Novice

26

Uporabniki baz, ki ste na gostovanju – VLJUDNO PROSIMO, ne spreglejte novice!

V kratkem je predvidena nadgradnja baz na gostovanju in v zadnjem trenutko je prišla sprememba pri Prodaji blaga na daljavo. Sprememba bo sicer realizirana v eni od prihajajočih verzij, vendar imamo do takrat za vas rešitev.

Na FURSovih spletnih straneh so posodobili dokument

ŠIRITEV SISTEMA VSE NA ENEM MESTU IN POSEBNE UREDITVE ZA POSLOVNE SUBJEKTE – VEM

(s pogostimi vprašanji in odgovori), kjer je med drugim zabeleženo tudi sledeče:

Glede na zgoraj napisano lahko povzamemo:

  • Posebni obračun DDV se oddaja, če se je davčni zavezanec registiral v Unijsko ureditev OSS. Gre za Obračun DDV v EU sistemu OSS. Ker se je registriral v Unijsko ureditev OSS, ne poroča o prodaji blaga na daljavo v “navadnem” Obračunu DDV-O.
  • V Obračun DDV-O, polje 13 (Prodaja blaga na daljavo) vpisuje osnovo samo davčni zavezanec, ki je presegel 10.000 EUR posebni prag in NI registiran v Unijsko ureditev OSS. Ker ni registriran v Unijski ureditvi OSS, ne poroča o prodaji blaga na daljavo v posebnem obračunu DDV - Obračun DDV v EU sistemu OSS.
  • Če davčni zavezanec ne presega praga 10.000 eur, ni registiran v Unijski ureditivi OSS pa normalno obračunava SLO DDV in vse evidentira v Obračunu DDV

 

Od verzije 1002320 (iz meseca aprila) se že evidentirajo računi za prodajo blaga na daljavo na način, da se polni Knjiga izdanih računov – kolona 12 in Obračun DDV – polje 13. Glede na nove informacije, bomo morali urediti spremembo tudi v programu Pantheon, ki bo glede na izbiro vključitve v sistem OSS tudi različno evidentiral račune.

PREDLOG za OBVOD za vse, ki ste registirani v Unijsko ureditev OSS

Do spremembe v programu Pantheon PREDLAGAMO REŠITEV, ki vam bo omogočala pravilno kreiranje Obračuna DDV, če ste mogoče že na novejših verzijah programa Pantheon, oziroma boste z nadgradnjo baz na gostovanju.

  1. Predvidevamo, da ste vsi za kreiranje Prodaje blaga na daljavo kreirali nove vrste dokumentov.

Preden boste zagnali Obračun DDV, ENOSTAVNO VSE TE VRSTE DOKUMENTOV v Obračunu DDV ODKLJUKAJTE, ne označite preklopnikov za obračun teh dokumentov. Tako se te vrste dokumentov ne bodo zajele v Knjige izdanih računov in v Obračun DDV.

 

 

  1. Tisti uporabniki, ki pa imate vse dokumente na eni in isti vrsti dokumenta si lahko pomagate na način, da označite tudi to vrsto dokumenta, kjer ste kreirali dokumente za prodajo blaga na daljavo z dokumenti npr. za izvoz v EU in v Šifrantu tarifnih številk izločite novo kreirane tarifne številke:

 

 

Vsekakor pa priporočamo, da vodite tovrstne primere ločeno, vsaj z eno novo vrsto dokumenta.

Seveda je to začasna rešitev. Ko bo realizirana sprememba, izboljšava, vas obvestimo tudi glede tega.

 

Za vsa morebitna vprašanja smo vam na voljo 01 252 89 13 ali pomoc@datalab.si.

  • Sprememba pri Obračunu DDV – PRODAJA BLAGA NA DALJAVO

Zadnja sprememba: 26. 8. 2021 @ 14:01

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...