Novice

25

Spoštovani uporabniki programa PANTHEON.

 

Novosti in opozorila v patchu 10.0.19.12

V popravku programa 10.19.12  smo poskušali v največji meri zajeti popravke vezane na novo poročanje na REK obrazcih 1001, 1002, 1004, 1190. V kolikor imate nadgrajeno bazo 10.19.11 lahko uporabite hitro nadgradnjo 1153, zaprete PANTHEON in po zamenjavi .exe nadaljujete z delom, do verzije 10.19.11 pa naredite klasično nadgradnjo.

 

Spremembe, na katere velja opozoriti so:

  1.       Možnost oddaje tipa dokumenta R – oddaja poteka identično kot je ustaljena praksa pri tipu O-original:

  1.       Pomanjkljivosti, ki so bile odpravljene – polnenje v zbirnem delu REK 013,013a,014, ničelni iREK obrazci, poročanje sorazmernega dela olajšav, davčnega odtegljaja v primeru poročanja A092, A091 detaširanih delavcev.
     
  2.       Krizni dodatek – vrsta zaslužka vam bo nadgradnja spremenila vrsto dohodka z sedaj obvezno vrsto dohodka 0000-Mesečni krizni dodatek in preklopnikom, da se poroča v obrazec ZAP,  ki vsebuje krizni dodatek je potrebno ponovni zagon obračuna.   
  3. POMEMBNA INFORMACIJA!

​Zaradi potrebe po obračunu plač pred možnostjo testiranja oddaje REK obrazcev smo v obračun plač, pripadajočih davščin in prispevkov ter dohodninskih olajšav ob izračunu iREK obrazcev upoštevali sorazmerni del dohodnine in morebitna parska odstopanja zaokrožili na nivoju zaposlenega. Ob obsežnem testiranju oddaje iREK obrazcev pa smo ugotovili, da spletno mesto eDavki zaokrožuje tako, da predvideva, da je vsako poročanje seveda ločen obračun in samostojna kontrola in zavrača oddajo iREK obrazca.

Ta (med našimi uporabniki na srečo precej redek) primer napake se pojavlja samo pri obdavčenju dohodkov brez prispevkov – npr. pri detaširanih delavcih (dodatek). Obseg napake je lahko med -0,04€ do +0,04€ pri zaposlenem oziroma v skupnem seštevku iREK obrazca v obsegu -0,02€ do +0.02€.

V popravku progama 10.19.12 smo težavo odpravili s pravilnejšo delitvijo dohodnine po delih obračuna in zaokroževanjem, vendar pa se lahko pri plačah, ki ste jih obračunali z verzijo 10.19.11 znesek na obračunu plač za delavca in plačilnem nalogu te vrste dajatve ter znesek prijavljen v iREK-u razlikujeta, zato vam priporočamo, da ponovno poženete obračun plač ter za morebitno nekaj centov veliko razliko poravnate ob naslednjem obračunu plač. S tem boste uskladili konto kartice na FURS-u.

O neljubem slučaju smo dne 22.4 in 23.4. obvestili tudi FURS, tako da ne bo preveč presenečenj na njihovi strani.

  1.       V prihodnje načrtujemo, da bo hitrost delovanja/obdelave REK potekala bolj optimalno.
  2.       V primeru, da bodo potrebni kakršnikoli popravki zaradi napak pri poročanju, bomo to reševali s hitrimi nadgradnjami, ki se jih bomo potrudili izdati v najkrajšem možnem času.

Hvala za potrpežljivost.

Želimo vam čim več uspešnih oddaj REK obrazcev!

 

  • Novosti in opozorila v verziji programa 10.0.19.12

Zadnja sprememba: 25. 4. 2020 @ 09:20

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...