Vesti

05
Poštovani korisnici,
 
Izašla je nova verzija programa PANTHEON 10.0.27.00
 
Srdačan pozdrav,
 
Vaš Datalab 
 
Remark Title Modul Type News
52811 ZE Dash - Dodaj OLAP PivotGrid na Kontrolnoj tabli ZEUS (BI, MIS)                                     Improvement Vratili smo mogucnost dodavanja OLAP analize na kontrolnu tablu. Ponovo mozete dodati template OLAP analize kao OLAP element kontrolne table.
56395 WF – Integracije na tasterima WorkFlow                                           Improvement Dodali smo mogucnost za integraciju poslovnih procesa na tastere na bilo kom obrascu.
59135 Označene promenjene formule u finansijskom planu ZEUS (BI, MIS)                                     Improvement Ovo poboljsanje boji pozicije u finansijskom planu, ako se formula razlikuje od prvobitne, koja je bila uvezena iz bilansa. Ovo omogucava korisniku da brzo prepozna bilo koju promenu u formulama nu planu.
59137 Promena polja 'FXRate' ZEUS (BI, MIS)                                     Change Polje 'FXRate' u proceduri 'pZE_BalancePrint' je promenjeno iz decimalnog (13.6) u float. Ova promena će poboljšati tačnost obračuna valute.
63295 Ad-hoc kao element kontrolne table ZEUS (BI, MIS)                                     Improvement Na kontrolne table smo dodali ad-hoc analize. Sada predlozak ad-hoc analize dodajemo na kontrolnu tablu kao predlozak izabranoj kontrolnoj tabli sa uredjivanjem područjem sa podacima i grafom.
63499 FastReport – oblikovanje trazenja snimanje promena PANTHEON COMMON                                    Change Popravili smo snimanje promena u panelu Sifra i pri zatvaranju obrasca.
64543 Obrazac za skeniranje u DMS – pomeranje datoteka po uvozu PANTHEON COMMON                                    Improvement Datoteke, uvežene preko obrasca za skeniranje, je po uvozu moguce pomeriti u željenu mapu.
65237 Uvoz Excel datoteka u ARES – format .xls nije podrzat PANTHEON COMMON                                    Change Nova poruka se otvara kada se koristi format .xls neodgovarajuci format ili nevazeca verzija datoteke. Korisnik mora da snimi datoteku u novijem formatu (.xlsx), da funkcija za uvoz u ARES moze da prepozna datoteko.
65348 Izdavanje i prijem otpatka sa serijskim brojem HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement U proizvodnji MF omogućili smo izdavanje i prijem otpada po serijskom broju. U procesu izrade radnog naloga, u slučaju upravljanja otpadom po serijskom broju, ovaj otpad se može izdati i vratiti u željeno skladište pod željenim serijskim brojem, što nam omogućava da olakšamo dalje korišćenje otpada u procesu proizvodnje.
65372 DMS Parametri vodenog žiga se sada automatski čuvaju. Mnemo (Document Management)                        Improvement Parametri vodenog žiga se sada automatski čuvaju.
65387 Izvoz subjekata i idenata u Excel datoteku PANTHEON COMMON                                    Change U izveženoj Excel datoteci je prvi red je rasiren. Ovo je ispravljeno.
65433 Obavestenje o prekoračenom limitu u naplati Pantheon VET                                       Improvement Ako imamo postavljeno ograničenje za Entitet i takav Entitet se unese na razmatranje i Entitet je prekoračio ograničenje, bićemo obavešteni o prekoračenom limitu.
65490 Kreiranje ZEUS izveštaja sa DREP ZEUS (BI, MIS)                                     Bug ZEUS sistem izveštavanja omogućava korisnicima da uključe različite PANTHEON šablone izveštaja. Jedan od njih je i šablon iz izveštaja o porudžbini, koji nije funkcionisao kako treba u prethodnim verzijama. Ispravili smo grešku kada je korisnik ponovo otvorio izveštaj (ili kreirao / DREP zadatak), tako da šabloni naloga sada rade normalno na ZEUS izveštaju.
65514 Dodato je dugme za otvaranje detalja prethodnog izračunavanja koji su dodati u istoriju. HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement Dodato je dugme za otvaranje detalja predkalkulacije koji su dodati u istoriju.
65521 Putni nalozi - radno mesto HERA (HRM)                                         Improvement Radno mesto i odeljenje na putnom nalogu pune se na dan kreiranja putnog naloga i radno mesto, koje je bilo aktivno u tom periodu, a ne poslednje aktivno radno mesto. Takođe, moguće je kreirati putni nalog za neaktivnog radnika, ako se isti kreira za razdoblje u kojem je radnik radio/bio aktivan
65639 Novi izveštaj 0W5 za prikaz svih zadataka po korisnicima. Izveštaj se nalazi na obrascu Zadaci. Mnemo (Document Management)                        Improvement Pripremili smo nov ispis (0W5) za prikaz svih zadataka po korisnicima. Ispis se nalazi na obrascu Zadaci.
65642 ToDo: Kreiran je novi izveštaj (0W7) koji pokazuje koliko dugo korisnik ima zadatak. Mnemo (Document Management)                        Improvement ToDo: Kreiran je novi izveštaj (0W7) koji pokazuje koliko dugo korisnik ima zadatak.
65646 Prilikom brisanja povezanih dokumenata na radnom nalogu, količine se vraćaju u prvobitno stanje. HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement Prilikom brisanja povezanih dokumenata na radnom nalogu, količine se vraćaju u prvobitno stanje.
65658 Izvestaj za zadatke ciji je rok prosao. Mnemo (Document Management)                        Improvement Novi izveštaj 0V6 za sve zadatke ciji je rok prošao DateDue
65716 Web PANTHEON servisi – brz i efikasan dostup do PANTHEON podataka HEFAIST (Proizvodnja)                              Datalab internal Uz pomoć onlajn servisa, korisnici Panteona će moći brzo i efikasno da povežu različite disperzovane sisteme i razmene poslovnu logiku unutar i van kompanije.
U tu svrhu kreirali smo onlajn katalog web servisa, koji sadrži svu potrebnu dokumentaciju i gde korisnik može da testira rad i pripremi željene podatke u Json formatu.
Korisnik može pripremiti željene podatke šifrarnika kao što su Identi, Subjekti... ili podatke o transakcijama radnih naloga, naloga, faktura ili za početno popunjavanje ili samo za uslovne podatke.
Online usluge takođe omogućavaju pojedinačne procedure.
65738 Omogucen footer na elemntu kontrolne table ZEUS (BI, MIS)                                     Improvement U kontrolne table dodali smo , footer sa opcijom, da izračuna svotu svake kolone sa numeričkim vrednostima.
65739 Integracija PANTHEON Vet sa ZOETIS Pantheon VET                                       Improvement Pripremili smo integraciju PANTHEONA Vet sa ZOETIS. Preko PANTHEON interfejsa FUSE moguce je poslati narudzbinu za analizu iz PANTHEONA Vet u aparate VETSCAN, koji rezultat analize vracaju u PANTHEON Vet.
65801 Nosioci troskova  i PANTHEON Vet Pantheon VET                                       Improvement U Naplatu smo dodali mogucnost nosioca troskova. Nosilac troska je moguce dodati na panelu Vlasnik ili u pojedinacan red, kada unesemo ident.
65953 Omogucen izvoz gridova iz PANTHEON-a u Excel format .xlsx. PANTHEON COMMON                                    Improvement Omogucili smo izvoz mreza iz PANTHEON a u Excel format .xlsx (podrzan je i format .xls).
65999 Grupna izdavanja i prijemi HEFAIST (Proizvodnja)                              Change U proizvodnji smo omogucili da a izdavanja/preuzimanja mogu vršiti u proizvodnji i za DN koji sadrže materijale ili proizvodi upravljani serijskim brojem. To je učinjeno zbog veza PA sa raznim spoljnim rešenjima odn. završni detalji unutar PA, što bi manje opterećiva"U proizvodnji smo omogućili da se gruplo sistem ovom batch obradom, a samim tim i rad u PA.

Da biste mogli da izvršite grupni prijem za proizvode kojima se upravlja po serijskom broju, potrebno je povezati prijem sa odgovarajućim serijskim brojem:
• U polju tHF_VOEkSerialNo. anMultiRecID mora biti unesen #lhf_VOEkProd. anProductId, tako da program zna koji serijski broj pripada kom preuzimanju

Slično preuzimanju, sledeće se odnosi na pitanja:
• Ako dodeljujete serijske brojeve putem [dbo] procedure [pHF_VOSerialNoAutoIssue], ne morate ništa da menjate
• Ako ručno navedete serijske brojeve na izdavanju, morate uneti polje tHF_VOEkItemSerialNo. anMultiIssueId unesite polje #lhf_VOEkMate. anMateID da poveže izdavanje sa serijskim brojevima"
66076 DMS – Storage Access Notifications Mnemo (Document Management)                        Improvement Dodali smo obavestenja, koja obavestavaju o neuspešnom uspostavljanju veze.
66104 Povecano unosno polje za napomene u THF_woex HEFAIST (Proizvodnja)                              Change Polje za napomene (acNote) v Tfh_woex smo povecali do najveceg moguceg broja znakova (nvarchar(MAX).
66143   Pantheon VET                                       Improvement  
66263 ZOETIS – kreiranje narudzbina za analizu u Poravnanju Pantheon VET                                       Improvement Narudzbinu za analizu mozemo da kreiramo i neposredno u Poravnanju. U čarobnjaku izaberemo mogucnost ZOETIS. U programu se otvara maska za unos narudzbina, gde treba izabrati samo jos vrstu analize.
66333 Custom call added to phf_scholGatherCreateWOfrmFMT HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement U phf_scholGatherCreateWOfrmFMT smo dodali poziv po meri za proceduru PHF_SchdGatherCreateWOfrmFMTCustom.
66343 Zaključak proizvodnog perioda HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement Zakljucak perioda proizvodnje omogućava da se završi odabrani posao u toku. Za razliku od otvorene količine, novi radni nalozi se automatski kreiraju sa pisanom vezom do originalnog radnog naloga.
66365 Promene i OLAP views ZEUS (BI, MIS)                                     Change Zbog promene u proceduri za izračun valute smo morali promeniti neke views u ZEUS-u, da bi obezbedili i pravilan prikaz i izračun podataka.
66368 Strana valuta na planu ZEUS (BI, MIS)                                     Improvement U ovom remark-u, pregledali smo i prilagodili obračun planova u stranoj valuti. Dodali smo i obračune za plate.
66439 ARES TBD: Chart Components Registration PANTHEON COMMON                                    Improvement ARES TBD: Chart Components Registration
66554 Azil - broj zivotinja Pantheon VET                                       Change Numerisanje zivotinja smo popravili sa 10-cifrenog na 8-cifren broj. Ova promena vazi za Azile.
66594 Filter nosilac troskova je dodat U obracun naplate Pantheon VET                                       Improvement Filter nosilac troskova je dodat U obracun naplate. Korisnik moze imati prikaz izvestaja i uz pomoc ovog filtera.
66605 Identi – brisanje Ugovorenog cenovnika za Subjekte i kategorije subjekata PANTHEON COMMON                                    Improvement Prilikom brisanja identa iz baze podataka se izbriše i šifarik 'Ugovoreni cenovnik za  Subjekte i kategorije Subjekata'.
66606 Dodat podatak Tip resursa i Kooperant: Osnovna sastavnica | Operacije | Resursi HEFAIST (Proizvodnja)                              Improvement U meniju Operacije na Osnovnoj sastavnici su dodati podaci o Tipu resursa i Kooperantu.
66646 Azil - promena statusa u slucaju odlaska zivotinja Pantheon VET                                       Improvement U slučaju da životinje napuste Prihvatilište, menjamo i status. Ako se radi o usvajanju, emisiji, ... status se menja u Neaktivan. U slučaju smrti i eutanazije, status prati Mrtav
66667 Boja zivotinja Pantheon VET                                       Improvement Dodali smo listu kodova boja u polje Boja. Dvostrukim klikom na ovo polje otvara se šifra i korisnik može podesiti boje životinja po želji. U padajućoj listi već postoji asortiman najčešćih boja.
66668 Dodata dodatna polja na panelu Mačke Pantheon VET                                       Improvement Na panelu Mačke u Vlasniku životinje smo dodali nova polja: broj čipa, datum čipovanja, datum izdavanja putne isprave i dužina dlake.
66669 Azil - dodato vreme dolaska i vreme pronalaska Pantheon VET                                       Improvement U slučaju dolaska životinja u prihvatilište, dodali smo datum dolaska i datum pronalazenja, kao i vreme dolaska i vreme pronalaska.
66681 U ispis 6VM dodati podaci za mačku Pantheon VET                                       Improvement Nova polja su dodata na karticu Mačka na vlasnicima životinja. Kao rezultat toga, morali smo da dodamo i ova polja u 6VM ispis.
66690 U ispise dodat podatak o Nosiocu troska Pantheon VET                                       Improvement Ako filtriramo ispise po mestu troškova, dodali smo i podatke o mestu troškova u zaglavlje ispisa.
66697 Otvaranje 6VC ispisa iako nedostaje podatak na tabu Lecenje Pantheon VET                                       Bug U slučaju da u dokument lecenje ne unesemo podatke o dokumentu lečenja, izveštaj 6VC neće biti otvoren. Sada smo uredili ovo da se otvori čak i ako su podaci na kartici Lecenje prazni.
66726 Autorizacije – permission za statuse DMS PANTHEON COMMON                                    Bug Popravili smo podesavanja za statuse DMS
  • Izašla je nova verzija programa PANTHEON 10.0.27.00

Zadnja sprememba: 5. 5. 2022 @ 12:59

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare .

Add Content...