Novice

18

Spoštovani uporabniki poslovnega programa PANTHEON,

z različico 10.0.17.10 umikamo dokumente iz PANTHEON podatkovne baze s ciljem pohitritve delovanja programa. PANTHEON baza je do sedaj poleg podatkov vsebovala tudi dokumente (prejete in izdane eRačune, skenirane dokumente idr.). S temi dokumenti se baza hitreje polni, kar pa vpliva na hitrost delovanja programa.

 

Zakaj smo se v Datalabu odločili za to potezo? Hitrost in varnost!

Na prvem mestu sta varnost vaših podatkov ter hitro delovanje programa. Vsi dokumenti se bodo v programu od različice 10.0.17.10 dalje naprej ločili od PANTHEON baze. Za nadaljnjo uporabo bodo na voljo v ločeni varni hrambi v oblaku, ki jo imenujemo eDokumentacija.

>>> PODROBNA POJASNILA


Kaj se zgodi po preteku prehodnega obdobja?

Uporabniki boste po nadgradnji na različico 10.0.17.10 imeli 60-dnevno prehodno obdobje, v katerem boste še lahko uporabljali DOKUMENTACIJO, vendar se boste morali odločiti, kaj storiti s svojimi dokumenti. Na voljo imate:

  1. sklenitev naročnine in s tem prenos dokumentov iz PANTHEON baze v varno oblačno hrambo eDokumentacija oziroma certificirana eDokumentacija,
  2. izvoz svojih dokumentov iz programa PANTHEON. V administratorski konzoli si boste lahko izvozili svoje podatke tudi po preteku 60-dnevnega prehodnega obdobja. To pomeni, da dodajanje novih dokumentov ne bo več mogoče, do obstoječih dokumentov pa boste lahko dostopali.

>>> NAROČILO eDOKUMENTACIJE

 

 


Za lažji prehod vsem PANTHEON uporabnikom, ki bodo sklenili naročniško razmerje, nudimo brezplačno uporabo eDokumentacije do 31. 12. 2019!

POZOR: S 1. 1. 2020 bo vsem uporabnikom, ki nimajo sklenjene naročnine na storitve eDokumentacija/certificirana eDokumentacija uporaba DOKUMENTACIJE onemogočena vključno z uporabo eRačunov.

 

>>> Navodila vezana na DOKUMENTACIJO na uporabniških straneh

 

Za več informacij nas pokličite na 01 25 28 950 oz. nam pišite na prodaja@datalab.si.

 

 

  • Spremembe in izboljšave v orodju DOKUMENTACIJA

Zadnja sprememba: 18. 10. 2019 @ 11:17

Komentiraj

# zavadlav
petek, 18. oktober 2019 @ 13:36
Ali prav razumem, da iz Pantheona umikate možnost izdaje e-računov? To je namreč edini razlog, da smo ta modul sploh uporabljali. Ne potrebujemo hranjenja dokumentov, le izdajo e-računov.
Boste izdajo e-računov uredili na drugačen način? Pa ne mislim na neko novo plačljivo storitev, ampak na osnovno funkcionalnost, ki jo danes vsak poslovni informacijski sistem pač mora imeti.
# majafdl
petek, 18. oktober 2019 @ 13:50
Pozdravljeni,

izdaje eRačunov ne umikamo. Uporaba eRačunov brez hrambe v oblaku ali certificirane hrambe v oblaku pa zaradi tehničnih omejitev ne bo več možna, saj moramo zagotavljati skladnost teh dokumentov z zakonom ter hitrost delovanja glavne podatkovne baze.
Na začetku smo eDokumentacijo zasnovali kot vstopno točko za vso dokumentacijo, ki se je izmenjevala v podjetju, vendar pa se celotna aktivnost za e-račune vseh uporabnikov in v vseh lokalizacijah odvija ravno na tem modulu. Zato bo za uporabnike varna hramba v oblaku edina možnost.

Za uporabnike, ki uporabljajo storitve v oblaku, bo datoteka samodejno prenesena izven glavne PANTHEON podatkovne baze, s čimer se bo znižal tudi strošek hrambe podatkov iz 3,99 EUR/GB na 2,90 EUR/GB. Po migraciji boste uporabniki lahko izkoristili poln nabor funkcionalnosti PANTHEON eDokumentacije in si tako olajšali delo tudi s prejetimi računi (z elektronskimi potrditvami, eKnjižbami...) ter uporabljali eDokumentacijo tudi za vso ostalo dokumentacijo, ki jo hranite v podjetju.
Naj še omenimo, da se strošek mesečne naročnine ne navezuje na posamezno licenco, ampak na podjetje – torej eno podjetje, ena naročnina za vse vaše licence.

Ekipa Datalab
# zavadlav
sreda, 23. oktober 2019 @ 09:17
Ne razumem. Po eni strani pravite, da izdaje e-računov ne umikate, po drugi pa, da moramo za njo po novem plačati?
Še enkrat, iz PA rabimo v ZZI poslati e-račune kadar prodamo javnemu sektorju, vhodnih e-računov nimamo, hranimo zgolj PA dokumente, recimo 300-tko.
Zakaj bi se torej morali naročiti na dodatno storitev? Plačujemo že ZZI.

L.p. Emil
# anjaken
sreda, 23. oktober 2019 @ 10:39
Pozdravljeni,

Zaradi tehničnih omejitev uporaba eRačunov brez hrambe v oblaku ali certificirane hrambe v oblaku ne bo več možna, saj moramo zagotavljati hitrost delovanja glavne podatkovne baze.
Na začetku smo eDokumentacijo zasnovali kot vstopno točko za vso dokumentacijo, ki se je izmenjevala v podjetju, vendar pa se celotna aktivnost za e-račune vseh uporabnikov in v vseh lokalizacijah odvija ravno na tem modulu. Zato bo za uporabnike varna hramba v oblaku edina možnost.
Za uporabnike, ki želijo preko PANTHEON-a še naprej pošiljati in/ali prejemati eRačune je naročniško razmerje na eDokumentacijo oziroma certificirano eDokumentacijo obvezna, saj je le ta pogoj za uporabo DOKUMENTACIJE.
Za lažji prehod vsem PANTHEON uporabnikom, ki bodo sklenili naročniško razmerje, nudimo brezplačno uporabo eDokumentacije in Varnostne kopije do 31.12.2019.

Prosimo, da nas za podrobnosti in točne informacije kontaktirate preko elektronskega naslova prodaja@datalab.si, da lahko skupaj preverimo kaj v vašem podjetju potrebujete.
# stupar
sobota, 26. oktober 2019 @ 00:44
Spoštovani Datalab,
kar navajate ni resnično. Delovanje e-računov bi bilo možno z ustrezno rešitvijo tudi brez shranjevanja dokumentov znotraj glavne baze. Za uporabnike z zelo majhnim številom izdanih eračunov za UJP povečujete stroške uporabe. Glede na dejstvo da ste za razvoj funkcionalnosti že dvignili licenčnino nam te ne morete in smete kar tako onemogočiti že pridobljene funkcionalnosti.
# Knjigca
sreda, 06. november 2019 @ 10:57
Pozdravljeni

Prosim za razlago glede eDokumentacije.

Zdaj plačujem dve stvari:
1. Telekom: 3,99 EUR za "Dodaten prostor 1 GB za varnostno arhiviranje in dokumente"
2. Datalab: 6,10 EUR za "Avtomatska eHramba"

Koliko me bo po novem stalo vse skupaj?
# KNJI_MZO
sreda, 06. november 2019 @ 11:10
Pozdravljeni še enkrat

Če prav razumem obrazec za sklenitev naročnine, me bo po novem stala uporaba e-računov in hranjenja dokumentov:
9,90 EUR naročnina + 2,90 EUR paket eDokumentacija = 12,90 EUR.

Ali je k temu treba prišteti še 6,10 EUR za "Avtomatsko eHrambo"?

LP.
# boga
četrtek, 07. november 2019 @ 17:25
Daleč od tega, da bo brezpapirno poslovanje ugodnejše in hitrejše od papirnega... Samo čakam še, da bom dobil račun za mesečno naročnino za vsak prikaz edokumenta. Katastrofa od molzenja uporabnikov.
# rbatic
ponedeljek, 25. november 2019 @ 21:27
Datalab.

V prihodnjem letu načrtujemo nakup še ene licence programa.
Zanima me če boste omogočili shranjevanje dokumentov na lokalni disk?

Prosim vas če mi odgovorite, ker mi boste z tem olajšali mojo odločitev.

Lp
# anjaken
sreda, 27. november 2019 @ 09:34
@rbatic: Pozdravljeni rbatic, vljudno vas prosimo, da nam posredujete podatke o podjetju na elektronski naslov prodaja@datalab.si, da vam lahko odgovorimo na vprašanje.

@KNJI_MZO:
Pozdravljeni KNJI_MZO, prosimo, da nam posredujete podatke o podjetju na elektronski naslov prodaja@datalab.si, da vam lahko posredujemo točne informacije, ki se nanašajo na vaše podjetje.

@Knjigca hvala ker ste se na naše svetovalce obrnili preko maila, veseli nas, da smo zadeve uspešno uredili.


Za vsa dodatna vprašanja vas vabimo, da nas pokličete na 01 252 89 50 ali pišite na prodaja@datalab.si. Z veseljem vam predstavimo vse prednosti ePoslovanja, dokumentacije in drugih rešitev, ki vam bodo olajšala poslovni vsakdan.


# rbatic
petek, 06. december 2019 @ 19:47
Pozdravljeni,
zakaj se na vprašanja ne odgovarja kar tukaj, da vsi vidimo odgovore?
Brez problema vam bi ga dal, no saj ga lahko tudi sami poiščete.
Prosim pa vas, da mi kar tukaj odgovorite na moje vprašanje.
Lp
Radovan

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...