Novice

21

Spoštovani uporabniki programa PANTHEON,

obveščamo vas, da je izšla nova različica programa PANTHEON 10.0.20.30. Preverite popravke in izboljšave na modulu Dokumentacija v verziji 10.0.20.30.

 

Nekateri popravki so bili že v verziji 10.0.20.20. Med pomembnejšimi popravki v tej verziji pa so:

  • Osveževanje podatkov na formi Dokumenti (sedaj lahko brez zapiranja/odpiranja forme vidite ali je dokument podpisan ali ne).
  • Pohitren je uvoz eSlog dokumenta v prejeti račun.
  • Odpravljene so bile napake pri prikazu uvoženih dokumentov po formah v programu.
  • Ponoven prenos nastavitev nabiralnikov ne podvaja več nastavitev.
  • Vnos uporabniškega imena in gesla enega uporabnika ne prepiše več nastavitev drugemu uporabniku.
  • Itd.

Seznam vseh popravkov in izboljšav (za vse module) se nahaja tukaj: https://usersite.datalab.eu/Verzije/tabid/227/language/sl-SI/Default.aspx?buildFrom=1002030&buildTo=1002030&toc=0

 

Pomembnejše izboljšave na modulu Dokumentacija

Tu bi poudarili predvsem tri nove poslovne procese, ki so na voljo za prenos s spletnega servisa:

  • poslovni proces Podpiši dokumente
  • poslovni proces Tiskaj dokumente
  • poslovni proces eKnjiženje

 

 

In možnost vklopa lokalne hrambe Podatkovna baza PADMS:

 

Poslovni proces Podpiši dokumente

Poslovni proces omogoča hkratno podpisovanje več dokumentov v Dokumentaciji. Podpisani so vsi dokumenti, ki so v statusu Pošlji in izbira ustreznega certifikata je zahtevana samo enkrat.

Poslovni proces se po prenosu integrira na čarovnik v Dokumentaciji:

 

*Tisti uporabniki, ki prvič prenašate poslovna procesa za podpisovanje, boste oba poslovna procesa za podpisovanje (posameznega ali več dokumentov) imeli integrirane na čarovniku, ne na čarovniku za uvoz in izvoz.

 

Poslovni proces Tiskaj dokumente

Poslovni proces je namenjen tiskanju dokumentov iz Dokumentacije. Poslovni proces v tiskanje pošlje vse dokumente, ki imajo status Pošlji, in kjer je pri subjektu način poslovanja Papirno:

 

Dokumenti so poslani v tiskanje na privzeti tiskalnik. Po tiskanju dobijo status Zaključeno.

 

Poslovni proces eKnjiženje

Poslovni proces omogoča pošiljanje uvoženih oziroma skeniranih dokumentov (npr. s pomočjo poslovnega procesa za uvoz / skeniranje) v optično prepoznavo. Po obdelavi se vrnjena XML datoteka v e-Slog obliki pripne dokumentu. S pomočjo poslovnega procesa za uvoz e-Slog računa pa se dokument uvozi v prejeti račun.

 

Lokalna podatkovna baza PADMS

Poleg hrambe v eDokumentaciji je omogočena po novem tudi hramba podatkov v lokalni PA DMS bazi. Lokalno hrambo aktivirate oz. kreirate dodatno bazo s klikom na gumb Kreiraj bazo PA DMS. Seveda morate prej kontaktirati našo prodajno službo za vklop ustrezne licence oz. naročnine.

 

 

Na ustreznih klasifikacijah potem izberete to hrambo in dokumenti se hranijo v ločeni bazi na istem strežniku kot je transakcijska PANTHEON baza.

 

  • Popravki in izboljšave na modulu Dokumentacija v verziji 10.0.20.30

Zadnja sprememba: 24. 8. 2020 @ 13:02

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...

You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content
You must be in Edit Mode to enter content, and then you can use the Module Action Menu or Module Action Buttons to manage content