Новости

14

Почитувани,

Од PANTHEON Xверзија 10.0.01.2 која беше објавена на ден 20 Април,2016 година, го вклучивме и превземањето на компонентата 7ZIP како dll наместо во пакет со PANTHEON. Ова е направено се со цел да се насочи процесот на надоградба во иднина, каде што PANTHEON можеби ќе има потреба за трансфер на пакетот за оптимизирање на перформансите. Исто така, старата верзија на 7zip не работи соодветно за модулот на човечки ресурси и поради тоа воведовме користење на нова верзија 7za.dll.

За жал овој процес не работи соодветно доколку корисникот нема права за копирање на истиот директориум, со што PANTHEON ќе запре со надоградба со следнава порака:

Ова се случува кога дадотеката 7za.dll се обидува да се копира на локацијата ftp://ftp.datalab.si/Programi/DL-utils/dlls/7za.dll каде што PANTHEON ехе веќе постои.

Како што процесот за надоградба на PANTHEON е нагло прекината, корисникот има нефункционален PANTHEON и потреба за рачна интервенција.

    Со кликање на дадотеката 7za.dill се отвара ова прозорче


Потоа со кликање на стрелката која се наоѓа покрај “Save” копчето и треба да кликнеме на “Save  As”

Треба да се додаде дадотеката 7za.dll на истата локација каде што се наоѓа PANTHEON.ехе(PANTHEONФА или PANTHEONRT)

 

Овој проблем може да се појави на верзии 10.0.01.20 , 10.0.01.30 или 10.0.01.31 и може да се реши на начинот кој е опишан погоре.

Проблемот нема да се појавува ако надоградите од верзија 10.0.01.20 на верзија 10.0.2.0 или повеќе.

Ви благодариме на соработката.

  • Грешка 7zip

Zadnja sprememba: 14. 7. 2016 @ 12:04

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Ве молиме да се регистрирате и потоа напишете коментар!

Add Content...