Novice

14

Pomembni spremembi, ki jih vključuje nadgradnja na zadnji build (različica 10.0.14.00) sta:

  • sprememba tipa polj v primarnih ključih iz char v varchar,
  • možnost pretvorbe PANTHEON baze v unicode kodno tabelo.

 

Sprememba tipa polj v primarnih ključih iz char v varchar

V dosedanjih nadgradnjah polj tipa char, ki so bili daljši od 5 znakov, nismo spreminjali v varchar. To smo naredili v tej različici. Če so iz uporabniške tabele kreirani tuji ključi na PANTHEON-ovo tabelo, bo potrebno popraviti takšen ključ. V nadaljevanju sledijo navodila.

 

Spremembe skript in že kreiranih polj ter ključev

Spremeniti je potrebno uporabniške ključe na dodanih poljih oz. uporabniških tabelah, ki imajo tuje ključe povezane na spremenjena polja char->varchar (primeri tHE_SetSubj.acSubject, tHE_SetItem.acIdent, idr.).

 

Spremembe obstoječih polj:

Spremembe obstoječih skript:

Ob tej nadgradnji zaradi vseh naštetih sprememb priporočamo, da v okviru vzdrževanja baze izvedene ponovno kreiranje indeksov oz. za to uporabite možnost v programu Clotho:

Unicode nadgradnja PANTHEON baze

Od različice 100400 je v nadgradnjo PANTHEON baze vključena možnost, da bazo nadgradite na unicode kodno tabelo. To pomeni, da boste lahko npr. za vnos subjektov v isti bazi uporabili latinične, cirilične znake, kitajske pismenke, itd.

Obstoječa (var)char polja v bazi se bodo pretvorila v n(var)char polja. V unicode bazi bodo ti tipi uporabljeni tudi v stored procedurah in funkcijah v bazi, ARES SQL kodi in SQL korakih nadgradnje.

Pomembna opozorila:

Baze, ki bo nadgrajena na unicode, ne bo več možno nadgraditi nazaj na ANSI!

Zaradi pretvorbe tipov polj bo nadgradnja trajala dlje kot »običajna« nadgradnja.

Ker n(var)char polja zasedajo več prostora, bo baza po nadgradnji večja.

 

Kako izvedemo nadgradnjo na unicode standard?

Nadgradnja na unicode je na voljo kot napredna možnost v programu za nadgradnjo Clotho. Do nje pridete s klikom na gumb Napredno in nato na zavihku Funkcije izberete Pretvorba v standard Unicode.

 

Uporabniške dodelave in unicode PANTHEON baza

Potrebno bo preveriti SQL kodo, ali je združljiva s spremenjeno PANTHEON bazo. Registrirane funkcije report engina in ARES-a smo dopolnili z dvema novima funkcijama:

  • dlNQuote – nadomešča QuotedStr. Na unicode bazi niz spremeni na unicode niz. To je uporabno pri rešitvah, ki bodo uporabljene na unicode in ANSI bazah.
  • dlIsUnicode – vrne vrednost True, če gre za unicode bazo. Za rešitve, kjer se potrebuje razlikovanje med unicode in ANSI bazo.

 

Unicode nadgradnja in Novi POS

Pretvorba v unicode za Novi POS baze ni podprta. Če bo takšna baza nadgrajena na unicode, program ne bo deloval pravilno.

  • Nadgradnja PANTHEON baze na build 10.0.14.00

Zadnja sprememba: 14. 2. 2019 @ 16:06

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...