Новости

25
Почитувани корисници,
 
Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.26.10
 
Новости по модули:
 
Наслов Модул Тип Новости
Упатување во PANTHEON VET Pantheon VET                                       Подобрување Додадовме уште еден извештај во Третман: Упатување.
Икони со копчиња Pantheon VET                                       Подобрување Додадовме соодветни слики на копчињата за „Држење“ и „Документација“.
Работењето на променливата „Дневен додаток“ се промени HERA (HRM)                                         Подобрување Променливата „Дневен додаток“ сега е поврзана со позицијата за која е изготвен патниот налог, а не повеќе со периодот на платен список.
Датум на вредност на странски трансакции за патни налози HERA (HRM)                                         Подобрување Го додадовме датумот на вредност во странската трансакција за исплата на налог за патување.
Празници за 2022 година HERA (HRM)                                         Подобрување Ја додадовме можноста за увоз на државни празници за 2022 година во календарот од Веб сервиси.
Промена при потпишувањето на третманот Pantheon VET                                       Промена Ги подредивме потписите така што скокачкиот прозорец за потпишување се отвора со кликнување на копчето „Печати“ на извештајот. Дополнително, скокачкиот прозорец за потпис е ограничен на случаи кога има внесени вистински податоци за Третман во табулаторите „Вакцинирање“ и/или „Период на повлекување“.
Името на јазичето „Друго“ се менува откако ќе влезете во Категорија Pantheon VET                                       Подобрување Откако ќе влезете во категоријата на ново животно, табулаторот „Друго“ се менува во тоа име. На пример: ако категоријата е „Кучиња“, името на јазичето се прикажува како „Кучиња“.
Сите извештаи се достапни со лиценца за СОО Pantheon VET                                       Промена Ја отстранивме опцијата од шифрата дека лиценцата за ССО ги отвора само извештаите за СОО. Сега корисникот може да отвори кој било извештај во модулот Стоки.
DMS – Пополнете мета податоци за класификација за внатрешни документи Mnemo (Document Management)                        Подобрување Кога документите се испраќаат внатрешно до DMS, се пополнуваат мета-податоци за применетата класификација.Мета податоците поврзани со полињата за заглавие се синхронизираат од Документ.
Контролен механизам за Inseminator ID Pantheon VET                                       Подобрување Полето Vet ID е променето во полето „Inseminator ID“. Додадовме и контролен механизам, за да не може да се повтори ИД за оплодување.
Автоматско додавање на животно на закажување Pantheon VET                                       Подобрување При креирање на состанок и прегледување на календарот од ветеринар, овозможивме податоците за животните да се пополнуваат автоматски, доколку сопственикот има само едно животно.
Todo - Грешка во распоредувачот при стартување WorkFlow                                           Грешка Поправка на кога ToDo беше поставено да започне веднаш по најавувањето, се појави грешка: класата не е пронајдена.
  • Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.26.10

Zadnja sprememba: 25. 1. 2022 @ 16:15

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Ве молиме да се регистрирате и потоа напишете коментар!

Add Content...