News

PANTHEON X

22
Poštovani korisnici programa PANTHEON,
 
obavještavamo vas, da je izašla nova verzija programa PANTHEON 10.0.25.20.
 
Remark Naslov Modul Tip Novost
65180 PDV broj za Naše preduzeće PANTHEON COMMON                                    Bug Ispravka otvaranja menija administrativne ploče Instalacija kada PDV kod za Naše preduzeće nije unesen.
65185 Vrsta subjekta: kopiranje polja ugovorenih cijena, rabat2, tabat3, PDV broj PANTHEON COMMON                                    Bug Ispravka pri kopiranju ugovornih cijena za vrstu dokumenta. Također se kopiraju i polja rabat2, rabat3 i PDV broj.
64946   DEMETER (FINANCE)                                  Poboljšanje Potreban je specifični šifrant s taksonomijom ESEF-a, koji se nalazi na našoem web servisu, za izradu XBLR izvještaja. Šifrant sadrži nekoliko hijada ploča i prijenos i traje dugo vremena, stoga smo za proces dodali poruku koja korisnika obavijesti da može biti dugotrajan proces. Korisnik mora potvrditi proceduru preko poruke o procesu jer je dosad slučajni klik stvarao puno neočekivanog čekanja.
65032 Dodavanje naslova u checkbox ZEUS (BI, MIS)                                     Poboljšanje Ovim poboljšanjem dodali smo naziv u checkbox na ZEUS izvještaju -a koji objašnjavaju koja je svrha pojedinačnih checkbox-ova
65119 Povezivanje Pantheona sa web trgovinom HERMES (BLAGO)                                     Poboljšanje Ugovorni cjenovnici su također uključeni u vezu između Panteona i Shopamine online trgovine za B2B model.
64694 Periodično fakturisanje - zadana vrsta plaćanja iz postavki vrste dokumenta HERMES (BLAGO)                                     Izmjena Ako je u Šifrantu vrste dokumenta definisan zadani tip plaćanja i ako je dokument iz ove vrste dokumenta kreiran u periodičnom fakturisanju, treba uzeti u obzir zadani tip.
64853   DEMETER (FINANCE)                                  Izmjena Programom nije bilo predviđeno korištenje ključeva za raspodjelu i valute na dokumentu tipa izdavanje. Nakon završetka postupka na Robi, preuredili smo i proceduru knjiženja izdatih faktura za takve slučajeve
64911   DEMETER (FINANCE)                                  Izmjena U slučaju nekih knjiženja kod amortizacije, poželjan je datum povrata na tabu  kretanje ukoliko je osnovno sredstvo premješteno. Čarobnjaci za evidenciju inventure to već uvažavaju, a dodali smo novi čarobnjak za osnovna sredstva 100003O koji vam omogućava da ponovno popunite datume povrata ako su iz nekog razloga neupisani.
65101   DEMETER (FINANCE)                                  Izmjena U vrijeme izrade programa, neki ključni datumi knjiženja bili su postavljeni do 2025. Budući da neki korisnici već žele knjižiti u razdoblju nakon tog datuma (vremenska razgraničenja), pripremili smo zapisnik o datumima do 2049. godine
65142 Prodaja na daljinu HERMES (BLAGO)                                     Izmjena U obračunu prodaje na daljinu su sada uključeni tuđa knjižna odobrenja iz tekućeg perioda.

Zadnja sprememba: 22. 10. 2021 @ 16:29

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare .

Add Content...