Novosti

25
Poštovani korisnici,
 
objavljena je nova verzija programa PANTHEON 10.0.27.00.
 
Poboljšanja u novoj verziji:
 
Remark Naziv Modul Vrsta Novost
56395 WF - Integracija na gumbima WorkFlow                                           Poboljšanje Mogućnost integracije poslovnih procesa preko gumba na bilo kojoj formi.
59137 Promjena polja FXRate ZEUS (BI, MIS)                                     Promjena Polje FXRate u proceduri pZE_BalancePrint promijenjeno je iz decimalnog (13,6) u float. Ova promjena će poboljšati izračun valute.
63499 Fast report - Dizajn tiska: spremanje promjena u kodu i zatvaranje obrasca PANTHEON COMMON                                    Promjena Ispravak spremanja promjena u kodu TAB i na formi zatvaranja.
64543 DMS forma za skeniranje - premjesti datoteke nakon uvoza PANTHEON COMMON                                    Poboljšanje Datoteke uvezene na DMS formu za skeniranje mogu se premjestiti u određenu mapu nakon što se uvoz završi.
65237 ARES uvoz iz Excela - .XLS format PANTHEON COMMON                                    Promjena ARES uvoz iz Excel starijeg formata (.XLS) nije prepoznatljiv.

Nova poruka se otvara kada se koristi .XLS format: Nevažeća verzija datoteke ili format datoteke. Korisnik treba spremiti datoteku kao noviji excel format .XLSX kako bi ARES uvoz mogao prepoznati datoteku.
65348 Izdavanje i prijem otpada sa serijskim brojem HEFAIST (Proizvodnja)                              Poboljšanje U MF licenci za proizvodnju omogućili smo izdavanje i prijem otpada po serijskom broju. U postupku izrade radnog naloga, u slučaju gospodarenja otpadom po serijskom broju, ovaj se otpad može izdati i vratiti u željeno skladište pod željenim serijskim brojem, što nam omogućuje da olakšamo daljnje korištenje otpada u procesu proizvodnje.
65372 DMS - Pohranite parametre vodenog žiga preglednika dokumenata Mnemo (Document Management)                        Poboljšanje Parametri vodenog žiga sada se automatski pohranjuju.
65387 Izvoz Subjekata i Idenata u Excel PANTHEON COMMON                                    Promjena U izvezenoj excel datoteci prvi red je proširen. Ispravak: smanji prvi red u excelu.
65490 ZEUS kreiranje izvještaja ne radi s DREP ZEUS (BI, MIS)                                     Bug ZEUS sustav izvješćivanja omogućuje korisnicima da uključe različite predloške PA izvješća. Jedan od njih su i predlošci iz izvješća o narudžbi, koji u prethodnim verzijama nisu radili dobro. Kada je korisnik ponovno otvorio izvješće (ili kreiran/DREP zadatak) izvješće je pokazalo pogrešku da nedostaju kriteriji. U verziji 2600 ova je pogreška ispravljena tako da predlošci narudžbe rade normalno na ZEUS izvješću.
65514 Tipka za otvaranje pojedinosti povijesti predkalkulacija HEFAIST (Proizvodnja)                              Poboljšanje Dodana je tipka za otvaranje pojedinosti izračuna predkalkulacija dodanih u povijest.
65521 Putni nalozi - radno mjesto HERA (HRM)                                         Poboljšanje Radno mjesto i odjel na putnom nalogu pune se nastavno na datuma kreiranja putnog naloga i radno mjesto aktivno u tom periodu, a ne na zadnje aktivno radno mjesto. Također, moguće je kreirati putni nalog za neaktivnog radnika, ako se isti kreira za razdoblje u kojem je radnik radio/bio aktivan
65605 Izaslani - JOPPD HERA (HRM)                                         Poboljšanje Promjene izaslanja nije potrebno više provoditi i kroz radnu knjižicu da bi MIO oznaka i razdoblje u JOPPD-u bili ispravni. Gledaju se datumi s radnog mjesta/ugovora
65639 Za odraditi: -Novi izvještaj - Zadi po korisnicima Mnemo (Document Management)                        Poboljšanje Novi izvještaj 0W5 za prikaz svih zadataka po korisnicima. Izvještaj se nalazi u ToDo formi.
65642 ToDo - Novo izvješće 0W7 - koliko dugo korisnik ima određeni zadatak Mnemo (Document Management)                        Poboljšanje ToDo: kreirano je novo izvješće (0W7) koje pokazuje koliko dugo korisnik ima zadatak.
65646 Brisanje povezanih dokumenata na RN HEFAIST (Proizvodnja)                              Poboljšanje Kod brisanja povezanih dokumenata na radnom nalogu, količine se vrate u prvobitno stanje.
65658 Izvješće o Zadacima koji su kasnili Mnemo (Document Management)                        Poboljšanje Novo izvješće 0W6 za sve zadatke koji su prošli rok DateDue.
65716 Pantheon web servisa - brz i učinkovit pristup podacima iz Pantheona HEFAIST (Proizvodnja)                              Datalab internal Uz pomoć web servisa, korisnici Pantheona moći će brzo i učinkovito povezati različite raspršene sustave i razmjenjivati poslovnu logiku unutar i izvan tvrtke.
U tu svrhu izradili smo online katalog web servisa koji sadrži svu potrebnu dokumentaciju i gdje korisnik može testirati rad i pripremiti željene podatke u Json formatu.
Korisnik može pripremiti željene podatke šifarnika kao što su Identi, Subjekti,... ili transakcijske podatke radnih naloga, narudžbi, računa bilo za početno popunjavanje ili samo ugovorne podatke.
Web servisi također omogućavaju izvođenje pojedinih postupaka.
65953 Omogućen izvoz gridova u PA u formatu Excel XLSX. PANTHEON COMMON                                    Poboljšanje Dodana opcija za .XLSX format, .XLS je također moguć.
65999 Zbirna izdavanja i prijemi HEFAIST (Proizvodnja)                              Promjena U proizvodnji smo omogućili da se grupna izdavanja/prijemi mogu provoditi i za one RN koji sadrže materijale ili proizvode koji se vode po serijskim brojevima. To je napravljeno zbog povezanosti PA s raznim vanjskim rješenjima odnosno s doradama unutar PA, kako bi manje opterećivalo sustav s ovom batch doradom, a time i rad u PA. 

Kako bi se mogao izvršiti grupni prijem za proizvode koji se vode po serijskim brojevima, potrebno je prijem povezati s odgovarajućim serijskim brojem:
• U polje tHF_WOExSerialNo. anMultiRecID se mora unijeti #lhf_WOExProd. anProductId, tako program zna koji serijski broj pripada kojem prijemu

Slično prijemu, isto vrijedi i za izdavanja:
• Ako dodjeljijete serijske brojeve putem procedure [dbo].[pHF_WOSerialNoAutoIssue], ne morate ništa mijenjati
• Ako ručno navodite serijske brojeve na izdavanju, potrebno je unijeti u polje tHF_WOExItemSerialNo. anMultiIssueId unijeti polje #lhf_WOExMate. anMateID, čime povežete izdavanja sa serijskim brojevima
U Pantheonu su 
66076 DMS - Obavijesti o pristupu pohrani Mnemo (Document Management)                        Poboljšanje Dodane su obavijesti o neuspješnoj vezi ili preuzimanju datoteke.
66104 Povećaj polje acNote u Thf_woex HEFAIST (Proizvodnja)                              Promjena Povećanje polja acNote u Thf_woex u nvarchar (MAX)
66333 Prilagođeni poziv phf_scholGatherCreateWOfrmFMT HEFAIST (Proizvodnja)                              Poboljšanje U phf_scholGatherCreateWOfrmFMT dodali smo poziv prilagođene procedure PHF_SchdGatherCreateWOfrmFMTCustom.
66343 Zaključak proizvodnog razdoblja HEFAIST (Proizvodnja)                              Poboljšanje Zaključak proizvodnog razdoblja omogućava dovršetak odabranog posla u tijeku. Za razliku od otvorene količine, novi radni nalozi se automatski kreiraju sa zapisanom vezom na izvorni radni nalog.
66365 Pregledi za promjenu OLAP-a ZEUS (BI, MIS)                                     Promjena Zbog postupka promjene za izračunavanje valute, morali smo napraviti neke promjene na ZEUS wiews kako bismo osigurali da su podaci prikazani i izračunati ispravno.
66416 JOPPD - inozemni poslodavac HERA (HRM)                                         Poboljšanje Podešavanje JOPPD obrasca za oznaku primitka 0084 kod INO poslodavaca
66439 Registracija komponenti ARES TDBChart PANTHEON COMMON                                    Poboljšanje Registracija komponenti ARES TDBChart
66605 Identi - Padajuće brisanje Ugovorenih cjenika za subjekte i tipove subjekata PANTHEON COMMON                                    Poboljšanje Brisanjem idenata iz baze brišu se i »Ugovorni cijenici za subjekte i tipove subjekata«.
66606 Vrsta resursa i Kooperant (Osnovna sastavnica / Operacije / Resursi) HEFAIST (Proizvodnja)                              Poboljšanje Na operacije na osnovnoj sastavnici dodan je podatak o vrsti resursa i Kooperantu.

 

Vaš Datalab HR tim

Zadnja sprememba: 25. 4. 2022 @ 10:31

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Only registered users may post comments.

Add Content...