu samo naročila za tega kupca. Verjetno so znana vnaprej s fiksno količino in datumom dobave. Podatka, ki sta ključna pri lansiranju v DN. Torej imaš vsako ''naročilo'' kupca (kot podatek o količini) imaš v Pantheonu svoje naročilo. Iz naročila kreiraš DN - naprej predajnice in osnovo za fakturo. Preglednost se poveča, obenem to postane osnova na tvoje 3. vprašanje.
- če dodajam količine na "izdan predračun kupcu" ter recimo da enkrat ne dobavim kompletne naročene količine imam zaradi tega en in isti izdelek na računu 2 krat
LP, Andrej
|
|
|
|
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 126
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Ja. In še spremljaš naročeno/dobavljeno količino. Ne razumem pa, zakaj bi bil isti izdelek na računu 2x.
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.