News

06

За да обезбедиме поголема безбедност на податоците на корисниците, што Microsoft го воведе со верзијата SQL Server 2016 и понови, би сакале да ве известиме дека постарите верзии на Microsoft SQL серверите 2012 и 2014 ќе ги поддржуваме само до 19 март 2021.

Во тоа време излегува PANTHEON, верзија 1002300, која нема да поддржува постари сервери!

Најстарата поддржана верзија на SQL Server ќе биде 2016, која ја препорачавме кога верзијата 2008 R2 беше прекината на 22.04.2019.

Доколку ја немате соодветната верзија на SQL Server, ажурирањето на PANTHEON 1002300 и сите последователни верзии нема да биде можно! Постарите верзии на PANTHEON, сепак, ќе работат на претходните верзии на серверот.

Меѓутоа, ако сакате да користите PANTHEON Web и Android решенија во иста околина, SQL 2019 е неопходен од септемвриските верзии.

За да се осигурат безбедноста и функционалноста во поновата верзија на PANTHEON, наша препорака е да го ажурирате вашиот SQL сервер на 2016, 2017 или (најдобро) на 2019! Покрај зголемената безбедност, PANTHEON ќе работи и значително побрзо.

Истото важи и за сите Express верзии на SQL Server.

 

Вашиот Даталаб тим

  • Во март 2021 година, ќе ставиме крај на поддршката за Microsoft SQL Server 2012 и 2014!

Zadnja sprememba: 20. 11. 2020 @ 8:46

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Само регистрирани потребители могат да коментират.

Add Content...