Novice

27

Tim Datalaba nastavio je sa predstavljanjem nove usuge PANTHEON Cloud, te je nakon uspješnih prezentacija u Sarajevu i Mostaru, Cloud predstavljen i kompanijama u Tuzli.  Zajedno sa svojim partnerom BH Telecomom, vodećim telekomunikacijskim operaterom u Bosni i Hercegovini zvanicama su ukazane sve prednosti ovakve usluge.  

PANTHEON Cloud predstavljen je i u Tuzli, brojnim kompanijama iz tog grada i okolnih mjesta. Kompanijama iz ove oblasti su predstavljene sve prednosti koje im omogućava Cloud usluga.  Zvanicama je objašnjena nova mogućnost pristupa podacima i pohranjivanju istih, a koje unose u poslovno-informacioni sistem PANTHEON.

Podaci više nisu smješteni lokalno na računaru već u cloudu (oblaku), što znači da se programu može pristupiti sa više uređaja, u bilo koje vrijeme i sa različitih lokacija. Ovim otklanjate mogućnosti gubitka svojih podataka, a svi smo svjesni koliko su podaci esencijalni za funkcionisanje kompanije.

Povezivanjem preko interneta povezujete se na svoju bazu podataka, a za rad Vam je potreban samo PANTHEON te dovoljno brza internet veza. U data centru BH Telecoma baze podataka korisnika se sigurno pohranjuju i dostupne su 24/7.

 

Prednosti usluge PANTHEON Cloud za kompanije se ogledaju u lakšoj i sigurnijoj razmjeni podataka, sigurnosti pohranjenih podataka te bržoj obradi i time uštedi vremena. Više vremena Vam ostaje za analizu i savjetovanje sa strankama. Primanje i izdavanje računa radi se u elektronskom obliku, kao i samo arhiviranje podataka.

Osigurana su redovna ažuriranja i stalna usklađenost sa zakonom, te rad po međunarodnim računovodstvenim standardima. Široka paleta podrške i pomoći kao i rad bez investicija odnosno plaćanje po upotrebi u obliku mjesečne naknade, čine ovu uslugu pogodnom za svako preduzeće, koje želi svoje poslovanje da digne na više razine.

 

Kada pogledamo tržište ponude poslovnog softvera unazad 10-15 godina, mogu reći je efekat svih unapređenja, koja su napravljena u ERP softverima sličnim PANTHEON-u manja od tehnološkog pomaka koji preduzeća dobivaju u CLOUD okruženju. To je jednostavno ultimativna budućnost za sve aktere na tržištu.

Nedim Pašić

direktor Datalab BH

Ova usluga se već koristi u jednoj značajnoj mjeri. Poslovni korisnici su prepoznali značaj i mogućnost olakšavanja svog poslovanja kroz premještanje računovodstva u ovaj novi oblik poslovanja i redefiniranje tih svojih obaveza koje imaju u tom dijelu poslovanja.

Jasna Mulabegović

Sektor za plasman usluga i podršku poslovnim korisnicima

  • PANTHEON Cloud, predstavljen u Tuzli

Zadnja sprememba: 27. 6. 2017 @ 09:57

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...

You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content