News

PANTHEON X

12

Vsi tokratni sogovorniki so bili načeloma PANTHEON-u naklonjeni, njihove kritike pa so bile konstruktivne, tako da z Juretom v restavraciji Harfa nisva doživljala »obstreljevanja s topovi«, kot se včasih ob teh priložnostih zgodi. :-) Na koncu so vsi  najini sogovorniki ocenili naša neformalna druženja kot zelo koristna in prijetna.

 

»Bilo je sproščeno, prijetno, zanimivo in – slastno,« je bil kratek in jedrnat Alen Beganović, direktor podjetja Dekora, ki pa meni, da bi PANTHEON skupnost še bolj povezala pogostejša srečanja uporabnikov z Datalabovci, predvsem pa dodatna izobraževanja oziroma strokovna usposabljanja za uporabnike. Tudi Ireni Komatar, direktorici podjetja Lastra Company, se zdijo takšna srečanja koristna, saj uporabniki v prijetnem vzdušju lahko medsebojno izmenjajo izkušnje s PANTHEON-on in direktno posredujejo problematiko Datalabovcem. »Med pogovorom pride do novih idej in rešitev direktno od uporabnikov, kar je edina uporabna in smiselna referenca za nadaljno usmeritev in razvoj takih programov. Korist je tako obojestranska,« meni gospa Komatar in dodaja, da bi »PANTHEON skupnost povezala čim boljša komunikacija med Datalabom in uporabniki, pri čemer je predvsem pomembna odzivnost Datalabovcev in ne toliko oblika komunikacije«.   Jernej Suhadolc, direktor podjetjaja  Virtua, je – prav tako kot ostala dva uporabnika - srečanje zapustil z dobrimi vtisi: »Druženje ljudi iz različnih področij, ki delajo z enakim orodjem, je vedno poučno. Da pa bi se PANTHEON skupnost še bolj povezala in razširila, predlagam nadgradnjo »live stream« modula v PANTHEON-u na web 2.0 look & feel in uvedbo družabnih dodatkov (možnost všečkanja, dodajanja komentarjev na določene objave in podobno«.

Hmmmm....Datalabovci smo dobili kar nekaj odličnih pobud v razmislek in se že veselimo naslednjega druženja z vami, spoštovani obiskovalci PANTHEON-ovih uporabniških strani! In pogoj za to, da ste prav vi pocrkljani z izbrano hrano in pijačo v dobi družbi? Jah... - dajte si vsaj enkrat zares duška in brezmejno komunicirajte na tem našem »neskočnem virtualnem papirju« - veseli vas bomo! 

 

           

 

 

 

KDO SO TOKRAT VABLJENI UPORABNIKI IN KAJ MENIJO O NAŠEM DELU?

 

                                        

                      Irena Komatar, direktorica podjetja Lastra Company

 

Kaj bi spremenili na uporabniških straneh, da bi jih naredili še bolj uporabnikom prijazne?

Od uporabniških strani uporabljam le help desk in navodila. Pri help desku je predvsem potrebno točno označiti, ali gre za pomoč uporabniku pri uporabi programa ali gre za odpravo napak v programu. Odprava napak bi morala biti absolutna prioriteta in bi jo morali takoj izvesti.

Od vseh informacij na U-siteu pa sicer najpogosteje pregledujem odprte zadeve na help desku in navodila.  

 

Kaj menite o PANTHEON-u?

 Moti me:

 Zastarela tehnologija (desktop sistem, Ares itd.), ki dela program za sodobnega uporabnika precej okoren.

Prepočasna odprava napak, ki se pojavijo ob vsaki nadgradnji.

Previsoka cena za Zeus (analitiko). Tukaj predlagam, da ob določenem številu kupljenih licenc uporabnik zraven dobi še eno Zeus licenco. Analitika ne more biti v paketu z vsako licenco posebej, saj jo uporablja samo vodstvo podjetja.

Računi za podporo so nejasni, ker ne opredelijo ali gre za reševanje napak ali za podporo uporabniku. Vse porabljene ure se enostavno odštejejo od pogodbenega vzdrževanja in to ni v redu, saj se plačuje vaše storitve podpore, napake v programu pa morate odpraviti brezplačno.

 

Dobro je:

Dobro se mi zdi, da se podpora zdaj vrši direktno na Datalabu, saj je mnogo bolj ažurna kot je bila prej, ko smo imeli pogodbe s partnerji.

Dobro je tudi, da se Datalab išče kontakt in boljšo komunikacijo z uporabniki

 

                                       

                                 Jernej Suhadolc, direktor podjetja  Virtua

 

Kaj bi spremenili na uporabniških straneh, da bi jih naredili še bolj uporabnikom prijazne?
Čeprav uporabniške strani le redko berem, bi svetoval, da se jih zasnuje bolj v smeri Facebooka! Predlagam nadgradnjo »live stream« modula in uvedbo družabnih dodatkov (možnost všečkanja, dodajanja komentarjev na določene objave in podobno).


Kaj menite o PANTHEON-u?


Najbolj me moti uporabniška izkušnja, ki ni konsistentna z ostalimi windows aplikacijami.
Drugo po vrsti pa je nezanesljivost delovanja in semi-nedeterministično delovanje (včasih ne dela, ko drugič poskusiš, pa včasih dela)

 

 

                                           

                                        Alen Beganović, direktor podjetja Dekora

 

Kaj bi spremenili na uporabniških straneh,  da bi jih naredili še bolj uporabnikom prijazne?

Tega ne morem komentirati, ker U-sitea ne uporabljam, četudi sem eden prvih uporabnikov PANTHEON-a!

 

In kaj meni o PANTHEON-u?

Treba bi bilo izboljšati PANTHEON podporo in bolj smiselno zaračunavati tovrstne storitve Datalaba. PANTHEON mi je nasplošno všeč zaradi možnosti strukturiranja podatkov na več različnih načinov.

 

  • ...IN SMO SE SPET POGOVORILI Z UPORABNIKI, KJE GA NAJBOLJ LOMIMO...

Zadnja sprememba: 12. 10. 2012 @ 19:50

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare .

Add Content...