News

PANTHEON X

30

V petek, 24. 5. 2013, ob 18h je v prostorih Banja Luka College (BLC) potekala otvoritev tretjega študentskega tekmovanja v računovodstvu pod nazivom mini olimpijada "Računovodstvo 2013". Gre za enega večjih regijskih študentskih tekmovanj v znanju, sodelovalo je namreč 13 uglednih fakultet oz. univerz iz petih držav, skupno 19 ekip s po tremi člani. BLC je na enem mestu zbral mladost in znanje, kar je v današnjih razmerah razmeroma težko.

Predsednica organizacijskega odbora mini olimpijade doc. dr. Milica Lakić je skupaj z Nedimom Pašićem, predstavnikom generalnega sponzorja Datalaba, uvodoma nagovorila vse prisotne in jim zaželela veliko uspeha pri tekmovanju. Dr. Lakićeva je bila v nagovoru zelo optimistična in upa, da "se bomo skupaj zelo potrudili, da čimprej iz naziva umaknemo 'mini' in da postanemo prava velika olimpijada."

Udeležence je nagovoril tudi eden od članov ustanovne skupščine BLC doc. dr. Nenad Novaković in jim zaželel prijetno udeležbo ter veliko znanja in uspeha. Biljana Vojvodić, Namestnica ministra za šolstvo in tehnologijo, je podarila, da je BLC lahko ponosen na ta dogodek, ki že prerašča v tradicijo, in da "to tekmovanje potrjuje pomembnost računovodskega znanja ter nagrajuje in spodbuja najboljše študente." Na koncu je tekmovanje odprla z besedami: "Računovodstvo 2013 je odprt in že zdaj lahko rečemo, da so vsi udeleženci tudi zmagovalci."

Sobota, 25. maj, je bila namenjena mladim. V BLC so se zbrali mladi iz Hrvaške, Srbije, Slovenije in Bosne in Hercegovine, da se pomerijo v znanju iz računovodstva. Čeprav je Računovodstvo 2013 tekmovanje iz znanja, je dan potekal v športnem duhu – tekmovalci so se trudili, da na najboljši način prikažejo svoje znanje in osvojijo prvo mesto – vse ob navijanju mentorjev. Na "terenu" je bilo več sodnikov, članov komisije, ki so na koncu imeli težko nalogo, da se odločijo o zmagovalcu. Prvo mesto je osvojila ekipa Vseučilišča Juraja Dobrile iz Pule – oddelek za ekonomijo in turizem. Drugo mesto je pripadlo ekipi Univerze Sv. Cirila in Metoda – Ekonomske fakultete Skopje, tretje pa ekipa Fakultete za organizacijske vede iz Beograda. V kategoriji posameznikov je prvo mesto osvojila Nensi Veljakovski (Vseučilišče Jurja Dobrile iz Pule), drugo Mite Atanasov (Univerza Sv. Cirila in Metoda iz Skopja), tretje mesto si pa je razdelilo šest tekmovalcev, ker so vsi dosegli 45 točk.

Tretjeuvrščeni so:
- Branka Đajić – Banja Luka College
- Ognjen Ašković – Univerza v Beogradu, Fakulteta za organizacije vede
- Mirza Kasum – Univerza v Sarajevu, Ekonomska fakulteta
- Nikola Zornić- Univerza v Beogradu, Fakulteta za organizacije vede
- Vladana Katanić – Univerza Slobomir P, Fakulteta za ekonomijo in management in davčna akademija Slobomir, Bijeljina
- Sonja Gavrić – Univerza Slobomir P, Fakulteta za ekonomijo in management in davčna akademija Slobomir, Bijeljina

Tako organizacijski odbor kot generalni sponzor nista hotela razglasiti samo enega tretjeuvrščenega, kar je neposreden dokaz, da olimpijada ne bi bila tako uspešna brez dobrih organizatorjev in sponzorjev, ki so prispevali nagrade ter hrano in pijačo za tekmovalce. Organizator je za prve tri ekipe prispeval podaljšani vikend na Vlašiću, za prva dva posameznika prenosne računalnike, za šest tretjeuvrščenih pa je na pomoč priskočil Andrej Mertelj, ki je vseh šest tretjeuvrščenih, skupaj s prvo- in drugouvrščenim povabil na štiridnevno jadranje konec septembra iz Biograda proti Kornatom.

 
 

Zelo uspešen dogodek je izvrsten dokaz za odlično znanje študentov in kakovosti izobraževalnih ustanov, iz katerih prihajajo.

 

 

 
  • 3. mini olimpijada "Računovodstvo 2013"

Zadnja sprememba: 24. 10. 2013 @ 10:41

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare .

Add Content...