Новости

22
Почитувани корисници,
 
Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.24.00
 
Новости по модули:
 
 
Ремарк
Наслов
Модул
Тип
Новости
52848
Сметководствена конзола - пресметка на амортизација
DEMETER (FINANCE)
Подобрување
Додадовме дополнителни контроли за пресметка на амортизација во сметководствената табла
59378
Објавување на запис во дневник
DEMETER (FINANCE)
Подобрување
Додадовме нови колони за објавување во странска валута (валута, девизен курс, дебитна и кредитна вредност) во дневникот. Стандардно, овие колони се скриени и треба да се додадат во формуларот.
59867
Дистрибуирајте со помош на дистрибутивен клуч
HERA (HRM)
Подобрување
Во платниот список на панелот за распределба, ја додадовме опцијата за создавање клуч за дистрибуција на тековниот платен список. Користениот дистрибутивен клуч може да се зачува во регистарот и да се користи во идните плати. Исто така, можно е да се избришат распределбите по клуч во платниот список за избрани вработени.
59895
ДДВ стапки
Pantheon VET
Подобрување
Во Пантеон 10 верзија 2400 додадовме нова функционалност за стапките на ДДВ
60081
Намалена стапка на ДДВ
HERMES (BLAGO)
Подобрување
Во регистарот на артикли е додадено ново поле: намалена стапка на ДДВ. Намалената стапка на ДДВ за издадени документи работи во комбинација со параметар во регистарот за типови документи. Ако параметарот е проверен, намалена стапка на ДДВ ќе се запише на позицијата, инаку стандардната стапка на ДДВ.
61205
Навигатор за пребарување: сортирање на нарачките по позиција
PANTHEON COMMON
Промена
Зачувај дефиниран редослед на колони кога се користи филтер за групирање.
61235
АРЕС: Поставки за животна средина
Ares/SQL-I (Development Environment)
Подобрување
Поставки за животната средина нема да биде зачувана во АРЕС
62055
Збирно временско исплаќање ИНО патни налози.
HERA (HRM)
Подобрување
Додадена е можност за збирно временско исплаќање, исплаќање и преку девизни ликвидатури.
      Подобрување Исплатата оди преку ликвидатура назначена на ВД на патен налог.
62325
Додавање макс., Мин. и одлучете се. залихи на предмети
HERMES (BLAGO)
Подобрување
Во регистарот за предмети, додадовме волшебник за додавање на максималната, минималната и оптималната залиха во одделни складишта. Волшебникот е видлив само кога фокусот е на табулаторот "Акции".
62462
Документ за „промена на цената“ - Пакет за стоки
HERMES (BLAGO)
Подобрување
Во документот „Промена на цената“, сега е можно да се внесат ставки од типот „Пакет за стоки“. Значи, промената на цената е напишана и за артиклите дефинирани како „Пакет за стоки“.
62485
Нов извештај за извештајот за продажба / нарачки
HERMES (BLAGO)
Подобрување
Во извештајот за налог за продажба / набавка треба да се додадат нови извештаи: Извештај за нарачка - од Carrier. Извештајот треба да се заснова на постоечкиот извештај 123, групиран од Превозникот од картичката „Транспорт“ на документот „Нарачка“.
62542
Икона за нотификација за отворени задачи
WorkFlow
Подобрување
На иконата за отворени задачи се појавува број кој го означува бројот на отворени задачи за корисникот кој е најавен во моментот.
62563
Автоматско објавување на заеми и закуп
DEMETER (FINANCE)
Подобрување
Во автоматското објавување, ја додадовме опцијата за повторно објавување на веќе објавените линии на заеми или закуп.
62778
WF - Испис за Произволни примери
WorkFlow
Подобрување
Нов испис е подготвен за принтање на сите функционални делови на workflow.
62797
Објавување само за евиденција во компензација
DEMETER (FINANCE)
Подобрување
Објавите само за евиденција се исклучени од изборот на кандидати за надомест.
62980
Објавување на користен материјал
DEMETER (FINANCE)
Подобрување
Ги додадовме издавачите и примачите на полињата на листата за објавување користени материјали. Стандардно, овие полиња се скриени.
63040
Консолидиран извештај за извоз
DEMETER (FINANCE)
Подобрување
Ја додадовме опцијата за извоз на извештаи во XBRL во форма за создавање консолидирани извештаи.
63134
Извоз во Ексел
HERA (HRM)
Подобрување
Додадовме опција во Волшебникот со која може да се извезат податоци од персоналната мапа во Ексел
63196
Целосен наслов во предметниот регистар
HERA (HRM)
Подобрување
Во Административната конзола (човечки ресурси), додаден е Switch Full Name2 во предмениот регистар, што овозможува автоматско пополнување на Наслов 2 во списокот со предметни кодови при креирање на вработен. (acWorker = acSubject = acName2)
  • Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.24.00

Zadnja sprememba: 20. 8. 2021 @ 09:55

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Ве молиме да се регистрирате и потоа напишете коментар!

Add Content...