Новости

23
Почитувани корисници,
 
Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.26.00
 
Новости по модули:
 
Ремарк Наслов Модул Тип Новости
58857 Стационар за животни Pantheon VET                                       Improvement Го приспособивме Пантеон ВЕТ и за стационар.
59709 Административен панел - Оптимизација на увозот PANTHEON COMMON                                    Improvement Оптимизација на увоз на податоци од Административен панел.
61604 Модул прием Pantheon VET                                       Improvement направивме некои промени и целиот прием сега се заснова на концептот на унифицирање на календарите во Пантеон.
62029 Промените на напредните копчиња на ZE REP не се земени предвид ZEUS (BI, MIS)                                     Change Со оваа измена, извештајот на ZEUS овозможува уредување на извештаите. Со копчето „Напредно“ на формуларот за извештај, сега можете да ја уредувате структурата на извештајот: промена на големината на елементот или преместување, отстранување или додавање страница, прикажување на извештајот PA во пејзаж или портрет... Извештајот се печати во конструирана форма и останува како таков додека не кликнете Recreate.
62276 WF - Блок за примање е-пошта до DMS WorkFlow                                           Improvement Нов блок за примање е-пошта и нивно складирање на DMS.
63260 Испис на дневник на книжење DEMETER (FINANCE)                                  Improvement Ја додадовме опцијата за печатење на дневник на книжење
63439 Анализа на работниот налог HEFAIST (Proizvodnja)                              Datalab internal Анализата на работниот налог овозможува следење на статусот на производот и неговите компоненти на работниот налог веќе во текот на работниот процес.
63457 Контрола за објавување по позиција на изворот. DEMETER (FINANCE)                                  Improvement При објавување на изјава, во случај кога повеќе плаќања затвораат повеќе документи, позицијата за објавување се дели. Во некои случаи, корисниците ја сменија својата сметка на една од поделените позиции. Ова го намалува печатењето на фактурата на картичката според првобитната позиција за износот објавен на променетата сметка. Контролата е дизајнирана да ги следи овие промени.
63731 СЛЕДЕЊЕ НА СВОЈСТВАТА НА ПЛОДНОСТА Pantheon VET                                       Improvement Програмата овозможи следење на плодните својства на говедата и свињите. Кај свињите се следи бројот на инсеминации и бројот на реинсеминации. Кај говедата, покрај оплодувањето, интервалот на услугата (SI), периодот на услуга (СП), паузата по породувањето (ПП), периодот на породување (ДМТ) и индексот на оплодување (ИО)
64475 Испис на основни средства DEMETER (FINANCE)                                  Improvement Во исписи е додаден филтер за пребарување по регистарски броеви
64545 Испис за компензации од број до број DEMETER (FINANCE)                                  Improvement Во случај на праќање на компензација под маил,
64574 Противконто при книжење на разграничување DEMETER (FINANCE)                                  Improvement Во пресметките на разграничување контото на трошок се пишува во поле противконто,кое е видливо и во листа на временски разграничувања.
64578 Административна конзола - Задолжителни полиња, параметар: Користете ENTER за да преминете на следното задолжително поле PANTHEON COMMON                                    Change Корекција на комбинацијата на параметрот „Користете ENTER за да преминете на следното задолжително поле“ и Задолжителни полиња на Иденти и/или Партнери.
64803 Додади критериуми на испис основни средства DEMETER (FINANCE)                                  Improvement Додадени се нови критериуми на листата на соновни средства.Користејки ги податоците од картиците. Прометите можат да се прикажуваат и по датум на издавање и примање, и датум на враќање.
64839 Сокриј кориснички групи во овластувањата PANTHEON COMMON                                    Improvement Додаден е нов параметар во менито за безбедност во Административната табла: Скриј кориснички групи во овластувањата.Кога параметарот е овозможен, корисничките групи во поставките за овластувања се скриени.
64888 Предупредување кога додадената слика е преголема PANTHEON COMMON                                    Improvement При додавање слика за логото на компанијата, артикли,...
64910 Извези име на датотека при извештај и испраќање извештај до DMS PANTHEON COMMON                                    Change Исправка кога прилагодениот/кориснички извештај има дефинирано параметар „Име на датотека за извоз“, не се испраќа до модулот за документација преку формуларот „Опсег на документи за печатење на стоки“ (Izpis od - do).
64929 ARES - Пример за прегледувач на документи Ares/SQL-I (Development Environment)               How-To Пример за интеграција на прегледувач на документи?Примерот на Арес „EXMP015 - Интеграција на прегледувач на документи“ беше ставен на страницата за програмери.
64942 Овластувања - HelpContext PANTHEON COMMON                                    Improvement На секој ентитет за овластување се додава helpID. На копчето F1 на тастатурата, притиснете го корисничката страница Помош за избраната тема се отвора.
64975 Додади таб стационар на сопственик/животно Pantheon VET                                       Improvement За потребите на стационарот додадовме таб „Стационар“ за сопственици на животни.
64982 Статус на предметот: кога не е активен, поставете црвена боја во заглавието PANTHEON COMMON                                    Improvement Кога статусот на субјектот се менува од активен во кој било друг статус, заглавието на формуларот е обоено во црвено.
65000 Таб Стационар/Движење Pantheon VET                                       Improvement Додадовме под-таб „Промет“ во табот „Стационар“ каде што ги евидентираме пристигнувањата и заминувањата на животните.
65002 Поставки во административната конзола во делот Стационар Pantheon VET                                       Improvement За потребите на стационарите, креиравме нов таб во административниата конзола, каде што заведуваме поставки кои се специфични само за стационарите.
65012 Ажурирани календари на PANTHEON PANTHEON COMMON                                    Improvement Во PANTHEON комбиниравме календари со комбинирање на календари од областа на производството и човечките ресурси. Така денес во PANTHEON има еден главен календар на компании. Нему му се подредени календарите, персоналниот и производствениот календар.
Календарот за персонал е наменет за планирање на работното време и отсуствата од друга страна, додека производниот календар е наменет за изработка на производствени работни планови, производни одделенија, линии, ресурси и работно место, доколку има исклучоци.
Сето тоа е основа за ефикасно планирање во компанијата, од микропланирање на производството до организирање на распоредот на вработените.
  • Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.26.00

Zadnja sprememba: 23. 12. 2021 @ 09:11

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Ве молиме да се регистрирате и потоа напишете коментар!

Add Content...