Novice

18

 

Visoka šola Banja Luka College, že tretje leto organizira študentsko tekmovanje s področja računovodstva, pod imenom »Računovodstvo 2013«. Mini olimpijada »Računovodstvo 2013« bo potekala 24. in 25. maja 2013, v Banja Luki, v prostorih Banja Luka College-a.

Datalab se je tudi letos odzval povabilu svojega EDU partnerja, Banja Luka College, katerega mini olimpijado podpiramo kot glavni sponzor. Podporo takšnim dogodkom smatramo kot našo družbeno odgovornost, saj imamo poleg naših temeljnih dejavnosti  - razvoja in prodaje PANTHEON-a za mala, srednja in velika podjetja – tudi cilj, vsakemu študentu v regiji omogočiti delo na področju vrhunskega informacijskega sistema in mu že jutri omogočiti večjo konkurenčnost na trgu dela, ter delodajalcu dati priložnost za najem kakovostnega kadra. Veselimo se sodelovanja z veliko fakultetami, od katerih je določeno število tudi Datalabov EDU partner in v posebno čast nam je, da je eden izmed članov organizacijskega odbora tudi izvršni direktor podjetja Datalab tehnologije, gospod Andrej Mertelj.

Banja Luka College je do sedaj na preteklih tekmovanjih imela udeležence iz Bosne in Hercegovine in Slovenije, letošnje tekmovanje pa je preraslo v regionalno ter dobilo naziv »Mini računovodstvena olimpijada«. V letošnjem mesecu maju bomo na Olimpijadi gostili tudi študente iz sosednjih držav: Slovenije, Makedonije, Hrvaške, Srbije in Bosne in Hercegovine.

BLC je na idejo o organiziranju tekmovanja iz računovodstva prišlo z opažanjem, da so študenti s tega področja zapostavljeni v primerjavi z drugimi študenti, ki se na tekmovanjih lahko dokažejo in izborijo svojo verodostojnost. Na ta način študenti pridobijo tudi večje možnosti za zaposlitev.

BLC-jeva želja je, da se na teh tekmovanjih spodbuja znanje v računovodstvu, nagrajuje in promovira najboljše  študente, obenem pa, da učne predmete s tega področja naredijo bolj atraktivne in bolj zanimive.

Po mnenju doc. Dr. Milice Lakić, katera je tudi glavna organizatorka tekmovanja, skupaj z doc. Dr. Simenunom Vilendečićem in magistrom Zoranom Kojovićem, je v zadnjih nekaj letih ocenjevanje visokošolskega izobraževanja in poučevanja postalo zelo aktualno. BLC pa je prav tako spoznal potrebo za to vrsto tekmovanja.

 Lakićeva je poudarila, da organizator na ta način poskuša pomagati študentom, predavateljem in organizatorjem poučevanja na univerzah in visokih šolah pri njihovih prizadevanjih, da študentovo ocenjevanje  poučevanja, postane »koristno orodje« pri razvoju kakovostnega študija. Ni dovolj samo interno ocenjevanje ponujenih predavanj, učnih programov, študijske uspešnosti z izpiti in ocenjevanje predavateljev, temveč tudi eksterno ocenjevanje, ki ga takšno tekmovanje omogoča.

»To tekmovanje, ki izvaja program ocenjevanja (tistega, kar je ponujeno v sklopu študija in poučevanja), znotraj istega predmeta v različnih institucijah, nas mora pripeljati do rezultata učnega procesa, da na ta način pridobimo posredno merjenje rezultatov.«, je dejala Lakićeva.

Poudarila je tudi, da je glavni cilj tega dogodka zagotoviti študentom, predavateljem in nekaterim, ki so odgovorni za poučevanje, ustvarjanje najboljše možne podlage in razmer za nadaljni razvoj kakovosti poučevanja.

»Želimo poudariti, da samoevalvacija ni le odgovornost študentov, nekaterih predavateljev  in institucij, marveč imamo vsi enake odgovornosti, zato želimo na enem mestu zbrati vse institucije, ki se že od začetka ukvarjajo z reformo visokega šolstva.«, je dejala Lakićeva.

Dodala je, da ta dogodek omogoča promocijo pozitivnih vrednot med študentsko populacijo, za spodbujanje znanja s področja računovodstva, kot tudi prispeva k razvoju sodelovanja med fakultetami.

Podrobnejše informacije o mini olimpijadi »Računovodstvo 2013«, si lahko preberete na spletni strani Banja Luka College-a: www.racunovodstvo.blc.edu.ba .

Kontaktna oseba: Predsednik organizacijskega odbora: dr. Milica Lakić, +387 65 803 520.

 

 

  • Datalab generalni sponzor mini olimpijade "Računovodstvo 2013"

Zadnja sprememba: 23. 4. 2013 @ 14:00

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...