Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
mandam
#1 Objavljeno : 23 December 2014 10:49:34(UTC)
mandam

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 19/12/2013(UTC)
Objave: 53

Pozdravljeni!

Lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga pri naslednji zadevi.

Pri pregledu osnovnih sredstev sem ugotovila, da je bivša računovodkinja ( v rač.servisu) obračunavala amortizacijo za računalnike in monitorje po stopnji 20%, po 33.členu ZDDPO-1 pa je najvišja davčno priznana stopnja 50%. Zanima me , kaj menite, ali moram še naprej amor.OS po 20% st. ali lahko dam 50%?
Sama mislim, da moram še naprej amortizirati po 20% st. Nisem pa sigurna, če lahko na novo nabavljen računalnik, ki se letos prvič amortizira, lahko amortiziram po 50% st., glede nato, da je prejšnja rač. računalnike od prej amortizirala po 20% st. in gre za OS, ki sodi v isto skupino.

Poleg tega bi prosila, če mi kdo lahko napiše, po kateri st. amortizirate kupljeno licenco Pantheon za vodenje računovodstva? Namreč pri prebiranju raznih člankov, sem naletela na različna mnenja ( nekateri rečejo da lahko po 50%, drugi pa da po 10%).

Hvala vsem in lepe praznike želim!
KABELTRADE
#2 Objavljeno : 23 December 2014 13:59:39(UTC)
KABELTRADE

Stopnja: Member

Pridružen(a): 19/08/2013(UTC)
Objave: 20

KONT_ML
#3 Objavljeno : 24 December 2014 07:07:43(UTC)
KONT_ML

Stopnja: Member

Pridružen(a): 12/09/2013(UTC)
Objave: 24

Izvirnik napisal: mandam Pojdi na citirano objavo
Pozdravljeni!

Lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga pri naslednji zadevi.

Pri pregledu osnovnih sredstev sem ugotovila, da je bivša računovodkinja ( v rač.servisu) obračunavala amortizacijo za računalnike in monitorje po stopnji 20%, po 33.členu ZDDPO-1 pa je najvišja davčno priznana stopnja 50%. Zanima me , kaj menite, ali moram še naprej amor.OS po 20% st. ali lahko dam 50%?
Sama mislim, da moram še naprej amortizirati po 20% st. Nisem pa sigurna, če lahko na novo nabavljen računalnik, ki se letos prvič amortizira, lahko amortiziram po 50% st., glede nato, da je prejšnja rač. računalnike od prej amortizirala po 20% st. in gre za OS, ki sodi v isto skupino.

Poleg tega bi prosila, če mi kdo lahko napiše, po kateri st. amortizirate kupljeno licenco Pantheon za vodenje računovodstva? Namreč pri prebiranju raznih člankov, sem naletela na različna mnenja ( nekateri rečejo da lahko po 50%, drugi pa da po 10%).

Hvala vsem in lepe praznike želim!

50% je najvišja stopnja, amortiziraš pa lahko po manjši. Nove računalnike lahko amortiziraš po 50% amortizaciji.
mandam
#4 Objavljeno : 28 December 2014 13:39:40(UTC)
mandam

Stopnja: Advanced Member

Pridružen(a): 19/12/2013(UTC)
Objave: 53

Hvala vsem za komentarje!

Torej je za program Pantheon davčno priznano 50% am.

lepe praznike in uspešno novo leto 2015 vsem!

Uredil uporabnik 28 December 2014 15:41:57(UTC)  | Razlog: Ni naveden

RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,562 sekunde.