Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
SALV_TMI
#1 Objavljeno : 08 June 2020 22:08:05(UTC)
SALV_TMI

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 07/09/2018(UTC)
Objave: 2

Pozdravljeni,

ali je možno na posamezen artikel vpisati dodatne šifre artiklov.

Npr.

imamo šifro identa, ki je enaka šifri artikla, sedaj bi pa radi imeli še poleg šifre artikla še EAN kodo (ki bi jo tudi radi imeli izpisano na računu) ter še dodatno kodo ki je unikatna za vsak artikel, ki bi tudi morala biti izpisana na izdanem računu.

Nikjer nisem zasledil kakšnih navodil oz. napotkov na to temo.
sebastijan
#2 Objavljeno : 09 June 2020 13:40:00(UTC)
sebastijan

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 325
Man

Uporabite poljubna polja na izdelku.
BogdanL
#3 Objavljeno : 16 June 2020 07:48:48(UTC)
BogdanL

Stopnja: Newbie

Pridružen(a): 11/11/2016(UTC)
Objave: 9

Originally Posted by: SALV_TMI Go to Quoted Post
...sedaj bi pa radi imeli še poleg šifre artikla še EAN kodo (ki bi jo tudi radi imeli izpisano na računu) ter še dodatno kodo ki je unikatna za vsak artikel, ki bi tudi morala biti izpisana na izdanem računu.


Vedno je dobro imeti dobaviteljevo oznako nekje posebej spravljeno. Pantheon ima za EAN šifro že predvideno 13-mestno polje Dobaviteljeva šifra. V našem podjetju včasih enostavno kakšen podatek povezan z dobaviteljevo (naročnikovo...) oznako identa damo tudi v Naziv, sicer pa res lahko uporabite Poljubna polja identa, ki jim v administratorski konzoli določite imena za uporabo in tovrstne podatke dodajate tam. Na voljo imate 10 numeričnih, 10 znakovnih in 10 datumskih posebnih polj, kar bi za posebno uporabo moralo zadoščati. V našem podjetju (tekstil) s poljubnimi polji tako vodimo dodatne podatke o sezoni, modelu, nazive v drugih jezikih, surovinsko sestavo, pa tudi dobaviteljevo oznako, kadar je ta alfanumerična (pogosto) in daljša od 13 znakov.

Če sem prav razumel, bi radi imeli še dodatno kodo, ki bi bila unikatna za vsak 'artikel' - verjetno mislite za vsak kos posebej. To se v Pantheonu lahko reši tudi z uporabo 'serijskih številk' - poglejte Vodenje serijskih številk pri Osnovnih podatkih o identu - verjetno bi vam opcija 'Ena serijska številka je en kos' ustrezala za ta namen - en kos ena oznaka. V tem primeru bi pri vsakem prometnem dokumentu (prejem, izdaja...) poleg šifre identa morali vnesti še serijsko številko konkretnega kosa.

Na izpise si boste morali te dodatne podatke sami dodati, kar pa je zelo preprosto, le poiskati jih je treba v že pripravljenih podatkovnih strukturah. Pri nas imamo tako npr. cel kup inačic izpisov računov glede na jezik, vsebino, partnerja....

Glede na to, da se izgledi dokumentov lahko s časom spreminjajo, smo v našem podjetju tudi uveljavili prakso, da vsak izdani dokument spreminjamo v .PDF shranimo na predvideno mesto in povezavo dodamo v Dokumentaciji - tako tudi ob kasnejši spremembi obrazca za izpis, npr. računa, ostaja v Pantheonu v elektronski obliki shranjena oblika originalnega izpisa.

Uredil uporabnik 16 June 2020 07:51:50(UTC)  | Razlog: Ni naveden

Smartbit podpora
#4 Objavljeno : 22 June 2020 09:56:15(UTC)
Smartbit podpora

Stopnja: Member

Pridružen(a): 05/05/2017(UTC)
Objave: 23

Za dodatne kode artiklov (šifre in / ali nazive) vnesite v panel Kode subjektov, logika je, da so lahko dodatne kode povezane s partnerji (različni dobavitelji / kupci lahko imajo za vašo šifro artikla različne kode), ali pa uporabite eno dodatno kodo za vse kupce/dobavitelje.
Na spodnji povezavi so tudi povezani linki do nastavitev v AD konzoli ter ureditve izpisov.
https://usersite.datalab...htmlid/245/default.aspx
https://usersite.datalab...htmlid/217/default.aspx
Lp.
RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2021, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,204 sekunde.