News

05
На ден 05.11.2014 во рамки на саемот "Агрофуд", Даталаб МК заедно со Федерацијата на Фармери на Македонија (ФФРМ) организираа конференција „Менаџирање на фарма преку информатички – комуникациски технологии (позитивни примери)".
 
Настанот беше отворен од страна на претседателот на ФФРМ и директорката Емилија Манасиов од Даталаб МК. На настанот Ивана Атанасова од Даталаб МК ги презентираше  ИКТ технологиите како неопходен елемент во секојдневното работење на денешниот фармер за развој на земјоделството и за аплицирање за финансиски поддршки, како и можноста за полесно управување на фармата во различните потсектори на земјоделството. Дополнително Ивана го презентира и решението Pantheon Farming како единствено решение од својот тип во регионот и позитивните практики од неговите имплементации. 
 

 

Конференцијата е дел од проектот Агро ИТ проектот, со кој се воспоставува платформа во неколку земји од ЕУ и која обединува клучни апликации, технологии и услуги, софтверски и мобилни апликации за менаџирање на фарма овозможувајќи управување на фарма преку компјутерска програма.

  • Даталаб и ФФРМ организатори на конференцијата „Менаџирање на фарма преку информатички–комуникациски технологии (позитивни примери)“

Zadnja sprememba: 5. 12. 2014 @ 15:16

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Само регистрирани потребители могат да коментират.

Add Content...