News

PANTHEON X

06

Restavracija Harfa je spet ponudila s prijetnim ambientom in izbrano hrano in pijačo dovolj »varno« okolje obema uporabnikoma, da sta v družbi naju z Anjo razgovorila o svojih izkušnjah s PANTHEON-om (no, pa še o marsičem drugem, kar ne spada na tole mesto, čeprav je morda še mnogo bolj zanimivo od vsega, kar boste prebrali v nadaljevanju).  :)

 »Takšna srečanja uporabnikov so zelo prijetna in konstruktivna«, je bila zadovoljna z našim druženjem gospa Višnja Palaić, vtisi gospoda Jožeta Keršiča pa so nekako 'pogojno pozitivni' : (»Recimo, da so prijetni,« nam je zaupal po koncu našega druženja v enem izmed odgovorov v vprašalniku.) Po mnenju gospe Višnje bo nadaljevanje teh srečanj tudi v prihodnje, pa tudi še intenzivnejša komunikacija glede uporabe programa med Datalabovci in uporabniki, zagotovo še bolj povezalo  in razširilo PANTHEON skupnost. Jože Keršič pa je bil mnenja, da se bo to zgodilo le, če bo uporabniška izkušnja dobra oziroma boljša od izkušnje s konkurenčnimi izdelki in če bomo na Datalabu naredili zmogljiv program, ki ne potrebuje nenehno servisa.

Tokrat sva bili z Anjo priča zelo zadovoljni in hvaležni, dolgoletni uporabnici PANTHEON-a, ki nama je ves čas srečanja »božala dušo« s svojo prizanesljivostjo in pozitivnostjo in vsake toliko malce ognjevito pomirila gospoda Jožeta, ki pa  - za razliko od nje - z delovanjem PANTHEON-a (še) ni zadovoljen.  Upamo seveda, da bo naše srečanje z gospodom Jožetom (in posredovanje njegovih težav pristojnim na Datalabu) pospešilo njihovo reševanje in da bo nekega dne tudi on prepričan, da je z nakupom PANTHEON-a sprejel najbolj pravilno odločitev svojega življenja. :)

 

Datalabovci se že veselimo naslednjega druženja z vami, spoštovani obiskovalci PANTHEON-ovih uporabniških strani! In pogoj za to, da ste prav vi pocrkljani z izbrano hrano in pijačo v dobi družbi? Jah... - dajte si vsaj enkrat zares duška in brezmejno komunicirajte na tem našem »neskočnem virtualnem papirju« - veseli vas bomo!

 

 

 

KDO STA TOKRAT NAGRAJENA OBISKOVALCA U-SITEA IN KAJ MENITA O NAŠEM DELU?

                                               

                       Višnja Palaić (računovodja v podjetju Racman).

 

Kaj bi spremenili na uporabniških straneh, da bi jih naredili še bolj uporabnikom prijazne?

»Mogoče koncept, ki je zasnovan tako, da so uporabniške strani  (predvsem forum)  bolj prilagojene osebam z odličnim poznavanjem uporabe Panteona kot tistim manj izkušenim.«

 

In kaj gospa Višnja meni o PANTHEON-u?

»Sem ena prvih uporabnic Pantheona že od ustanovitve Datalaba – zadovoljna sem z njim in mu zato ostajam zvesta še danes. Mogoče bi v Pantheonu spremenila le odpravo odprtih pozicij  pri preračunu  materijalnih prometov – obnove zalog.«

 

                           

                                 Jože Keršič (računovodja v podjetju Aerodent d.o.o.)

 

Kaj bi spremenili na uporabniških straneh, da bi jih naredili še bolj uporabnikom prijazne? »Vsekakor bi jih bilo potrebno narediti bolj pregledne in začetnikom »všečne«.

 

In kaj meni gospod Jože o PANTHEON-u?

"1.) zakomplicirano kreiranje novih baz/podjetij

 

2.) zakomplicirano arhiviranje/restavriranje in prenašanje podatkov med računalniki (trenutno mi arhiviranje znotraj Pantheona sploh ne deluje)

3.) zakonske novosti, kot recimo novi trr-ji (oktober 2011), bi pričakoval da se dopolnijo v programu z novo verzijo oziroma se da možnost enostavne posodobitve, ne pa da moramo sami vnašati splošno znane za vse iste zakonske spremembe; Artnik

4.) avtomatsko sodelovanje z edavki, ajpes in zpiz-om, torej direktna oddaja obrazcev/poročil

5.) pogodbe o delu, napačno obračuna zakonsko določen znesek za zavarovanje, ne naredi rek2 obrazca, preračun neto ne gre

6.) plače za s.p., napačno izpiše obrazec za davkarijo, sem moral popraviti izpis (na rek obrazcu pa ročno popravljam na edavkih), sicer mi je različno izpisoval mesečno osnovo in redno delo, čeprav so ure enake (AOP 110 in 120) in zneska bi tudi morala biti JanjaK JK: Spre bi upala trditi, da ob pravih nastavitvah dela ok, ker drugace bi bilo veliko prijav na to temo. Brez konkretnega primera (izpis plačilke, izpis obrazca) tezko napišem kaj bi bilo.

7.) sedaj ste zakomplicirali še z zaščito licenc, no saj nimam nič proti, samo rešitev je obupna, sam sem navajen prenašati baze iz računalnika na računalnik, prav tako sedaj v času dopustov, baze gredo z menoj, sedaj ste pa vse skupaj zaklenili na eno mesto..., rešitev ki zahteva internet za nas ne pride v poštev (v tujini je internet drag in na raznih destinacijah ga sploh ni), v kolikor bi šlo bi bilo še najbolje če bi se dalo imeti baze (in vašo zaščito) na usb ključu...

8.) sam način trženja je vse prej kot zaželjen, kakor opažam, vi program prodate in tržite osveževalno pogodbo, potem imate pa podpornike, ki izvajajo servis in nastavitve, glede na samo zakompliciranost programa tudi povsem osnovne..., ta vmesni člen žal za nas ni sprejemljiv, vsaj ne po takih cenah kot smo jih bili deležni pri od vas dodeljenem podporniku, da o njihovih kompetencah niti ne govorim, resnično slaba izkušnja...

9.) Obračun odpravnine ne deluje, vsaj ne v naši verziji Pantheona

 

10.) Sem dobil po srečanju uporabnikov tudi takoimenovano prestopno izjavo in ne morem se znebiti občutka, da ste pri Datalabu bolj zbirokratizirani kot državna uprava. Ko smo program nabavili, ni bilo potrebno nobene pisne pristopnice pošiljati po pošti nikamor. Pričakoval bi, da boste naredili vse da se čimlažje in čimhitreje težave odpravijo, tako pa poleg prestopne izjave pričakujete še pisno obrazložitev. V kolikor vam ni dovolj zaskrbljujoče dejstvo, da stranka ni zadovoljna z vašim izvajalcem in to tako, da niti delati ne more z vašim produktom, potem resnično ne vidim pravega smisla v takem pisanju. Sem vam pa v razgovoru jasno povedal kje so težave. V kolikor smo samo mi imeli takšno "srečo" z dotičnim podpornikom, je povsem vseeno kje se je zalomilo, v kolikor so težave stalnica (po mojih izkušnjah v razgovorih z drugimi vašimi strankami so), boste morali pa sami pospraviti pred svojim pragom.

 

11.) Glede na slabe izkušnje z dosedanjim podpornikom, dopuščam možnost, da vaš produkt Pantheon ni bil že v štartu pravilno skonfiguriran (da ne omenjam težav ki so jih imeli že z namestitvijo sql strežnika, je bilo potrebno počakati na "strokovnjaka" in še ta se je lovil in iskal pravo verzijo, ure so pa seveda zaračunali nam), vsekakor pa ponovno povdarjam, od kupljenega računovodskega programa pričakujemo funkcionalnost kot jo na papirju ponuja, torej obračun plač, podjemnih pogodb, odpravnin,...(drugega še niti preizkusili nismo), mora delovati za povprečne potrebe brez dodatnih posegov, sicer program ni to kar bi moral biti.

 

12.) Pri PA nas nasplošno motijo  zakompliciranost/nelogičnost, program je preveč programerski in premalo življenski (ne gre zgolj za to, kaj naj program omogoča, gre predvsem za to, kako lahko dober program čimbolj olajša delo).

 

Nihče ni nezamenljiv, vsekakor nas je pritegnila cena, glede na to kaj vse naj bi ponujal, žal nismo vedeli, da vse to ponuja šele ob izdatnem dodatnem financiranju.

Da zaključim, nas kot računovodski servis zanima "user friendly" program, ki omogoča vodenje standardnih podjetij, obrtnikov in društev, brez da je treba poleg osveževalne pogodbe, izgubljati čas z ročnim vnosom splošnih zakonskih določil in drago plačevati tretje osebe za osnovne nastavitve (in še njih učiti kako morajo zadeve izgledati), na koncu pa itak vse še dodatno kontrolirati. Vse to se sešteva v skupno ceno programa, ki kaj kmalu ne vzdrži več poslovne upravičenosti."

 

Hvala obema uporabnikoma in – gospod Jože, vaše pripombe so že romale k direktorju! :)

  • ...IN SMO SE SPET POGOVORILI Z UPORABNIKI, KJE GA NAJBOLJ LOMIMO... :)

Zadnja sprememba: 20. 6. 2012 @ 17:03

Komentiraj

# rbatic
2012.06.07, пүрэв @ 14:56
Ko sva bila z gospodom Cafuto na prejšnjem srečanju je Nina rekla da sva prva gosta rečanj ki imava toliko pripomb.
Bravo Jože vi ste tretji in še zadeve kjer midva nisva noter ste navedel.
# Milena
2012.06.07, пүрэв @ 18:41
Ni dovolj, da se samo pogovarjate z nami uporabniki potrebno je tudi ukrepati ne pa, de se čaka po cele mesce al pa še več na odogovor. Včasih se mi zdi kot, da se delate norca iz nas. Jože je zelo jasno povedal kaj nas moti in nad tem bi se morali resno zamisliti, saj to škoduje vašemu podjetju.
#
2012.06.19, мягмар @ 11:01
Lahk ob dodala še deset točk k Jožetovim. PA tudi uporabljam že skoraj 14 let, a me nihče ne vpraša, kaj šele, da bi me pobavil na kosilo, hahaha. Se strinjam tudi z Mileno, da je odzivni čas res enormno dolg, oziroma ga včasih sploh ni.
# dselan
2012.08.07, мягмар @ 19:07
Z g. Jožetom se 100% strinjam... Programa, ki ga ne morem sam namestiti (v stilu Office programov), ne maram! Ko sem naredil zadnji upgrade, so se mi sesule nekakšne povezave med tabelami... in nasvet programa je, naj naredim ponovno nadgradnjo... ali pokličem podporo, ki bo za drag denar zadevo uredila... najbrž...

Ste poskusili kdaj namestiti PA na 64-bitne Windows7.... ? Mislite, da so kje napisna potanka navodila namestitve? Ni šans... to je ja delo za popornike...

Na koncu sem raje kupil enega starega Fujitsuja z 32-bitnimi WindowsXP...

Ja, pa z mojega delovnega računalnika bi rad uporabljal PA po mreži... Pred nakupom so mi zagotavljali, da to ni noben problem... Ampak to je sped delo za podpornike - natančnih navodil namreč ni!

Kakor koli obrnem - RTFM tukaj ne deluje, ker so navodila enostavno premalo natančna in močno pomanjkljiva...

Skratka, programa, ki ga ne morem sam upravljati (pa sicer uporabljam razno razne CAD/CAM programe z velikimi bazami, grafične programe in še kaj) načeloma ne potrebujem ... dal sem se prepričati z lepimi besedami in podatki v prospektih in presedlal na Pantheon...

Napiši komentar

Samo registrovani korisnici mogu postavljati komentare .

Add Content...