News

21

Razvrščanje Microsoft SQL Server in Windows

Razvrščanje Microsoft SQL Server določa kodno stran shranjenih podatkov, ki niso unicode, in kako se besedilni podatki primerjajo in razvrščajo.

Za to lahko uporabimo razvrščanje SQL in Windows. Razvrščanja Windows uporabljajo isti algoritem za primerjanje unicode podatkov in podatkov, ki niso unicode, medtem ko razvrščanja SQL uporabljajo različne algoritme za različne vrste podatkov. Microsoft priporoča, da se razvrščanja SQL uporabljajo samo v primeru, ko obstajajo težave s povratno združljivostjo. Med razvrščanja Windows sodijo npr. Slovenian_CI_AS, Croatian_CI_AS idr. Med razvrščanja SQL pa sodijo SQL_Slovenian_CP1250_CI_AS, SQL_Croatian_CP1250_CI_AS idr.

V zadnjih letih smo nadgradili komponente, ki se uporabljajo za razvoj PANTHEON-a. Novejše različice komponent za povezovanje s podatkovnimi bazami delujejo brezhibno na podatkovnih bazah z razvrščanjem Windows. Če podatkovna baza uporablja razvrščanje SQL, se včasih poslužimo internih pretvorb vrst podatkov,  kar lahko upočasni delovanje PANTHEON-a.

Prednosti rabe razvrščanja Windows so jasno izražene v zgornjih odstavkih, hkrati pa se je to dokazalo tudi v praksi uporabnikov PANTHEON-a.

Namestitev in razvrščanje praznih in demo podatkovnih baz PANTHEON

Datalab je sledil Microsoftovim priporočilom. Leta 2009 smo vsem praznim in demo podatkovnim bazam, ki se uporabljajo pri namestitvi PANTHEON-a, spremenili razvrščanje na razvrščanje Windows, razen podatkovnim bazam in namestitvam za hrvaško lokalizacijo. Tudi hrvaške podatkovne baze in namestitve pa od marca 2019 uporabljajo razvrščanje Windows.

Kako spremenimo strežnik/podatkovno bazo na novo lokalizacijo?

Začenši z Microsoft SQL Server 2008 R2 lahko določamo razvrščanje pri namestitvi strežnika, za kar ne potrebujemo nove licence za Microsoft SQL Server. Med (novo) namestitvijo enostavno izberemo razvrščanje Windows:

Razvrščanje podatkovne baze lahko spremenimo tudi ob nadgradnji podatkovne baze PANTHEON. PANTHEON zazna razlike med razvrščanjem podatkovne baze in strežnika ter nam ponudi možnost, da prilagodimo razvrščanje podatkovne baze razvrščanju strežnika. Ta možnost se nahaja v oknu z naprednimi nastavitvami nadgradnje:

Zaključek

Vsem uporabnikom, ki so namestili strežnik in podatkovno bazo z razvrščanjem SQL, priporočamo, da spremenijo Microsoft SQL strežnike in podatkovne baze na razvrščanje Windows. To je še posebej priporočljivo, če imajo težave pri hitrosti delovanja v trenutni konfiguraciji strežnika in PANTHEON-a.

 

Več informacij lahko najdete na naslednjih povezavah:

https://gopalcdas.com/tag/windows-vs-sql-collation/

https://www.red-gate.com/simple-talk/sql/sql-development/questions-sql-server-collations-shy-ask/

https://support.microsoft.com/en-in/help/322112/comparing-sql-collations-to-windows-collations

 

  • Razvrščanje Microsoft SQL Server in PANTHEON

Zadnja sprememba: 22. 3. 2019 @ 7:58 AM

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Only registered users may post comments.

Add Content...