Novice

13

V četrtek, 10.11. 2011, smo objavili letno poročilo  in kot običajno smo naslednji dan imeli konferenco za banke, investitorje, borzne analitike in novinarje na kateri predstavimo preteklo leto in načrte za naslednje. Video posnetek je že iz montaže in objavljen. Zahvala Dnevniku, STA in NLB, ki so se jo udeležili. Za analitike očitno še nismo dovolj zanimivi :-)

So pa toliko bolj zanimivi rezultati preteklega leta. Kar dobro leto je za nami. Leto, v katerem je precej dolgoletnih aktivnosti dozorelo. Kratkoročne kredite smo dokončno spremenili v dolgoročne. Pa še nekaj takih, za prihajajoče obdobje zelo pomembnih dosežkov. Spet se lahko le zahvalimo avantgardnosti Datalaba in sreči, da nas je kriza močno udarila v začetku (2008) in smo danes precej drugačni. Kajti ko gledam rezultate IT branže in dela gospodarstva ter poslušam zgodbe si pogosto mislim, kako neprijetno bo spoznanje, da so zapravili pretekli dve leti in rahel predah zadnjega pol leta z ohranjanjem statusa quo. Ne bi bil rad v njihovi koži...

In glej, povsem nepričakovano se ob objavi rezultatov zbudi tudi Ljubljanska borza. Naš tečaj zraste za 25% iz 1.6€ / delnico na 2.0€ / delnico. Ob sicer skromnem prometu 10 lotov (=20€). Zagotovo ena lastovka ne prinese pomladi - bomo videli, kako se bo tečaj držal. Ne pričakujem prav preveč glede na situacijo (Italija, slo obveznica na 7+% yield, ...). Čeprav "če si lahko dovolim" pa po drugi strani če hočeš kupovati z državo in situacijo neokužene papirje na LJSE potem izbira ni prav velika. Takih, s (še tako potencialnim) potencialom faktorske rasti pa še manj :-)

No skratka, konec poslovnega leta (zavezovanje mašnice z letnim poročilom je v bistvu pravi konec PL) mi je omogočilo, da sem končno prišel do malo branja. In naletel na izreden članek Lenarta J. Kučića o zasebnosti in Facebooku. Nič kar ne bi slutili/vedeli a ko prebereš povzetek zbranih podatkov ne ostaneš ravnodušen. Menim da Datalab ne more biti povezan s takim praktikami. Zato se, dragi uporabniki opravičujem, ampak naročil sem kolegom, da prekinejo vsakršno povezavo s tem spletom in da tudi ustavimo integracijo Google+ v naš usersite. Ne bi bili namreč radi sostorilci profiliranja za katerega se ne ve, zakaj bo uporabljeno. Prodajanje tako zbranih podatkov naprej pa se mi zdi še posebaj sporno in je olajšalo odločitev. Lahko da tvegamo osamo v kiberprostoru in (delen) osip uporabnikov. Vendar določene prakse enostavno ne morejo biti tolerirane.

Pozdrav vsem,
Andrej Mertelj

  • Investor conference, delnica zraste na 2€ & Facebook

Zadnja sprememba: 29. 11. 2011 @ 22:29

Komentiraj

Trenutno ni komentarjev. Bodi prvi!

Napiši komentar

Prosimo registrirajte se in nato napišite komentar!

Add Content...