Новости

21

Нов генератор на извештаи

 

Во Pantheon верзија 10.0.4.00 генераторот на извештаи во Pantheon е надограден. Основна причина е можноста за извоз во PDF/A формат кој може да биде отворен исто така и во iOS.

Најважните новости и развои

  • Можност за PDF/A извоз и нареднат фонд вграден во PDF извозот: подгрупа на фонтови е поврзана наместо целиот фонт. Ова за многу ќе ја намали големината на датотеката.
  • Развој на RTF, XLS, XML, XTML извоз
  • Побрзо креирање на извештаи
  • Нови типови на поплнување овозможени во текст објектите
  • Мемо позициите може да имаат повеќе услови за обележување
  • Подобра поддршка за настаните со глувчето во прегледот на извештаите
  • Дизајнер на извештаи: нова икона кај дизајнер

 

Старите извештаи се комплетно компатибилни со новата Pantheon верзија. Извештаите кои се зачувани во Верзија 10.0.4.00 или погоре не се компатибилни со старите Pantheon верзии.

За да креирате извоз во PDF/A формат пред се морате да поставите подесување “Export Reports as PDF/A” во Администраторска Конзола (види слика).

Корисниците кои ја менуваат резолуцијата на екранот или мониторот на својот компјутер на кој извештаите се дизајнирани мора да се Прекопира/Преклопи алатката за ресетирање на дизајнот на извештаите со нова верзија. Истата може да биде превземена од вебстраната.

ftp://ftp.datalab.si/Programi/DL-utils/ResetFRDesigner/ResetFRDsgn.zip

  • Нов Генератор на Извештаи - Fast Report

Zadnja sprememba: 21. 12. 2016 @ 17:23

Komentiraj

# goocarey
четврток, 07 мај 2020 @ 11:31
Старите извештаи се комплетно компатибилни со новата Pantheon верзија. Извештаите кои се зачувани во Верзија 10.0.4.00 или погоре не се компатибилни со старите Pantheon верзии. Yes! 8 ball pool

Napiši komentar

Ве молиме да се регистрирате и потоа напишете коментар!

Add Content...