News

PANTHEON X

22
Poštovani korisnici programa PANTHEON,
 
obavještavamo vas da je izašla nova verzija programa PANTHEON 10.0.27.00.
 
Novosti po modulima:

 

Modul Naslov Vrsta Novost
ZEUS (BI, MIS)                                     ZE Dash – Dodaj OLAP PivotGrid na nadzornu ploču Poboljšanje Vratili smo mogućnost dodavanja OLAP analize na nadzornu ploču. Možete dodati predložak OLAP analize kao element OLAP nadzorne ploče.
WorkFlow                                           WF - Integracija na dugmadima Poboljšanje Dodali smo mogućnost integracije poslovnih procesa preko tastera na bilo kojoj formi.
ZEUS (BI, MIS)                                     Naznačene izmijenjene formule u finanasijskom planu Poboljšanje Ovo poboljšanje boji pozicije u finansijskom planu ako se formula razlikuje od originalne a koja je uvezena iz bilansi. Ovo omogućava korisniku da brzo prepozna bilo koje promjene u formulama na planu.
ZEUS (BI, MIS)                                     FXRate promjena polja Izmjena Polje FXRate u proceduri pZE_BalancePrint je promijenjeno iz decimalnog (13,6) u float. Ova promjena će poboljšati obračun valute.
ZEUS (BI, MIS)                                     Ad-hoc kao element nadzorne ploče Poboljšanje
Na nadzorne ploče smo dodali ad-hoc analize. Ad-hoc predložak analize sada možemo dodati na kontrolnu tablu kao predložak za odabranu nadzornu ploču sa područjem podataka koji se može uređivati ​​i grafikonom.
PANTHEON COMMON                                    Fast Report - Dizajn ispisa: spremanje izmjena Izmjena Ispravka spremanja promjena u tabu KOD prilikom zatvaranja obrasca.
PANTHEON COMMON                                    DMS forma skeniranja - premjestite datoteke nakon uvoza Poboljšanje Datoteke uvezene na formi za skeniranje mogu se premjestiti u određenu mapu nakon što se uvoz završi.
PANTHEON COMMON                                    Pretraga subjekta po JIB polju Bug Omogućeno je pretraživanje subjekta po JIB polju.
PANTHEON COMMON                                    ARES uvoz iz Excela - .XLS format Izmjena ARES uvoz iz Excel starijeg formata (.XLS) nije prepoznatljiv.

Nova poruka se otvara kada se koristi .XLS format: Nevažeća verzija datoteke ili format datoteke. Korisnik mora sačuvati datoteku kao noviji excel format .XLSX kako bi ARES import mogao prepoznati datoteku.
HEFAIST (Proizvodnja)                              Izdavanje i prijem otpatka sa serijskim brojem Poboljšanje U MF licenc iza proizvodnju omogućili smo izdavanje i prijem otpada po serijskom broju. U procesu izrade radnog naloga, u slučaju upravljanja otpadom po serijskom broju, ovaj otpad se može izdati i vratiti u željeno skladište pod željenim serijskim brojem, što nam omogućava da olakšamo dalje korištenje otpada u procesu proizvodnje.
Mnemo (Document Management)                        DMS - Spremite parametre vodenog žiga na pregledniku dokumenata Poboljšanje Parametri vodenog žiga se sada automatski pohranjuju.
PANTHEON COMMON                                    Izvoz subjekata i Artikala u Excel Izmjena U izvezenoj excel datoteci prvi red je proširen. Ispravka: smanjenje prvog reda u excelu.
ZEUS (BI, MIS)                                     ZEUS kreiranje izvještaja ne radi s DREP Bug ZEUS sistem izvještavanja omogućuje korisnicima da uključe različite template-a PA izvještaja. Jedan od njih su i template-i iz izvještaja o narudžbi, koji u prethodnim verzijama nisu radili dobro. Kada bi korisnik ponovno otvorio izvještaj (ili kreiran/DREP zadatak) izvještaj bi pokazao pogrešku da nedostaju kriteriji. U verziji 2600 ova je pogreška ispravljena tako da template-i narudžbe rade normalno na ZEUS izvještajima.
HEFAIST (Proizvodnja)                              Dugme za otvaranje detalja istorije predkalkulacija Poboljšanje Dodano je dugme za otvaranje detalja prethodnog proračuna koji su dodani u istoriju.
HERA (HRM)                                         Putni nalozi - radno mjesto Poboljšanje Radno mjesto i odjel na putnom nalogu pune se nastavno na datuma kreiranja putnog naloga i radno mjesto aktivno u tom periodu, a ne na zadnje aktivno radno mjesto. Također, moguće je kreirati putni nalog za neaktivnog radnika, ako se isti kreira za razdoblje u kojem je radnik radio/bio aktivan
Mnemo (Document Management)                        ToDo: -Novi izvještaj - Zadaci po korisnicima Poboljšanje Novi izvještaj 0W5 za prikaz svih zadataka po korisnicima. Izvještaj se nalazi u ToDo formi.
Mnemo (Document Management)                        ToDo - Novi izvještaj 0W7 - koliko dugo korisnik ima određeni zadatak Poboljšanje ToDo: Kreiran je novi izvještaj (0W7) koji pokazuje koliko dugo korisnik ima zadatak.
HEFAIST (Proizvodnja)                              Brisanje povezanih dokumenata na RN Poboljšanje Prilikom brisanja povezanih dokumenata na radnom nalogu, količine se vraćaju u prvobitno stanje.
Mnemo (Document Management)                        Izvještaj za zadatke koji su odgođeni Poboljšanje Novi izvještaj 0W6 za sve zadatke koji su prošli rok Datum dospijeća.
ZEUS (BI, MIS)                                    
Omogoćeno podnožje na elementu nadzorne ploče tipa Tabela
Poboljšanje U tabele+u nadzorne ploče smo dodali podnožje s mogućnošću izračunavanja sume svake kolone sa numeričkim vrijednostima.
PANTHEON COMMON                                    Omogućite izvoz mreža u PA u Excel XLSX format. Poboljšanje Dodatna opcija za .XLSX format, .XLS je također moguća.
HEFAIST (Proizvodnja)                              Grupna izdavanja i prijemi Izmjena U proizvodnji smo omogućili da se grupna izdavanja/prijemi mogu izvršiti u proizvodnji i za RN koji sadrže materijale ili proizvode po serijskim brojevima. To je izvedeno zbog povezanosti PA sa raznim eksternim rješenjima odn. detaljima unutar PA, što bi manje opterećivalo sistem ovom batch obradom, a samim tim i rad u PA. 

Da biste mogli izvršiti grupni prijem za proizvode kojima se upravlja serijskim brojem, potrebno je povezati prijem sa odgovarajućim serijskim brojem:
• U polje tHF_WOExSerialNo. anMultiRecID se mora unijeti #lhf_WOExProd. anProductId, tako da program zna koji serijski broj pripada kojem prijemu

Kao i kod preuzimanja, isto važi i za izdavanja:
• Ako dodijelite serijske brojeve preko procedure [dbo].[pHF_WOSerialNoAutoIssue] vne morate ništa da mijenjate
• Međutim, ako ručno navedete serijske brojeve na izdanju, to je potrebno u polju tHF_WOExItemSerialNo. anMultiIssueId vnesti polje #lhf_WOExMate. anMateID, s čime se izdavanje povezuje sa serijskim brojevima u Panteonu 
Mnemo (Document Management)                        DMS - Obavijesti o pristupu pohrani Poboljšanje Dodate su obavijesti o neuspješnoj vezi ili preuzimanju datoteke.
HEFAIST (Proizvodnja)                              Povećaj polje acNote u Thf_woex Izmjena Povećavanje polja acNote u Thf_woex u nvarchar(MAX
HEFAIST (Proizvodnja)                              Zaključavanje proizvodnog perioda Poboljšanje Zaključavanje proizvodnog perioda omogućava, da se odabrani nezaključeni radni nalog zaključi. Za razliku otvorene količine se automatski kreiraju novi radni nalozi sa zapisanom vezom na izvornom radnom nalogu.
ZEUS (BI, MIS)                                     Pregled za OLAP  izmjene Izmjena Zbog promjene procedure za izračunavanje valute, morali smo napraviti neke promjene na ZEUS pogledima kako bismo osigurali da su podaci prikazani i izračunati ispravno.
ZEUS (BI, MIS)                                     Strana valuta na planu Poboljšanje Uredili smo prilagodili preračun plana u stranoj valuti. Dodali smo također opciju i za obračun plata.
PANTHEON COMMON                                    ARES TDBChart Components Registration Poboljšanje ARES TDBChart Components Registration
PANTHEON COMMON                                    Artikli - kaskadno brisanje Ugovorenih cjenika za subjekte i kategorije subjekata Poboljšanje Prilikom brisanja artikala iz baze podataka briše se i »Ugovoreni cjenovnik za subjekte i kategorije subjekata «.
HEFAIST (Proizvodnja)                              Tip resursa i Kooperant (Osnovna sastavnica/Operacije/Resursi) Poboljšanje Na operaciju na osnovnim sastavnicama je dodan podatak o Tipu resursa i Kooperantu.
PANTHEON COMMON                                    Autorizacije: postavke za DMS statuse Bug Ispravka podešavanja autorizacija za DMS statuse.

Zadnja sprememba: 26. 4. 2022 @ 09:11

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare .

Add Content...