Novosti

 

12

Backup je proces kopiranja fajlova i foldera sa jedne lokacije na drugu. Regularno Backup-ovanje fajlova i foldera na serveru i na klijentskim hard diskovima sprječava gubitak podataka u slučaju kvara hard diskova, kvara pri napajanju i virusnih infekcija. Ako se dogodi da podaci budu izgubljeni, a vi ste prethodno odradili regularni Backup koji ste pažljivo isplanirali, možete da izvršite restauraciju podataka.

Postoji jedno pravilo kojeg administratori treba da se pridržavaju: ako ne možete opstati bez određenih podataka obavezno odradite Backup istih!

Dakle, podcrtat ćemo još jednom, učestalost Backup-a i pravljenja Backup kopija zavisi od toga:

  • koliko su podaci kritični i bitni za kompaniju, a u ovom slučaju riječ je o izuzetno bitnim podacima.

Gdje spašavati backup:

Rezervne kopije se mogu skladištiti na spoljnim (eksternim) hard diskovima, optičkim medijima ili na USB fleš drajvovima. Ipak, najsigurnije je da se rezervne kopije skladište na nekom udaljenom serverskom računaru, koji je posvećen samo tom poslu – sigurnom skladištenju podataka.

Ukoliko imate pitanja vezano za backup PANTHEON baze, niste sigurni da dobro backup-ujete podatke, trebate provjeru, želite da vas DataLab konsultant posavjetuje po osnovu backupa, automatsko backup-iranje, ljubazno Vas pozivam da nam se javite na 033 652 101 ili da zakažete termin na email pomoc@datalab.ba 

  • Backup PANTHEON baze

Zadnja sprememba: 12. 1. 2017 @ 11:12

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare .

Add Content...