News

05

Të nderuar përdorues,

Siç ju informuam në nëntor - për të siguruar një siguri më të madhe të të dhënave të përdoruesit, të cilat Microsoft prezantoi me versionin e SQL Server 2016 dhe më të ri, ju informojmë se do të mbështesim versionet e vjetra të Microsoft SQL Server 2012 dhe 2014 vetëm deri më 19.03. 2021. Pra nga versioni  i PANTHEON-it 1002300,  nuk do të mbështesë më serverat e vjetër!

Versioni më i vjetër i mbështetur i SQL Server do të jetë 2016, gjë që ne e rekomanduam kur versioni 2008 R2 u ndërpre më 3 tetor 2019.

Nëse nuk keni versionin e duhur të serverit SQL, nuk do të jetë e mundur të bëhet upgrade PANTHEON 1002300 dhe të gjitha versionet pasuese! Megjithatë versionet e vjetra të PANTHEON, do të punojnë akoma në versionet e mëparshme të serverit.

Sidoqoftë, nëse doni të përdorni PANTHEON Web dhe zgjidhjet Android në të njëjtin mjedis, SQL 2019 është e nevojshme që nga versionet e Shtatorit.

Për të siguruar sigurinë dhe funksionalitetin në versionet më të reja të PANTHEON, ju sugjerojmë që të bëni upgrade  serverin tuaj SQL në 2016, 2017 ose (më të mirë) në 2019! Përveç rritjes së sigurisë, funksionimi i PANTHEON do të jetë gjithashtu dukshëm më i shpejtë.

E njëjta gjë vlen për të gjitha versionet Express të SQL Server.

Ne gjithashtu përfshijmë udhëzime për azhurnimin e versionit Express të SQL Server.

Udhëzime për Upgrade e server SQL

Përditësimi mund të kryhet në versionet vijuese të serverave SQL:

  • SQL Server 2012 (11.x),
  • SQL Server 2014 (12.x),
  • SQL Server 2016 (13.x),
  • SQL Server 2017 (14.x).

Konfigurimet e kompjuterit duhet të rishikohen para upgrade. Kompjuteri duhet të plotësojë kërkesat e sistemit për funksionimin normal të MS SQL Server 2019 Express.

Kërkesat e sistemit:

Memory, diskut dhe procesori për të gjitha botimet e SQL Server:

Komponentet

Kërkesat

Hard Drive

6 GB të hapësirës së lirë

Memory (working memory)

Minimum:

Express edition: 512 MB
Edicionet tjera: 1 GB

Rekomandimet:

Express edition: 1 GB
Versionet tjeras 4 GB, është e nevojshme të llogaritet në rritje, në varësi të rritjes së madhësisë së bazës së të dhënave

Shpejtesia e Procesorit 

Minimum: x64 processor: 1.4 GHz

Rekomanduar: 2.0 GHz apo më i shpejt

Lloji i Procesorit

x64 processor: AMD Opteron, AMD Athlon 64, Intel Xeon with Intel EM64T support, Intel Pentium IV with EM64T support

 

*FOOTNOTE:

Instalimi i SQL Server është vetëm për procesorë x64 bit, x84 bit nuk mbështetet.

Kërkesat e softuerit

Komponentet

Kërkesat

Operating system

Windows 10 TH1 1507 apo më lartë
Windows Server 2016 apo më lartë

.NET Framework

Minimum OS me .NET i përfshirë framework

 

Më shumë detaje në lidhje me kërkesat e SQL Server në faqet e Microsoft:

https://docs.microsoft.com/en-us/sql/sql-server/install/hardware-and-software-requirements-for-installing-sql-server-ver15?view=sql-server-ver15

Instalimi

Hapi i parë i instalimit është të shkarkoni paketën e softuerit të instalimit. Paketa mund të merret në  connection ( https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=866658 ).

Ne fillojmë instalimin:

Zgjidhni Custom ose Shkarkoni Media nëse nuk doni të filloni instalimin menjëherë.

Në hapat e parë, ne do të shkarkojmë paketën e instalimit të SQL Server në hard diskun tuaj lokal. Shpejtësia e shkarkimit të paketës së instalimit varet nga shpejtësia e lidhjes në Internet.

Pasi të keni shkarkuar paketën e instalimit, mund të filloni të instaloni serverin SQL.

Për të bërë upgrade  një server ekzistues SQL në SQL Server 2019, zgjidhni opsionin: "Upgrade from a previous version of SQL Server". Pas skanimit të kompjuterit tuaj, instalimi ju ofron raste që mund të bëni upgrade në SQL më të fundit.

Zgjidhni shembullin nga lista për të bërë upgrade dhe vazhdoni në hapin tjetër.

Instalimi (upgrade) i serverit vijon.

Sapo të marrim informacionin se instalimi ishte i suksesshëm, do të jetë e nevojshme të ristartoni kompjuterin. Pas rindezjes, ne përfunduam upgrade në versionin më të fundit të serverit SQL.

Pas upgrade të serverit SQL, klienti PANTHEON vazhdon të punojë pa ndërhyrje të mëtejshme.

Për çdo informat shtesë kontaktona në :

                                                                Tel:038 749 045  l E-mail : info@datalabks.com


Datalab LLC 


 

  • Lajmërim! Upgrade SQL SERVER!

Zadnja sprememba: 5. 2. 2021 @ 3:38 PM

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Only registered users may post comments.

Add Content...