Новости

26
Почитувани корисници,
 
Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.27.00
 
Новости по модули:
 
Ремарк Наслов Модул Тип Новости
56395 Интегрирање на копчиња во WF WorkFlow                                           Improvement Можност за интеграција на работни процедури во копчиња на секаква форма
65348 Издавање и прифаќање на отпад со сериски број HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement Во лиценцата за производство на MF овозможивме издавање и прифаќање на отпад по сериски број. Во процесот на креирање на работен налог, во случај на управување со отпад по сериски број, овој отпад може да се издаде и да се однесе назад во саканиот склад под саканиот сериски број, што ни овозможува да го олесниме понатамошното користење на отпадот во производниот процес.
65490 Креирања на ЗЕУС извештаи за DREP ZEUS (BI, MIS)                                     Bug Системот за известување ZEUS им овозможува на корисниците да вклучат различни шаблони за извештаи за PA. Еден од нив се и шаблони од извештајот за нарачки, кои во претходните верзии не работеа добро. Кога корисникот повторно го отвори извештајот (или создадена / DREP задача) извештајот покажа грешка дека критериумите недостасуваат. Во верзијата 2600 оваа грешка беше поправена, така што шаблоните за нарачка работат нормално на извештајот ZEUS.
65514 Копче за отворање на деталите за историјата на предкалкулацијата HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement Додадено е копче за отворање на деталите за претходна пресметка додадени во историјата.
65521 Патни налози работно место HERA (HRM)                                         Improvement Работното место и одделот на патниот налог се пополнуваат на датумот на креирање на патниот налог и работното место активно во тој период, а не на последното активно работно место. Исто така, можно е да се направи патен налог за неактивен работник, доколку е креиран за периодот во кој работникот работел/ бил активен
65646 Бришење на поврзани документи на РН HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement При бришење поврзани документи на работен налог, количините се враќаат во првобитната состојба.
65658 Извештаи за Задачи кои се доспеани Mnemo (Document Management)                        Improvement Нов испис 0W6 - за сите задачи кои им е поминат рокот на валутација
65716 Веб-услуги на Пантеон - брз и ефикасен пристап до податоците од Пантеон HEFAIST (Proizvodnja)                              Datalab internal Со помош на онлајн услугите, корисниците на Пантеон ќе можат брзо и ефикасно да поврзуваат различни дисперзирани системи и да разменуваат деловна логика внатре и надвор од компанијата.
За таа цел направивме онлајн каталог на веб сервиси, кој ја содржи сета потребна документација и каде корисникот може да ја тестира операцијата и да ги подготви саканите податоци во Json формат.
Корисникот може да ги подготви саканите податоци од списоци со шифри како што се Иденти, Партнери ... или податоци за трансакции на работни налози, нарачки, фактури или за првично пополнување или само условни податоци.
Веб сервисите овозможуваат и извршување на поединечни процедури.
65953   PANTHEON COMMON                                    Improvement Додавање на опција за XLSX, XLS формат е возможна
66343 Заклучок на производствен период HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement Заклучокот на производствен период овозможува да се заврши избраната работа во тек. За разлика од отворената количина, новите работни налози автоматски се креираат со врска до оригиналниот работен налог.
66365 Преглед на OLAP промени ZEUS (BI, MIS)                                     Change Поради промена на процедури за калкулација на курс направени се промени на прегледите на ZEUS за точен преглед на податоците 
66605   PANTHEON COMMON                                    Improvement При бришење на Идент од базата, истовремено ќе биде избришен договорен ценовник на партнери и шифрарник на тип на партнер 
66606 Тип на ресурс кај Соработник (Основна спецификација/Операции/Ресурси) HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement На операциите во основната спецификација е додаден тип на ресурс во Соработник
 
 
  • Пуштена е новата верзија на PANTHEON - 10.0.27.00

Zadnja sprememba: 26. 4. 2022 @ 11:07

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Ве молиме да се регистрирате и потоа напишете коментар!

Add Content...