Novice

10

 

Spoštovani PANTHEON uporabniki,

 

izšla je nova različica poslovnega programa PANTHEON - 10.0.18.10.

Oglejte si novosti: 

  Remark naslov Modul opis
  59799 Vrste dohodkov REK                                                                                   HERA (HRM)                                         Informacija o novostih, ki jih prinaša spremenjen Pravilnik o vsebini in obliki obračuna davčnih odtegljajev ter o načinu predložitve davčnemu organu

1. Spremembe pri določitvi davčne osnove na letni ravni za del plače iz naslova uspešnosti poslovanja (18. člena ZDoh-2V)

Na podlagi sedmega odstavka 109. člena ZDoh-2 se v letno davčno osnovo všteva del plače za poslovno uspešnost, ki presega višino povprečne letne plače zaposlenih v Sloveniji, preračunane na mesec, zmanjšan za sorazmeren del prispevkov za socialno varnost. Za zagotovitev izvedbe te določbe je spremenjen način poročanja tako, da se v polju 111 Drugi dohodki iz delovnega razmerja (razen regresa za letni dopust), od katerih se izračuna, odtegne in plača davčni odtegljaj, vpiše celotni znesek izplačila dela plače za poslovno uspešnost. Prav tako se na iREK obrazcu v polje A052 vpiše celoten izplačan dohodek, ne glede na vštevanje v davčno osnovo. 

Za izplačila dela plače za poslovno uspešnost je od 1. 1. 2020 dalje dolo
  59680 ZE NAC                                          ZEUS (BI, MIS)                                     Dodali možnost izbire tipa analize. 

 

 

  • Izšla je nova različica programa PANTHEON 10.0.18.10

Zadnja sprememba: 10. 1. 2020 @ 07:43

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...