Novice

Dodal(a) 'VANJAC'


03
Prijava brezplačnega kratkotrajnega dela "sorodnika"

Ker je tudi brezplačno delo sorodnika v podjetju treba organizirati skladno z ustreznimi predpisi, si več o tem preberite v najnovejšem članku v U-site Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas pripravila svetovalka iz Računovodskega servisa Zeus, Ingrid Drozg!

03
Spremembe pri obdavčitvi in plačilu prispevkov v letu 2013

Več o že sprejetih in pričakovanih zakonskih novostih si preberite v članku mag. Dejana Petkoviča iz podjetja Abeceda Svetovanje d.o.o., v U-site Podjetniški enciklopediji in ne zamudite njegovih izobraževanj v okviru Datalab Akademije! 

05
Vodja kot podrejeni

Pomembno je, da se vodja zaveda vseh svojih vlog in temu ustrezno tudi prilagaja svoje vedenje. Čeprav vodja nastopa v vlogi podrejenega, se mora še vedno zavedati, da je vodja. To mesto zavzema, ker je sposoben odločati, strateško razmišljati in motivirati. Napačno bi bilo razmišljanje, da mora vodja v vlogi podrejenega samo slediti in kimati...>>Več

05
Letos pa zares začnem...

Ob prelomnih datumih, dogodkih, se ljudje odločimo marsikaj. Da bomo več z družino, da si bomo vzeli več časa zase, da bomo prenehali s kajenjem, shujšali, več zaslužili…. Kolikor nas je ljudi, toliko je naših zaobljub, želja. Ampak…. Rutina vsakdana nas nekako premami in hitro smo v starih tirnicah, pozabimo na trdne sklepe in… vse je znova po starem…>>Več

30
Plačilna nedisciplina ter stres

Avtorica v Podjetniški enciklopediji, ga. Ingrid Drozg iz Računovodskega servisa Zeus je za nas tokrat pripravila dva zanimiva članka; "S pametjo nad plačilno nedisciplino" ter "Stres na delovnem mestu - koristen ali ne?".

30
Neračunovodske naloge

Preberite si nov članek "Neračunovodske naloge" dr. Živka Berganta, docenta in nosileca štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani, predsednika sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo ter gostujočega avtorja na v Podjetniški enciklopediji.

26
Nagrajenci - Akcija "Soustvarite program izobraževanj za šolsko leto 2012/2013"

Z vašo bomo pripravili program PANTHEON izobraževanj in dogodkov, ki bo blizu željam vsem Vam, dragi PANTHEON uporabniki. V ta namen smo do 21.9.2012 zbirali vaša mnenja. Vsi, ki ste pridno odgovarjali na klice našega klicnega centra in izpolnili anketo ste sodelovali v žrebanju za bogate nagrade. Oglejte si seznam nagrajencev!

17
Aktualno izobraževanje za računovodje (2 v 1), 25.9.2012

Vas zanima, kako lahko zaključek leta nardite pravilno? Želite učinkovito uporabo obračunov in pregledov v modulu Denar? Vas zanimajo novosti v modulu Denar, kot so novosti v plačilnem prometu, obvezni večstranski pobot...Želite prakitčno spoznati napovedane davčne novosti za leto 2013; spremembe v Zakonu o dohodnini, spremembe v Zakonu o davku od dohodkov pravnih oseb,...Pridružite se nam, dne 25.9.2012 in se seznanite z aktualnimi tematikami. Preberite več!

29
Soustvarite program PANTHEON izobraževanj, za šolsko leto 2012/2013 in osvojite bogate nagrade!

Želimo pripraviti program PANTHEON izobraževanj in dogodkov, ki bo blizu željam vsem Vam, dragi PANTHEON uporabniki. V ta namen potrebujem vaše mnenje. Izpolnite anketo in sodelujte v žrebanju za bogate nagrade.

05
Prenova podjetja in finančna funkcija

Finančna funkcija je ena izmed temeljnih poslovnih funkcij. Spreminjanje notranjih in zunanjih razmer zahteva tudi spremembe in prenovo finančne funkcije podjetja. Spoznajte vzroke sprememb v finančni funkciji, v članku dr. Živka Berganta, Prenova podjetja in finančna funkcija.

22
Odgovornost v računovodstvu

Za računovodenje v združbi je načeloma odgovoren vodja računovodstva, vendar je obseg te odgovornosti v pomembni povezavi z makro, mezo in mikro organiziranostjo računovodstva. Zato se ta odgovornost porazdeljuje na vse udeležence v procesu računovodenja, vključno s poslovodstvom.Preberite podrobnosti v novem članku dr. Živka Berganta, Odgovornost v računovodstvu.

21
Nižji davki, višje davčne olajšave ter druge zakonodajne novosti v letu 2012

V veljavo sta stopila Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2H) ter Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini  (ZDoh-2J), objavljena v Uradnem listu RS št. 30/1012. Preberite več podrobnosti v članku Zakonodajne novosti v letu 2012, ki ga je za nas pripravila ga. Ingrid Drozg, iz Računovodskega servis Zeus.

21
Vodja kot član tima

Vodja mora razumeti pomembnost tima in tudi svojo vlogo v njem, da je lahko on sam in pa tim učinkovit. Četudi formalno v organizaciji predstavlja vodenje, pa ni nujno, da je tudi v vseh timih, kjer deluje, vodja tima....Preberite več v zanimivem prispevku "Vodja kot član tima". Prispevek je za nas pripravila gostujoča avtorica v Podjetniški enciklopediji, ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o.

11
Ne spreglejte! Alfa sreča Aladina, praktikum za vodje, 25.5.2012, z "GARANCIJO"

Imate občutek, da ste velikokrat sami za vse? Vaši sodelavci premalo prevzemajo odgovornost? Ko potrebuje ideje, ste edini, ki jih generirate? .....Če ste na nekaj vprašanj odgovorili z »DA«,.......................... je najbolje, kar naredite takoj, da izpolnite prijavo na Praktiku »Alfa sreča Aladina«, kjer bomo našli rešitve za vaše poslovne izzive. Ponujamo vam "Garancijo" . V kolikor z praktikumom ne boste zadovoljni, lahko oddidete po prvem odmoru in vašo vplačano kotizacijo vam v celoti povrnemo. Praktikum bo vodila ga. Nataša Tovornik, gostujoča avtorica v Podjetniški encilopediji, Inspiris d.o.o. Prvo srečanje že 25.5.2012, ob 9:00, Datalab!

08
7. PANTHEON konferenca, 15 dni ugodnosti, odličen program

Spoštovani PANTHEON uporabniki, čas krize ni vedno čas zategovanja pasu. Obiščite 7. PANTHEON konferenco, ki bo 7.6.2012, v Thermani, Laško. Skupaj bomo poskušali poiskati odgovore na aktualna vprašanje; s kakšnimi znanji, strategijami in pristopi do povečanja dobička, investicij in s tem priprave odličnega poslovanja. Ne spreglejte ugodnosti, odličen program in se prijavite čim prej!

08
dr. Živko Bergant, Organizacija računovodstva v neurejenih razmerah

Dr. Živko Bergant je za nas ponovno pripravil zanimiv članek Organizacija računovodstva v neurejenih razmerah. Spregovori o tem, kako neredko so računovodski delavci soočeni s popolnoma neurejenimi razmerami v združbi in še zlasti v računovodstvu. Dr. Živko Bergant bo z nami tudi na PANTHEON konferenci. Nastopil bo z zanimivim predavanjem Računovodske informacije za odločanje o financiranju razvoja podjetja. Oglejte si program PANTHEON konference in se prijavite.

11
Sooblikujte program 7. PANTHEON konference

Sooblikujte program 7. PANTHEON konference in si "prislužite" nagrade. Vaše predloge predavanj bomo zbirali do ponedeljka, 16.4.2012. Izmed vseh vas, ki boste sodelovali in komentirali bomo dne 17.4.2012 izbrali 5 sodelujočih. Vsi ti bodo prejeli privlačne U-Site majčke.

02
Povežimo se in podarimo "Morski objem"

Datalab se je ob svoji 15. obletnici delovanja odločil skupaj z vašo pomočjo, spoštovane obiskovalke in obiskovalci U-sitea, pomagati ranjenim otroškim srcem Mladinskega doma Malči Beličeve. Odločili smo se povezati vse nas v veliko dobrodelno akcijo »Morski objem«, ki bo potekala od 1.4. dalje in bo svoj višek dosegla v okviru 7. PANTHEON konference, dne 7.6.2012.

29
Video navodila za izračun dopusta

Dodali smo aktualna video navodila za izračun letnega dopusta na 2 načina; glede na formulo za dopust in glede na vnesene podatke. Vabimo vas k ogledu video navodil.

26
Alfa sreča Aladina - praktikum za vodje

Imate občutek, da ste velikokrat sami za vse? Vaši sodelavci premalo prevzemajo odgovornost? Ko potrebuje ideje, ste edini, ki jih generirate? ... Če ste na nekaj vprašanj odgovorili z »DA«, je najbolje, kar naredite takoj, da se priključite Praktikumu »Alfa sreča Aladina«, kjer bomo našli rešitve za vaše poslovne izzive. Predstavitveno, brezplačno srečanje, dne 18.4.2012, ob 8:00, Datalab. Preverite podrobnosti.

Page 3 of 7First   Previous   1  2  [3]  4  5  6  7  Next   Last   

Add Content...