Novice

Dodal(a) 'VANJAC'


30
Plačilna nedisciplina ter stres

Avtorica v Podjetniški enciklopediji, ga. Ingrid Drozg iz Računovodskega servisa Zeus je za nas tokrat pripravila dva zanimiva članka; "S pametjo nad plačilno nedisciplino" ter "Stres na delovnem mestu - koristen ali ne?".

30
Neračunovodske naloge

Preberite si nov članek "Neračunovodske naloge" dr. Živka Berganta, docenta in nosileca štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani, predsednika sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo ter gostujočega avtorja na v Podjetniški enciklopediji.

26
Nagrajenci - Akcija "Soustvarite program izobraževanj za šolsko leto 2012/2013"

Z vašo bomo pripravili program PANTHEON izobraževanj in dogodkov, ki bo blizu željam vsem Vam, dragi PANTHEON uporabniki. V ta namen smo do 21.9.2012 zbirali vaša mnenja. Vsi, ki ste pridno odgovarjali na klice našega klicnega centra in izpolnili anketo ste sodelovali v žrebanju za bogate nagrade. Oglejte si seznam nagrajencev!

17
Aktualno izobraževanje za računovodje (2 v 1), 25.9.2012

Vas zanima, kako lahko zaključek leta nardite pravilno? Želite učinkovito uporabo obračunov in pregledov v modulu Denar? Vas zanimajo novosti v modulu Denar, kot so novosti v plačilnem prometu, obvezni večstranski pobot...Želite prakitčno spoznati napovedane davčne novosti za leto 2013; spremembe v Zakonu o dohodnini, spremembe v Zakonu o davku od dohodkov pravnih oseb,...Pridružite se nam, dne 25.9.2012 in se seznanite z aktualnimi tematikami. Preberite več!

29
Soustvarite program PANTHEON izobraževanj, za šolsko leto 2012/2013 in osvojite bogate nagrade!

Želimo pripraviti program PANTHEON izobraževanj in dogodkov, ki bo blizu željam vsem Vam, dragi PANTHEON uporabniki. V ta namen potrebujem vaše mnenje. Izpolnite anketo in sodelujte v žrebanju za bogate nagrade.

05
Prenova podjetja in finančna funkcija

Finančna funkcija je ena izmed temeljnih poslovnih funkcij. Spreminjanje notranjih in zunanjih razmer zahteva tudi spremembe in prenovo finančne funkcije podjetja. Spoznajte vzroke sprememb v finančni funkciji, v članku dr. Živka Berganta, Prenova podjetja in finančna funkcija.

22
Odgovornost v računovodstvu

Za računovodenje v združbi je načeloma odgovoren vodja računovodstva, vendar je obseg te odgovornosti v pomembni povezavi z makro, mezo in mikro organiziranostjo računovodstva. Zato se ta odgovornost porazdeljuje na vse udeležence v procesu računovodenja, vključno s poslovodstvom.Preberite podrobnosti v novem članku dr. Živka Berganta, Odgovornost v računovodstvu.

21
Nižji davki, višje davčne olajšave ter druge zakonodajne novosti v letu 2012

V veljavo sta stopila Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb (ZDDPO-2H) ter Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini  (ZDoh-2J), objavljena v Uradnem listu RS št. 30/1012. Preberite več podrobnosti v članku Zakonodajne novosti v letu 2012, ki ga je za nas pripravila ga. Ingrid Drozg, iz Računovodskega servis Zeus.

21
Vodja kot član tima

Vodja mora razumeti pomembnost tima in tudi svojo vlogo v njem, da je lahko on sam in pa tim učinkovit. Četudi formalno v organizaciji predstavlja vodenje, pa ni nujno, da je tudi v vseh timih, kjer deluje, vodja tima....Preberite več v zanimivem prispevku "Vodja kot član tima". Prispevek je za nas pripravila gostujoča avtorica v Podjetniški enciklopediji, ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o.

11
Ne spreglejte! Alfa sreča Aladina, praktikum za vodje, 25.5.2012, z "GARANCIJO"

Imate občutek, da ste velikokrat sami za vse? Vaši sodelavci premalo prevzemajo odgovornost? Ko potrebuje ideje, ste edini, ki jih generirate? .....Če ste na nekaj vprašanj odgovorili z »DA«,.......................... je najbolje, kar naredite takoj, da izpolnite prijavo na Praktiku »Alfa sreča Aladina«, kjer bomo našli rešitve za vaše poslovne izzive. Ponujamo vam "Garancijo" . V kolikor z praktikumom ne boste zadovoljni, lahko oddidete po prvem odmoru in vašo vplačano kotizacijo vam v celoti povrnemo. Praktikum bo vodila ga. Nataša Tovornik, gostujoča avtorica v Podjetniški encilopediji, Inspiris d.o.o. Prvo srečanje že 25.5.2012, ob 9:00, Datalab!

08
7. PANTHEON konferenca, 15 dni ugodnosti, odličen program

Spoštovani PANTHEON uporabniki, čas krize ni vedno čas zategovanja pasu. Obiščite 7. PANTHEON konferenco, ki bo 7.6.2012, v Thermani, Laško. Skupaj bomo poskušali poiskati odgovore na aktualna vprašanje; s kakšnimi znanji, strategijami in pristopi do povečanja dobička, investicij in s tem priprave odličnega poslovanja. Ne spreglejte ugodnosti, odličen program in se prijavite čim prej!

08
dr. Živko Bergant, Organizacija računovodstva v neurejenih razmerah

Dr. Živko Bergant je za nas ponovno pripravil zanimiv članek Organizacija računovodstva v neurejenih razmerah. Spregovori o tem, kako neredko so računovodski delavci soočeni s popolnoma neurejenimi razmerami v združbi in še zlasti v računovodstvu. Dr. Živko Bergant bo z nami tudi na PANTHEON konferenci. Nastopil bo z zanimivim predavanjem Računovodske informacije za odločanje o financiranju razvoja podjetja. Oglejte si program PANTHEON konference in se prijavite.

11
Sooblikujte program 7. PANTHEON konference

Sooblikujte program 7. PANTHEON konference in si "prislužite" nagrade. Vaše predloge predavanj bomo zbirali do ponedeljka, 16.4.2012. Izmed vseh vas, ki boste sodelovali in komentirali bomo dne 17.4.2012 izbrali 5 sodelujočih. Vsi ti bodo prejeli privlačne U-Site majčke.

02
Povežimo se in podarimo "Morski objem"

Datalab se je ob svoji 15. obletnici delovanja odločil skupaj z vašo pomočjo, spoštovane obiskovalke in obiskovalci U-sitea, pomagati ranjenim otroškim srcem Mladinskega doma Malči Beličeve. Odločili smo se povezati vse nas v veliko dobrodelno akcijo »Morski objem«, ki bo potekala od 1.4. dalje in bo svoj višek dosegla v okviru 7. PANTHEON konference, dne 7.6.2012.

29
Video navodila za izračun dopusta

Dodali smo aktualna video navodila za izračun letnega dopusta na 2 načina; glede na formulo za dopust in glede na vnesene podatke. Vabimo vas k ogledu video navodil.

26
Alfa sreča Aladina - praktikum za vodje

Imate občutek, da ste velikokrat sami za vse? Vaši sodelavci premalo prevzemajo odgovornost? Ko potrebuje ideje, ste edini, ki jih generirate? ... Če ste na nekaj vprašanj odgovorili z »DA«, je najbolje, kar naredite takoj, da se priključite Praktikumu »Alfa sreča Aladina«, kjer bomo našli rešitve za vaše poslovne izzive. Predstavitveno, brezplačno srečanje, dne 18.4.2012, ob 8:00, Datalab. Preverite podrobnosti.

26
Prepoznavamo koristi coachinga?

Koristi coachinga vedno bolj prepoznavamo tudi v Sloveniji, v svetu pa je to že ena od vodilnih oblik razvoja ljudi. Avtorica članka, ga. Nataša Tovornik iz podjetja Inspiris d.o.o. nam v članku "Vodja kot coach" odgovarja na vprašanja povezana z coachingom. Vabimo vas, da se aktivno vključite v razmišljanje. Vaši komentarji bodo nagrajeni z 4 termini brezplačnega coachinga. Preverite podrobnosti.

21
Denarni tok in plačilna sposobnost podjetja

O plačilni sposobnosti podjetja mnogi kot boljšo informacijo (v primerjavi z informacijami, ki so zasnovane na osnovi bilance stanja) pogosto navajajo denarni tok, ki prikazuje prejemke in izdatke, torej gibanje denarnih sredstev podjetja...Več o razmišljanju preberite v članku "Denarni tok in plačilna sposobnost podjetja", ki jo je za nas pripravil dr. Živko Bergant, avtor na Uporabniških straneh ter Predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo in docent na Visoki šoli za računovodstvo.

12
Potrebno je poznati vzroke sprememb pri analiziranju poslovanja

Vsako stanje je torej izraz nekih preteklih sprememb. Vse prevečkrat pa se zadovoljimo samo z informacijo o spremembi, ki nikakor ne zadostuje za ustrezno odločanje. Za dobro razumevanje nekega stanja je odločilno spoznanje, zakaj je do teh sprememb prišlo. Zato je vzročno posledična analiza eden najpomembnejših pristopov k analiziranju in razumevanju poslovanja podjetja. Preberite več, v članku dr. Živka Berganta (Inštitut za poslovodno računovodstvo) " Zakaj je treba poznati vzroke sprememb pri analiziranju poslovanja".

12
Post festum - mednarodno šolanje "Prodajne veščine II"

V bosanskem mestecu Brčko v Bosni je potekalo mednarodno prodajno šolanje. Udeleženci boot campa so dva dni vpijali znanje, ki ga je energično ter podprto z ogromno praktičnimi vajamiin podajal predavatelj, svetovalec za globalno PANTHEON prodajo, g. Matt Ray Mayfield. Preberite podrobnosti.

Page 3 of 7First   Previous   1  2  [3]  4  5  6  7  Next   Last