News

Entries for 'MIRJAMKO'


14
Povečanje stopenj DDV po ZIPRS1314-A

Od vključno 1.7.2013 se DDV obračunava in plačuje po splošni stopnji 22% od davčne osnove po ZDDV-1 in po nižji stopnji 9,5% od davčne osnove po ZDDV-1. Oglejte si prilagoditve v PANTHEON-u.

13
Z brezpapirnim poslovanjem do večje učinkovitosti

Na trg prodirajo vedno bolj izpopolnjene, uporabniku prijazne in cenovno ugodne tehnologije za brezpapirno poslovanje, ki podjetjem omogočajo popoln nadzor nad dokumentacijo in predvsem velike prihranke. O prednostih brezpapirnega poslovanja si preberite v članku, ki ga je za vas pripravila avtorica v Podjetniški enciklopediji, ga. Ingrid Drozg iz Računovodskega servisa Zeus.

13
Preoblikovanje s.p. v d.o.o. - za vašo varnost in ugled!

Samostojni podjetnik se lahko tveganju izgube osebnega premoženja izogne s preoblikovanjem podjetja v družbo z omejeno odgovornostjo. Preberite si članek o preoblikovanju s.p. v d.o.o., ki ga je za vas pripravila avtorica v Podjetniški enciklopediji, ga. Ingrid Drozg iz Računovodskega servisa Zeus.

29
Vodenje usmerjeno v ljudi - v naloge

Tako kot vsi posamezniki ima tudi vsak vodja svoje preference – torej je lahko bolj naklonjen nalogam ali bolj ljudem. Skladno s temi poudarki prepoznamo 4 različne stile vodenja. Več o tem si preberite v članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za nas prispevala avtorica  ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o.

29
POSLOVNI TOKOVI

Vsako stanje je posledica nekih sprememb. Neko stanje v bilanci stanja je rezultat preteklih ali načrtovanih sprememb. Tako pridemo do poslovnih tokov. Več o tem si preberite v najnovejšem članku v U-site Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas pripravil dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

 

18
Datalab generalni sponzor mini olimpijade "Računovodstvo 2013"

Visoka šola Banja Luka College že tretje leto organizira študentsko tekmovanje s področja računovodstva, pod imenom »Računovodstvo 2013«. Mini olimpijada »Računovodstvo 2013« bo potekala 24. in 25. maja 2013 v Banja Luki v prostorih Banja Luka College-a.

12
Izredni popravek 55.60.21

Izšel je izredni popravek 55.60.21.

18
Finančna konkurenčnost podjetja

Finančna konkurenčnost je rezultat finančne politike in celovit prispevek finančne funkcije h konkurenčnosti podjetja kot celote. Več o tem si preberite v najnovejšem članku v U-site Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas pripravil dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.
 

11
Oh, kako me je strah....

Če misel na sestanek z novim poslovnim partnerjem v vas zbudi nelagodje, ki vas lahko pripelje do neprimernega čustvenega in vedenjskega odziva, imamo mogoče rešitev za vas. Preberite si članek "Oh, kako me je strah..., ki ga je za Podjetniško enciklopedijo prispevala avtorica ga. Saša Einsiedler, komunikacijska trenerka in svetovalka. 

09
Ravnanje z (bilančnim) dobičkom s posebnostmi pri družbah, ki ugotavljajo davčno osnovo z normiranimi stroški

Preberite si nov članek o ravnanju s (bilančnim) dobičkom, ki ga je za vas pripravil mag. Dejan Petkovič iz podjetja Abeceda Svetovanje d.o.o., v U-site Podjetniški enciklopediji in ne zamudite njegovih izobraževanj v okviru Datalab Akademije!

08
Obdavčitev kmetijske dejavnosti

Od leta 2014 bodo morala kmečka gospodinjstva, ki v povprečju dveh zaporednih let (2012 in 2013) dosegajo obdavčljive dohodke iz kmetijske in gozdarske dejavnosti v vrednosti nad 7.500 evrov, obvezno začeti z vodenjem računovodstva. Več o spremembah, ki jih prinaša ZDoh-2L si preberite v članku Obdavčitev kmetijske dejavnosti, ki ga je dr. Stane Kavčič iz Biotehniške fakultete UL prispeval k naši Podjetniški enciklopediji.

09
Osnove poslovanja in obveznosti d.o.o.

Mnogo podjetnikov, ki šele začenjajo svojo podjetniško pot in se odločajo med pravnoorganizacijskimi oblikami, se sprašuje, kakšne so značilnosti poslovanja v d.o.o. Več o tem si preberite v naši Podjetniški enciklopediji v članku Osnove poslovanja in obveznosti d.o.o., ki ga je za vas pripravila svetovalka iz Računovodskega servisa Zeus, Ingrid Drozg!

09
Vrste vodenja

Smiselno je, da vodja pozna različne pristope, svoje prednosti in slabosti, ter premore zadosti fleksibilnosti, da prilagaja svoje vedenje. S tem kreira svoj avtentičen slog, ki na dolgi rok ustvarja zaupanje in pozitivno klimo. Več o vrstah vodenja in prihajajočih prispevkih na to temo si preberite v članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za nas prispevala avtorica  ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o.

09
Obvezni večstranski pobot

Vas zanima kdo so dolžniki in kje prijavljajo obveznosti, kdaj dolžnik ni dolžan prijaviti denarnih obveznosti v večstranski pobot, kdo so solidarni dolžniki? Preberite si članek o obveznem večstranskem pobotu, ki ga je za nas pripravila avtorica v Podjetniški enciklopediji, ga. Ingrid Drozg iz Računovodskega servisa Zeus.

01
Vodja kot vzgled

Dober vzgled daje vodja z dobro samopodobo in primernim vedenjem oz. vedenjem, ki ga želi videti pri sodelavcih. Več o tem si preberite v najnovejšem članku v U-site Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas pripravila ga. Nataša Tovornik iz podjetja INSPIRIS – svetovanje in treningi d.o.o.

01
Ne, hvala, tega ne potrebujemo...

Ste si vi sami kdaj premislili in ste kupili izdelek ali naročili storitev, tudi če ste menili, da ga ne potrebujete? Če ste, ste imeli pred seboj dobrega prodajalca. Ne takšnega, ki vam je vsiljeval svojo voljo, temveč nekoga, ki je prepoznal vaše želje in ustvaril potrebo. Kakšen prodajalec pa ste vi? Zamrznete ob »ne, hvala«? Poglejmo nekaj nasvetov, ki jih z nami deli iskriva avtorica na US, ga. Saša Einsidler.

01
Računovodstvo in njegova vsebina

Če želimo celovito podati vsebino računovodstva, moramo izhajati z vidika treh delnih sistemov: izvajalnega, informacijskega in poslovodnega. Več o tem si preberite v najnovejšem članku v U-site Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas pripravil dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.
 

Page 5 of 5First   Previous   1  2  3  4  [5]  Next   Last   

Add Content...